mboost-dp1

Facebook

For mange ubrugelige indlæg er den største grund til at slette Facebook-venner

- Via NetworkWorld - , redigeret af Emil

En undersøgelse fra University of Colorado Denver Business School viser, at den førende grund til, at folk sletter venner på Facebook, er, at de er trætte af ubrugelige statusopdateringer. Indlæg omhandlende hvad der kan være følsomme emner, såsom religion eller politik, kan også dræbe Facebook-venskaberne efter uoverensstemmelser.

I undersøgelsen blev over 1.500 profiler undersøgt, og særligt folk, som skrev rigtig mange beskeder, blev slettet som venner. 57 % af deltagerne kunne finde på at slette en ven på grund af noget, som vedkommende havde gjort online. Samtidig viser undersøgelsen, at personer, som har foretaget venne-anomodningen, nemmere bliver fjernet, end de personer man selv har anmodet om venskab.

Christopher Sibona, PhD-studerende University of Colorado Denver skrev:
Researchers spend a lot of time examining how people form friendships online but little is known on how those relationships end. Perhaps this will help us develop a theory of the entire cycle of friending and unfriending.

Gå til bund
Gravatar #1 - PJP
7. okt. 2010 06:45
bare endnu en af de grunde til jeg ik bruger Facebook xD ligegyldig info om andre :P
Gravatar #2 - myplacedk
7. okt. 2010 06:46
Hvis jeg er træt af en eller andens status-opdateringer, så skjuler jeg da bare personen.

Men hvis det går op for mig at jeg har en person på min "venne"-liste, som egentlig aldrig skulle have været der, eller ikke er relevant at have der længere, SÅ sletter jeg dem.
Dette er selvfølgelig typisk noget der går op for mig når de skriver en status-besked jeg ikke kan bruge til noget.
Gravatar #3 - myplacedk
7. okt. 2010 06:48
#1
Jeg bruger Facebook bla. for de informationer som ikke er ligegyldige.

Det er vist den med om glasset er halvt fuldt eller halvt tomt.
Gravatar #4 - Zombie Steve Jobs
7. okt. 2010 06:50
Læser sjældent folks statusopdateringer. Nogle er fantastisk sjove, men de flestes har jeg skjult, fordi det er meningsløst, retarderet mundlort.
Gravatar #5 - Ju9or
7. okt. 2010 07:11
Endnu engang bliver jeg overbevist om at jeg gjorde det rigtige for over 1 år siden da jeg slettede min FB-profil... :o)
Gravatar #6 - Adagio
7. okt. 2010 07:11
Som allerede nævnt, så vil det bedste da være at skjule den person man er træt af at høre på
Jeg har selv en stor del af personer på min facebook venneliste jeg helt har skjult for, da de ikke siger mig noget interessant. Enten fordi de bliver ved med at plapre løs om noget noget meningsløst eller fordi de nok nærmere kan betegnes som nogle "bekendte man næsten aldrig snakker med" (f.eks. dem jeg har gået i skole med for 10 år siden... godt nok at have kontakt til dem i tilfælde af f.eks. klassefest, men ikke interessant nok til at jeg gider snakke med dem til dagligt)
Gravatar #7 - Sofus99
7. okt. 2010 07:13
Det kan snildt blive for belastende med ligegyldige oplysninger så som at nu har xyz kløet sig i øret, men det jeg finder ret respektløst er når ens "venner" prøver at bruge facebook til at pimpe deres små enkeltmandsvirksomheder.

Jeg har en veninde der har en eller anden webshop hvor hun sælger sex legetøj, og som synes at der mindst 3-4 gange om dagen skal opdateres status med reklamer for den. Jævnligt ryger der også masse-mails ud til alle hun er venner med, med det resultat at hun nu er smidt på min filter liste.
Gravatar #8 - lindysign
7. okt. 2010 07:20
Nogen elsker at hade, og andre hader at elske...

Uanset hvad, så bruger de fleste FB, og så er det vel bare, at lære, at bruge sit værktøj eller sin service ordentligt!?

Det er - som flere nævner - ret enkelt at enten blokere personers "hvad laver du", eller helt blokere for apps, der spammer status gennem personer (som farmville, og tusinde andre).

