mboost-dp1

Long term storage


Gå til bund
Gravatar #2 - larsp
17. okt. 2023 06:15
Meget cool technologi. Jeg vil håbe archive.org og lignende sider har noget i tankerne angående long term storage.

Hvad angår privat opbevaring af data ... SSDer dominerer jo men med 3 og 4 bit per celle tror jeg ikke de kan bevare data integriteten særlig lang tid, offline. Mekaniske drev er nok bedre, men hvem ved hvor lang tid nyere drev med ultra høj kapacitet faktisk holder.

Der kunne faktisk godt være et marked for forbrugerprodukter til at gemme data til langtids backup og som tidskapsel til de næste generationer.
Gravatar #3 - arne_v
17. okt. 2023 13:27
#2

Tape, HDD og SSD har begrænset levetid.

Så opbevaring af data på sådanne bygger på en filosofi om at data hver N år kopieres fra et gammelt medie til et nyt medie(*).

CD og DVD kan holde længere. Men de holder ikke så længe som glas. Og som de fleste ved så er CD og DVD lidt sarte.

*) Da jeg var ung var det normalt at kopiere data fra tape til tape (**) hver N år for data som skulle langtidsopbevares. Dem her gjorde det: https://da.wikipedia.org/wiki/Dansk_Data_Arkiv !

**) Ægte 9 spors bånd 2400 fod 6250 BPI !!!!
Gravatar #4 - eriksen84
18. okt. 2023 10:12
Langtidsopbevaring hjælper med at opbevare værdifulde data. Den bruges typisk til at sikkerhedskopiere vigtige data, såsom dokumenter, fotos, videoer og andre filer, og giver en sikker og pålidelig måde at få adgang til disse oplysninger, når det er nødvendigt. Hvis du i øjeblikket har brug for ethvert type opbevaring, så tjek det ud her https://soldfy.dk/tilbehor/lagring/intern-ssd
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login