mboost-dp1
Grill - tykkelse af grillskål
- Forside
- ⟨
- Forum
- ⟨
- Tagwall
Hej.
En klassekammerat og jeg skal konstruere en grill.. vi har været overalt på nettet og ringet til Weber for at finde tykkelsen på de plader de bruger til grillskålen. Derfor vil jeg høre, om der er nogen af jer der kan hjælpe os.. vi ligger mellem en 2 eller 3 mm plade, men vi vil gerne have et konkret mål, så er der nogen der kan hjælpe..?
mvh.
Wraith
ps. det er lidt offtopic, men man kan jo være heldig.. :)
En klassekammerat og jeg skal konstruere en grill.. vi har været overalt på nettet og ringet til Weber for at finde tykkelsen på de plader de bruger til grillskålen. Derfor vil jeg høre, om der er nogen af jer der kan hjælpe os.. vi ligger mellem en 2 eller 3 mm plade, men vi vil gerne have et konkret mål, så er der nogen der kan hjælpe..?
mvh.
Wraith
ps. det er lidt offtopic, men man kan jo være heldig.. :)
Der er vel flere forskellige tykkelser? Og er det tykkelsen inklusiv belægning?
Derudover bør i nærmere undersøge om i har udstyr til den største tykkelse, og om der er nogle matematiske faktorer i skal tage med, som bla. om 2mm overhovedet er nok til de temperaturer der vil opstå i grillskålen, hvilket også er en værdi i bør måle, eller opstille modeller efter.
Derudover bør i nærmere undersøge om i har udstyr til den største tykkelse, og om der er nogle matematiske faktorer i skal tage med, som bla. om 2mm overhovedet er nok til de temperaturer der vil opstå i grillskålen, hvilket også er en værdi i bør måle, eller opstille modeller efter.
Hvis materiale priserne ikke har nogen betydning, hvorfor så bare ikke bruge 3mm og give det en god gang pejsemaling, så går det da ikke i stykker lige foreløbig :)
Når det er sagt, så tror jeg den grill jeg lavede for nogle år siden max var 2mm plader og nok kun 1mm, og det var sku mere end rigeligt, det vigtiste er helt klart overfladebehandlingen, den skal man være grundig med, for at slippe for rust.
Vi lavede også en grillstarter i jern som vidst var 3mm, den har stået udenfor i nu 6 år uden nogensinde at have fået nogen former for overflade behandling, og der falder lidt rustflager af en gang imellem, og den er dejlig brun/orange, men den har absolut ikke taget nogen former for varmeskader.
Håber det hjælper.
Når det er sagt, så tror jeg den grill jeg lavede for nogle år siden max var 2mm plader og nok kun 1mm, og det var sku mere end rigeligt, det vigtiste er helt klart overfladebehandlingen, den skal man være grundig med, for at slippe for rust.
Vi lavede også en grillstarter i jern som vidst var 3mm, den har stået udenfor i nu 6 år uden nogensinde at have fået nogen former for overflade behandling, og der falder lidt rustflager af en gang imellem, og den er dejlig brun/orange, men den har absolut ikke taget nogen former for varmeskader.
Håber det hjælper.
Jeg ved ikke om den når temperaturer, der kan ødelægge fordelingen i stållegeringer, men det kan godt være at rustfrit stål ville blive ødelagt, for derefter at ruste. Snak med en maskiningeniør, eller en anden, der ved noget om metallurgi, hvis i overvejer rustfrit stål, for at rustbeskytte den.
newz-Wraith (6) skrev:så er det uden belægning, og så grundige er vi heller ikke :)
Så skal i bare forvente at skidtet ruster ;)
Man kan få pejsemaling på sprayform i både grå, sort og metallic varianter af begge. Jeg syntes i burde gøre jer selv den tjeneste at i det mindste at give den et lag. http://www.hedestoker.dk/shop/item.asp?id=463
Derudover syntes jeg det er værd at bemærke at bundristen i (min) weber er af et andet materiale end den rustfri grillrist man lægger maden på, så kan være #5 har pointe *shrugs*
Det i skal finde ud af hvilken arbejdstemperatur(temperatur, stålet er lavet til at blive brugt ved) den ståltype i bruger har. Når der er kigget på det, er det mest af alt strukturel om grillen kan holde eller ej, der afgør hvilken pladetykkelse i vil bruge.
Men ja som #8 siger, find en stål ståbi og find ud af hvad den siger.
Men ja som #8 siger, find en stål ståbi og find ud af hvad den siger.
Ring 25319910 Sig SlettetBruger has sent you... ;D
Min lillebror er smed og har lavet en del BBQ's! ( mest til at grille hele grise i ) måske kan han hjælpe.
Min lillebror er smed og har lavet en del BBQ's! ( mest til at grille hele grise i ) måske kan han hjælpe.
Fandt lige den her: http://www.azom.com/Details.asp?ArticleID=1175
vandfarve (14) skrev:Flydende ilt?
Ja, det er den mest effektive grillstarter:
http://m.youtube.com/index?desktop_uri=%2F&gl=...
Opret dig som bruger i dag
Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.
Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.