Tag nu sådanne undersøgelser med et gran salt. Man mister ikke venner, ved at fjerne dem man ikke har kontakt med, eller ønsker kontakt med. Hvis de allerede er dér, i ens relationer, så er de jo ikke venner mere. Det kaldes oprydning.

At man så kan miste "venner", ved at være uenige, enten politik, religiøst osv. er vel ikke så underligt. Mit argument vil så være, at det ville være sket alligevel, på et andet tidspunkt, hvis man er så uforsonligt uenige.

Problemet er nok nærmere, at folk er så bange for at miste venner, at de prøver på at være venner med flest mulige. Selv folk de reelt ikke har nogen særlig relation til...
Gravatar #9 - Corfix
7. okt. 2010 07:28
#5
Ja det ville være en rar tanke men din profil er ikke slettet kun inaktiv.

---

Jeg bruge FB til nogle små spil samt en status update i ny & næ og jeg har da en del som spammer status updates. Men at slette dem virker da bare som mangle på forståelse af et simple system... meh
Gravatar #10 - Jaqen
7. okt. 2010 07:28
i firefox rss feed menu forkortedes overskriften til "for mange ubrugelige indlæg er den største grund...". Straks tænkte jeg på nogle af de mere diskuterede newz nyheder. Det er nok ikke bare FB der har meget ubrugeligt brugerinput

(jaja, da dette jo er offtopic bekræfter jeg det selv ved at lave et ubrugeligt indlæg i en diskussion om ubrugelige indlæg)
Gravatar #11 - Scapegoat
7. okt. 2010 07:31
HVA'??? Jeg kan slet ikke forstå hvordan de er kommet frem til det... Kommer der snart en undersøgelse som beviser at heteroseksuelle mænd syntes at bryster er sexede?

Jeg syntes jeg hører om så mange platte undersøgelser for tiden. Det sidste var en forsker som kunne bevise at man kunne kilde en rotte... og få den til at komme med en lyd som lød som latter.
Gravatar #12 - Bastardo
7. okt. 2010 08:08
facebook-venner != venner

Jeg har venner i virkeligheden som jeg har slettet på facebook fordi det de skriver bare er for lamt og vice versa.
Jeg mener ikke jeg kan undvære facebook, mit studie poster stort set alt der og ikke andre steder.
Men facebook er ikke en digital udgave af virkeligheden, begrebet 'facebookven' har nærmest ingen reference til virkeligheden for mig. det tætteste ville nok være at kalde dem 'bookmarks'.
Gravatar #13 - Makey
7. okt. 2010 08:20
En ting er status-opdateringer, man kan bare skjule folk og så er problemet løst. Folk der inviterer en til spil, grupper, events og foreslår fansider konstant, det er fucking træls. I sådanne tilfælde kan jeg lige pludseligt nemt finde 'bloker' funktionen.
Gravatar #14 - el_barto
7. okt. 2010 08:34
Bastardo (12) skrev:
facebook-venner != venner

Jeg har venner i virkeligheden som jeg har slettet på facebook fordi det de skriver bare er for lamt og vice versa.


Hvordan sletter du venner i virkeligeheden? Jeg er kun nået til at slette dem på FB :(
Gravatar #15 - redhead
7. okt. 2010 10:05
hmm.. er jeg den eneste der studser lidt over
Samtidig viser undersøgelsen, at personer, som har foretaget venne-anomodningen, nemmere bliver fjernet, end de personer man selv har anmodet om venskab.
Går det ikke begge veje?
Du sletter lettere en ven som har anmodet om dit venskab, mens din ven ikke sletter dig fordi du har anmodet om venskab ??
Det burde da være ens, hvis man ser det fra vennens side bliver de jo netop slettet fordi de har bedt om venskab med dig.
Gravatar #16 - Wraith
7. okt. 2010 10:14
redhead (15) skrev:
hmm.. er jeg den eneste der studser lidt overGår det ikke begge veje?
Du sletter lettere en ven som har anmodet om dit venskab, mens din ven ikke sletter dig fordi du har anmodet om venskab ??
Det burde da være ens, hvis man ser det fra vennens side bliver de jo netop slettet fordi de har bedt om venskab med dig.


