mboost-dp1

konservesdåser


Gå til bund
Gravatar #1 - skovtrolden
23. jan. 2009 15:23
Er der nogen herinde der rent faktisk ved om konservesdåser afgiver tungmetaller/giftstoffer når man tilbereder maden direkte i dem?

Jeg er ved, at man i gamle dage advarede imod det, men afgiver de stadig tungmetaller ved opvarmning i dag?
En hurtig søgning på nettet afslørede nemlig ikke særligt meget, synes jeg.

For the record er jeg ved at undersøge mulighederne for at bygge en slags Trangia selv...
Gravatar #2 - fidomuh
23. jan. 2009 15:30
Trangia?
Wha?
Gravatar #3 - fidomuh
23. jan. 2009 15:31
Oh, portable stove! Fancy :D
Gravatar #4 - skovtrolden
23. jan. 2009 15:40
Damn, nu bliver jeg jo nød til at gøre min egen tråd off topic for en stund;-):

Min brænder bliver et par stykker af denne model, med en grydeholder i hegnstråd/cykeleger.

Men jeg mangler stadig en "gryde", og her overvejer jeg stærkt at bruge en konservesdåse.
Men da ovenstående forventes at blive mit køkken i ca. 9 måneder i streg, er jeg lidt interesseret i at vide, hvorvidt konservesdåser stadig afgiver tungmetaller ved opvarmning?
Gravatar #5 - tazimn
23. jan. 2009 15:43
Da jeg var i militæret og vi var på øvelse, prikkede vi bare et hul i konservesdåserne og fastgjorde dem til udluftningen på pmv'en og da vi skulle spise var det dejligt varmt... og ingen af os har vidst nok taget skade endnu..

Jeg bliver godt nok altid stoppet når jeg går igennem metaldetektore, men hvad fanden!

Jeg tror det er et levn fra gamle dage..
Gravatar #6 - MiniatureZeus
23. jan. 2009 16:03
Der er nogle konservesdåser, f.eks. til majs og ananas, hvor der er et plastiklag påført indersiden af dåsen.

Udover dette, så ved jeg da at man ikke må stille en åben konservesdåse i køleren natten over med f.eks. ananas i, da dåsen så afgiver (tungmetaller?) noget giftigt stads til maden, og du kan blive ret syg...
Er dog ikke sikker på det gælder alle dåser eller om det kun er med syrlige ting i...
Gravatar #7 - vandfarve
23. jan. 2009 16:08
#5-6 Det fede ved tungmetaller er, at du først opdager forgiftningen mange år efter, og at du kun opdager den, hvis du virkelig ER blevet forgiftet.

Du kan sagtens have taget lidt skade af forgiftningen uden at opdage det, fordi vi snakker om så få mængder relativt, men mange bække små, trods alt...

Jeg vil umiddelbart ikke bruge en konservesdåse som gryde, da det vist kun er nogle få, der ikke afgiver tungmetaller. Desuden kan der sker meget, når selv behandlede konservesdåser bliver varmet op. Det bedste, som du kan gøre, er vel at ringe til en fabrik og spørge, hvad fanden de egentlig laver de dåser af.
Gravatar #8 - skovtrolden
23. jan. 2009 16:20
Jeg har lige afsendt et styks mail til Beauvais, så nu må vi se.

Jeps, især det at jeg vil indtage mad af dåsen 9 måneder i streg gør, at jeg gerne lige vil vide det helt specifikt, det er alligevel lidt mange tungmetaller at udsætte sig for;-)
Gravatar #9 - Fjolle
23. jan. 2009 16:28
Mener bare at maden kan tage noget smag fra dåsen hvis man smider den i køleskabet. Har ikke hørt om noget om tungmetaller.

Men hvis det skal bruges i 9 måneder i træk ville jeg kraftigt overveje at investere i et rigtigt trangia sæt.
Gravatar #10 - vandfarve
23. jan. 2009 16:40
#8 Men hvad er det lige, at du skal bruge sættet til? Det lyder ret voldsomt at skulle spise i det fri i 9 måneder i streg. Er du blevet træt af verden og har besluttet dig at skyde huset, sælge konen og blive en fri mand?
Gravatar #11 - Systran
23. jan. 2009 17:09
#8
Så må du sgu lige give en heads up og opdatere med et eventuelt svar, for vi er flere (læs: mig), der før har smidt en Beavauis' Gullasch på bålet for derefter at køre det i svælget ;)

Gravatar #12 - arne_v
23. jan. 2009 20:13
#11

Er du helt sikker på, at du har lyst til at kende svaret ?

:-)
Gravatar #13 - Abesovs
26. jan. 2009 13:49
#1: Jeg går stærkt ud fra at de godt kan holde til at blive varmet op, ihvertfald hvis du tænker på fisk i dåser, fordi når de bliver lavet bliver de kogt i nogle kæmpe.. kogekar eller hvad fanden det hedder, sådan er det ihvertfald på min fars fabrik (amanda seafood) :)
Gravatar #14 - gnаrfsan
26. jan. 2009 14:08
Tungmetaller er der nok ikke, men et andet spørgsmål er om der opstår giftige forbindelser med dåsens metaller. Jeg tvivler, for mange af dem, er dem man laver kogeredskaber af, f.eks. tin, aluminium, jern og kobber. Med hensyn til plastikbelægning, er det nok det, der ville bekymre mig mest. Det giver mere eller mindre tilfældige organiske forbindelser ved de temperaturer.
Gravatar #15 - skovtrolden
29. jan. 2009 20:58
Nå, Beauvais har åbenbart ikke tænkt sig at svare på min mail.
Vandfarve skrev:
Er du blevet træt af verden og har besluttet dig at skyde huset, sælge konen og blive en fri mand?

Haha, du har næsten ret. Ej, jeg går og præplanlægger at tage på blaffetur rundt i Europa et års tid, og regner dermed med at bo i min rygsæk.
Eller rettere, at couchsurfe og overnatte i hængekøje.
Men det er kun på idé-stadiet indtil videre...
Systran skrev:
Så må du sgu lige give en heads up og opdatere med et eventuelt svar

Det skal jeg nok, hvis jeg altså får lokket et brugbart svar presset ud af nogen;-).
Gravatar #16 - Systran
29. jan. 2009 21:02
#15
Det var nu også mest sagt i sjov, men hvis du får hevet noget brugbart ud konserves-filosofferne, så ville det være meget fedt at få det spredt ud til pøblen, så vi ved hvad vi skal, og ikke mindst ikke skal, sætte tænderne i. :)
Gravatar #17 - Spiderboy
29. jan. 2009 22:10
Jeg så engang i tv en eller anden levnedsmiddelfætter, der sagde, at man når man har åbnet en dåse konverves f.eks. majs, så bør man ikke opbevare resterne i dåsen i køleskabet, da der så kunne gå nogle stoffer (måske tungmetaller, husker det ikke) i majsene fra dåsen. Det var dog først efter åbning, at det var et problem.

Det taget i betragtning er madlavning med dåser nok ikke det sundeste du kan gøre.
Gravatar #18 - skovtrolden
3. feb. 2009 16:48
Beauvais skrev:
Kære [navn]

Vi takker for din henvendelse.

Vi kan ikke anbefale, at man opvarmer konservesmad i dens dåse, da dåsen kan afgive nogle sundhedsskadelige stoffer.

Vi håber, at dette besvarer dit spørgsmål.

Med venlig hilsen/Kind regards
Aktieselskabet Beauvais


Så det må vist blive det endelige svar...
Tak for hjælpen alle sammen, jeg går på udkig efter en anden form for gryde:)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login