playstation 5 første detajler specs pris ps5 bagudkompatibel grafikkort nvidia ray tracing 3d lyd / Newz.dk

Sony Interactive Entertainment LLC

Første detaljer om Playstation 5 ude: Har ray tracing og kan køre PS4-spil

Sony har frigivet de første detaljer om deres kommende konsol, der muligvis vil hedde Playstation 5.

Hovedskaberen bag Sonys Playstation 4 har i et stort interview afsløret de første detaljer om selskabets kommende Playstation-konsol, hvis navn endnu ikke er bekræftet.

CPU’en er baseret på AMD’s Ryzen-serie. Den indeholder otte kerner og er bygget på selskabets nye 7 nm Zen 2-arkitektur

GPU’en er bygget på AMD’s Radeon Navi-familie, og den understøtter både 8K-opløsning og ray tracing, som man kender det fra Nvidias nye RTX-grafikkort, hvor lyset simuleres meget mere realistisk i spillets 3D-omgivelser.

AMD-chippen er også lavet til at give betydeligt forbedret lyd sammenlignet med tidligere konsoller.

Den nye Playstation-konsol vil også have en specialiseret SSD, der er i stand til at forbedre load-tider og indlæsningen af 3D-omgivelser mange gange.

Derudover bekræfter Cerny også, at konsollen vil være bagudkompatibel med PS4-spil, og derudover understøtter den også det eksisterende PSVR-headset.

I forhold til dato, fortæller Mark Cerny ikke andet, end at den nye Playstation-konsol ikke vil udkomme i år. De nyeste rygter har også peget på en udgivelse i slutningen af 2020.

Gå til bund
Gravatar

#1 Vanvittig 16. apr. 2019 14:27

Ingen spil kræver de egenskaber endnu.

PS4 Pro understøtter allerede 4K-gaming.

Der går i hvert fald et par år før 8K indhold bliver mainstream.

Men det passer måske også meget godt med, at rygterne så begynder at starte nu, men 2020 er naivt. 22 måske.Foreningen for Analog TV, FM radio og PSTN
Gravatar

#2 CBM 16. apr. 2019 14:41

Kunne være cool hvis man kunne haxxe manjaro på den og bruge den som evt low cost pc alt efter hvad pris de sælges til når vi når så langt

https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gravatar

#3 nitt 16. apr. 2019 14:52

Gravatar

#4 CBM 16. apr. 2019 14:58

#3: så vidt jeg har forstået så er alle ps4 modellerne generelt set temmelig lala

Derfor jeg håber ps5 kan blive bedre

Håber bare ikke de smider et gtx1080 lignende kort i om 5 år og så forventer folk bliver tilfredse med det... Det er ikke nok til RTX...
https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gravatar

#5 Vanvittig 16. apr. 2019 19:42

#3

Hvad er ægte HD? Farligt politisk udtryk du bruger der.
Engang var det 720p, andre siger det er 10,000 pixels på den ene eller anden facon.

Det er en evig diskussion og næsten et religiøst spørgsmål. Sandheden er, at du den dag i dag kun kan finde omkring omkring 5% af det indhold du efterspørger i en opløsning, der er højere end en PS4 Pro kan præstere.

Der er ingen grund til at købe en Ferrari, når man stadig kun har en grusvej. Det bliver først attraktivt og relevant, når motorvejen er færdig. Brug endelig 70.000 kroner på et 10K TV og nyd så dit begrænsede 3840 × 2160 udvalg på Netflix (hvis du har det dyre abonnement). Det kaldes 50.000 kroner i skraldespanden.
Foreningen for Analog TV, FM radio og PSTN
Gravatar

#6 Ni 16. apr. 2019 20:03

#5 Det han mener er, at ps4pro til tider bruger skalering fra 1080p til 2180p for at holde en stabil framerate. Det er lidt snyd sammenlignet med xbox'en som ikke bruger det kneb.

#0 Jeg håber bare på 4k hdr rtx, man skal over 80 tommer, måske endda 100 tommer, hvis 8k gaming skal blive et mål. Selv 4k er marginaler sammenlignet med 1080p. på 55"

Pt kan hver pixel stadig blive pænere, før vi for brug for flere.
Gravatar

#7 nitt 17. apr. 2019 05:38

#5 har du læst link? Tænker svaret er nej.

"The “streamlined rendering techniques” likely refers to a special feature built into the AMD Radeon graphics processor of the Pro where games only have to render approximately half of the pixels of standard 4K. That’s still around 4 million individual pixels, which is twice what you get from a native 1080p image — hence the need for a more powerful CPU and GPU in the Pro.