Tror det skal forståes således at Y anmoder X om venskab.
Dertil er det lettere for X at slette vennen Y, end det er for Y at slette vennen X.
I dit eksempel siger du at Y anmoder X, hvor X har lettest ved at slette, mens at når X anmoder Y, har Y lettest ved at slette.. altså du laver samme scenario to gange, bare byttet personerne om.
Gravatar #17 - Jakob Jakobsen
7. okt. 2010 10:24
Jeg har for et par dage siden slettet 8 "venner".
Det sidste der er kommet på mode, da mange blokerer apps, Er at få folk til at invitere "venner" til visse begivenheder.

Derfor var jeg begyndt at få en del invitationer til "Vind en rejse til XXX" eller "vind et gavekort" osv. hvor "man" får en ekstra lodseddel for hver person man inviterer.

Mandag skrev jeg så en opdatering at fra nu af, bliver alle "venner" der kommer med sådan en invitation slettet, hvilket nu har resulteret i at 8 venner er væk.
Gravatar #18 - Adagio
7. okt. 2010 10:28
Jakob Jakobsen (17) skrev:
Mandag skrev jeg så en opdatering at fra nu af, bliver alle "venner" der kommer med sådan en invitation slettet, hvilket nu har resulteret i at 8 venner er væk.


Det lyder fornuftigt.... er også selv meget træt af disse "events"
Gravatar #19 - mbp
7. okt. 2010 12:06
Bedre feed filtre på facebook ville ændre min mening om siden 100%. Jeg begriber ikke hvordan folk kan bruge det nuværende setup til noget.
Gravatar #20 - trylleklovn
7. okt. 2010 12:09
#17 Jeg har observeret nogle af disse, som spreder sig ved at folk trykker "accept" når de åbner det og så sendes det automatisk til alle venner, uden at man skal godkende det.
Gravatar #21 - TWFH
7. okt. 2010 13:02
#9: Det kan godt være de gemmer oplysningerne, men hvis du får din profil slettet-slettet, og ikke bare deaktiveret, kan du ikke bare få den genoprettet på et senere tidspunkt Du kan oprette en ny konto med samme e-mail, men ingen oplysninger fra din gamle profil går igen.
Gravatar #22 - Jakob Jakobsen
7. okt. 2010 13:02
#20

Det kan ikke lade sig gøre på FB.
Hvis de trykker "kan godt lide", kommer det på deres egen profil og venner kan se det i nyhedslisten.
Men for at invitere venner, skal de aktivt vælge alle venner og "inviter"
Gravatar #23 - trylleklovn
7. okt. 2010 16:25
#22 Ikke hvis det er et facebook app. Jeg har flere gange oplevet at nogle mine venner har "besvaret spørgsmål om mig", men det er komplet automatiseret. Hvis man trykker på den og vil se de spørgsmål de har besvaret så kommer der 1 knap frem, og det er ikke specielt gennemskueligt at den så herefter så snart man har trykket, har sendt det til alle sine venner. Jeg er selv faldet for det en enkelt gang, men efterfølgende har jeg set flere profiler hvor den er dukket op i ny og næ.
Gravatar #24 - Jakob Jakobsen
7. okt. 2010 16:27
#22

hvis det er et App skal de have sat flueben i at det må udsende beskeder fra ens konto, før det må det.
For lang tid siden, var det dog muligt, men den mulighed lukkede FB efter et par uger, da der var for mange der brokkede sig.
Gravatar #25 - trylleklovn
7. okt. 2010 17:16
#24 Jeg er klar over at det normalt er proceduren, ved ikke om den specifikke app har udnyttet et exploit i facebook, men det er ikke længere end en uges tid siden at jeg sidst så det florerede blandt min venneliste.
Gravatar #26 - arne_v
7. okt. 2010 17:32
el_barto (14) skrev:
Hvordan sletter du venner i virkeligeheden?


Der er skam mange muligheder.

Men de takseres normalt til mellem 12 år og livstid!

:-)
Gravatar #27 - arne_v
7. okt. 2010 17:34
Bastardo (12) skrev:
Jeg mener ikke jeg kan undvære facebook, mit studie poster stort set alt der og ikke andre steder.


Det synes jeg så er usmageligt.

Jeg synes ikke at det er dit studies opgave at tvinge folk på FB.

Dem der har lyst til at være på FB kommer det nok alligevel.

Og dem der ikke har lyst bør have muligheden for at være fri.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login