mboost-dp1

SXC - I-Jack
- Forside
- ⟨
- Forum
- ⟨
- Nyheder
Øøh der står i artiklen at det kun virker for forsøget ved 135 celcius og at LED'en bruger overskudsvarme (energi) til at sende mere lys ud. Altså er der ikke tale om et system hvor man får mere energi ud end man putter ind i systemet, men blot at man er i stand til at observere omdannelse af termisk energi til lys energi.
Eller har jeg misforstået hvad de skriver?
Eller har jeg misforstået hvad de skriver?
#2
Korrekt, men det er også fantastisk, da varme er en lorteenergi at få noget ud af.
Korrekt, men det er også fantastisk, da varme er en lorteenergi at få noget ud af.
Jens Ramskov har i kommentaren inde på ing.dk, hvor denne artikel også er omtalt, skrevet at det handler om konvertere energy til optisk energi e.g. lys.
Jens Rasmkkov, ing.dk skrev:Denne artikel handler om, at man kan få mere optisk effekt ud end elektrisk effekt, man putter ind - ved at omdanne varme til lys - i overensstemmelse med alle fysikkens love.
Det er forudsagt allerede i 1957, men først nu i 2012 har man udført eksperimentet. Det er nyheden - der er måske visse anvendelser, som antydes i artiklen, men det må tiden vise.
Desuden har LED ved 135 C allerede et output på 40 nW, og det er en del mere end de 30 pW.
Det lys, der bliver sendt ud er infrarød stråling.
...even without bias the LED’s 135°C active region emits approximately 40 nW of blackbody radiation in this wavelength range; the lock-in technique was necessary to separate the 69 pW of electrically driven optical power from the portion of that blackbody background which was incident on the detector surface....
Det lys, der bliver sendt ud er infrarød stråling.
A light-emitting diode (LED) that emits more light energy than it consumes in electrical energy has been unveiled by researchers in the US. The device – which has a conventional efficiency of greater than 200% – behaves as a kind of optical heat pump that converts lattice vibrations into infrared photons, cooling its surroundings in the process.
Sådan som jeg forstår det, bruger lysdioden BÅDE strøm og varme til at lave lys ud af. Og derfor er det ikke nogen evighedsmaskine.
Nu ved jeg ikke hvor meget strøm, man mister, men kunne være sejt hvis varmen fra ens motor blev omdannet til lys som igen blev omdannet til strøm i et andet element
Selv de absolut bedste serieproducerede 'solceller' i dag har en maksimum effektivitet fra ny på op til 21%. Altså skal der ret meget lys, og ret mange paneler til at lave en mærkbar forskel.
En effektivitet på 4-10% er nok i de fleste tilfælde mere realistisk.
En effektivitet på 4-10% er nok i de fleste tilfælde mere realistisk.
#9 man kan også købe elementer, der kan konvertere varme direkte til el. Se blandt andet her (wiki).
SAN (13) skrev:Endelig er evighedsmaskinen her, loven om energiens bevarelse holder ikke stik længere, alle verdens energiproblemer er løst... Eller gik der bare lige ekstrabladet i overskriften?
Kan huske at for en hel del år siden var der et program på DR, der hed VITEK.
De havde også en ganske fin evighedsmaskine til at køre i baggrunden. Det var først i en af de sidste programmer de indrømmede at der var snyd med maskinen. På bagsiden af maskinen var der en lille motor der fik maskinen til at dreje rundt...
SAN (13) skrev:Eller gik der bare lige ekstrabladet i overskriften?
Nej, man hvis vi skal holde os til din definition har alle pærer en 100% virknings grad da de udsender al den energi de optager enten som varme eller lys. Derfor taler vi normalt hvor stor en andel af den indførte elektriske energi der omdannes til lys. I det her tilfælde mere end 200%
Varme er oftest et overskuds produkt som det koster penge at komme af med.
Opret dig som bruger i dag
Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.
Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.