mboost-dp1

SXC - clix

Forskere simulerer hele livsforløbet i en bakterie

- Via New York Times - , redigeret af Net_Srak

Forskere fra Stanford University og J. Craig Venter Institute, har for første gang simuleret hele livsforløbet af en encellet-bakterie, Mycoplasma genitalium via software. Mycoplasma genitalium har 525 gener, som er det mindste genom i en celle, og den næstmindste bakterie.

I dag bruges der allerede software til at modellere molekyler og simple cellefunktioner. Dr. Markus W. Covert fra Stanford University siger dog, at deres software adskiller sig fra andres arbejde på området.

Dr. Markus W. Covert, Stanford University skrev:
Where I think our work is different is that we explicitly include all of the genes and every known gene function. There’s no one else out there who has been able to include more than a handful of functions or more than, say, one-third of the genes.

Simuleringen kørte på et cluster af 128 computere, som simulerede hele livsforløbet af Mycoplasma genitalium på et molekylært niveau. Dette indebar at holde styr på interaktionen mellem 28 forskellige kategorier af molekyler, som blandt andet tæller DNA, RNA og metabolitter. Selve simuleringen bygger på objektorienteret programmering, hvor de enkelte objekter simulerer enkelte cellefunktioner.

For at validere deres resultater har forskerne brugt over 900 artikler til at undersøge om simuleringen var i overensstemmelse med de empiriske resultater.

Dr. Markov W. Covert er fascineret over det faktum, at det tager cirka 10 timer og 0,5 GB data at simulere en celledeling.

Dr. Markov W. Covert, Stanford University skrev:
Right now, running a simulation for a single cell to divide only one time takes around 10 hours and generates half a gigabyte of data. I find this fact completely fascinating, because I don’t know that anyone has ever asked how much data a living thing truly holds. We often think of the DNA as the storage medium, but clearly there is more to it than that.


At bygge en model af en bakterie har været forsøgt før, hvor modellerne dog kun har modelleret enkelte funktioner af bakterier. For eksempel bruges modeller af metabolitter i dag til at undersøge celler, mens andre modeller eksisterer for protein syntese.

Peter L. Freddolino og Saeed Tavazoie fra Columbia University har udtalt, at dette er et vigtigt skridt indenfor bioinformatik, hvor området også har oplevet at syntesere et genom fra en bakterie.

Peter L. Freddolino og Saeed Tavazoie, Columbia University skrev:
The model presented by the authors is the first truly integrated effort to simulate the workings of a free-living microbe, and it should be commended for its audacity alone. This is a tremendous task, involving the interpretation and integration of a massive amount of data.

Dr. Markov W. Covert ser frem til at prøve at simulere mere komplekse celler.

Dr. Markov W. Covert, Stanford University skrev:
The real question on our minds is: what happens when we bring this to a bigger organism, like E. coli, yeast or even eventually a human cell?

Forskerne håber at de med dette skridt i fremtiden kan lave virtuelle laboratorier, hvor de kan foretage tusindvis af simuleringer, der i sidste ende kan føre til ny forståelse af cellefunktioner.





Gå til bund
Gravatar #1 - Bifrost
23. jul. 2012 12:44
så hvis det her tager 128 computere 10 timer at regne ud.. så har vi ifølge moores lov 16 år før at det kan gøres med 1 computer.. så hvis man skulle simulere et menneske, med 70 billioner celler.. kan vi om ca. 74 år simulere et menneske på 1 computer O_O
Gravatar #2 - burgurne
23. jul. 2012 12:55
Så varer det nok lidt endnu inden simulations-app'en kommer i App-store.
Gravatar #3 - TrolleRolle
23. jul. 2012 13:01
#1 Glem ikke at:

1. Moores lov har allerede ramt muren. Elektronik bygges i dag nede på atomart niveau. Man kan derfor ikke "fordoble antal transistorer" ret meget længere.

2. At simulere 70millioner cellers enkelte liv hver for sig != at simulere 70 millioner cellers samspil i en organisme.
Gravatar #4 - Montago.NET
23. jul. 2012 13:21
#3

de snakker jo om at kvantecomputere kan gøre udviklingen eksponentiel i stedet for Moore' -linær

men der findes vidst ikke rigtig nogen beta produkter pt som er lovende på området.

en anden mulighed er at lave opto-elektriske CPU'er hvor alting køre med lys - som har en masse fordele i forhold til strøm....
Gravatar #5 - LordMike
23. jul. 2012 13:30
#1.. Det tager 10 timer at beregne én celledeling.
Mig bekendt sker celledeling ofte :P
Gravatar #6 - Qw_freak
23. jul. 2012 13:31
LordMike (5) skrev:
#1.. Det tager 10 timer at beregne én celledeling.
Mig bekendt sker celledeling ofte :P

Så er spørgsmålet om resten er at gange en eksponential på hvis du vil vide hvor længe det tager at komme fra en til mange celler...
Gravatar #7 - fe950
23. jul. 2012 19:18
Ganske imponerende. computer-Simulering af cellemetabolisme kan på sigt sætte skub i forskningen, da man kan udføre virtuelle eksperimenter i sin stue.

venlig hilsen
dr. evil
Gravatar #8 - FeedMe
24. jul. 2012 08:13
De får det til at lyde som om der er en slags konstant i forhold til beregningstiden af denne type celle.

10 timer......

Ikke et pip om hvad de regner det på.
Gravatar #9 - phenethylamine
24. jul. 2012 08:29
I snakker kun om computerne... Det er altså værd at huske, at der her er tale om en prokaryot med et ekstremt simpelt genom.

Alene at gå fra simulering af en bakterie til simulering af en eukaryot celle (fx Saccharomyces cerevisiae) vil være et stort trin op i sværhedsgrad, bl.a. fordi eukaryoter har et meget mere komplekst genom, fordi eukaryoter har en lang række supplerende og mere avancerede cellefunktioner, og i bund og grund fordi eukaryoter generelt bare er større og dermed totalt set indeholder flere molekyler.

Klart at det her er et skridt i den rigtige retning, men der skal arbejdes meget videre, for at vi en dag fx kan simulere en menneskekrops reaktion på et medikament.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login