Those 4 million pixels are arranged into a 4K checkerboard pattern where half the checkerboard squares contain image data and the empty half contain nothing. The Pro should then use an algorithm to rebuild the image and fill in the empty squares for a 4K screen. Now, this technique would typically generate jagged edges and ugly artifacts whenever objects are in motion, but that’s where the temporal antialiasing comes in. That technique should smooth out any roughness and give the final image that crisp, ultra-high-definition look."

Du skriver at PS4 Pro allerede understøtter 4k gaming, jeg skriver at det ikke er helt sandt, da de snyder for at få "4K"
Gravatar

#8 SukkerFri 17. apr. 2019 06:26

Mere AMD i consollerne = Bedre udvikling af 3D motore til AMD hardware = Win!
"Compare yourself to who you were yesterday, not to who someone else is today" - Jordan Peterson
Gravatar

#9 larsp 17. apr. 2019 07:02

Fra: https://www.ps5playstation5.com/ps5-backwards-comp...
I believe Sony will leverage this technology on PS5 to offer native backwards compatibility with PS4 and cloud-streaming for PS3 and PS2

Hmm... Jeg havde håbet på native PS3 support. Tja, jeg springer over. Måske PS6.
Stop using Google all the time: https://justsearchportal.com - Without distractions - Respecting privacy
Gravatar

#10 DanNet 17. apr. 2019 07:28

Hvis jeg vil have et spillekonsol nu vil jeg hellere og købe Xbox One X. Den har både ægte 4K blu-ray afspiller og laver ægte 4K spil uden det fis ps4 pro laver med dobbelt skalering.
Gravatar

#11 Vanvittig 17. apr. 2019 08:09

#7

"Ægte HD" er et politisk/religiøst udtryk, der går fra 720 til 10.000 pixels alt afhængig af, hvem man spørger.

Hvad fanden vil du bruge noget højere end 4K til nu, når der indtil videre kun er ganske få serier på Netflix, der såfremt du har det dyreste abonnement, i nogle enkelte tilfælde (og hvis der er medvind på din ADSL-forbindelse) vil give dig noget komprimeret / opskaleret igen "fake" 4K.

Køb endelig en Ferrari til din grusvej. Når motorvejen endelig er bygget, er dit 8K TV alligevel forældet.

Der går mindst to år før PS5 kan udkomme og det ved Sony også godt, men det er selvfølgelig også nu at rygtebørsen skal sparkes i gang, så der kommer forspil til salget. Nøjagtig som to år før PS3 og PS4. Findes der overhovedet 8K-spil endnu?
Foreningen for Analog TV, FM radio og PSTN
Gravatar

#12 nitt 19. apr. 2019 12:35

#11

Det fint alt det du skriver, men det er ikke det som min besked går på, det er MEGET simpelt.

Du skriver at PS4 Pro kan 4k allerede, hvilket er forkert, længere er den ikke, det er opskaleret.

8K osv er jeg egentlig ligeglad med.
Gravatar

#13 Vanvittig 19. apr. 2019 13:49

#12

En PlayStation bliver ikke opskaleret. Indholdet den viser bliver opskaleret, når det ikke findes "naturligt" i 4K. Det er et stykke ekstra overskudsarbejde, som en PS4 Pro kan yde som en ekstra serviceydelse, fordi den mestrer 4K, sådan at den udover blot at vise naturligt 4K indhold, også kan bearbejde og ændre indhold der ikke er 4K naturligt til at blive det på skærmen.

PS4 Pro kan håndtere en opløsning på 3840 × 2160, der er anerkendt som 4K og som bl.a. er den opløsning som Google bruger som 4K-opløsning på YouTube.

Du har ret i, at der også findes højere opløsninger, der også er 4K. 10K er eksempelvis også 4K. Jeg hæfter mig ved, at 3840 × 2160 er bredt anerkendt af betydelige spillere som 4K.

YouTube and the television industry have adopted 3840 × 2160 as their 4K standard.

https://en.wikipedia.org/wiki/4K_resolution

Men selvfølgelig vil enhver sælger med respekt for sig selv påstå, at kun 10K til 72.000 kroner, hvoraf det halve er hans egen provision, er det "ægte HD" for "de rigtige mænd", som du bare må og skal købe. "Ægte HD" og "Ægte 4K" er jo ikke beskyttede titler, men begreber industrien og alverdens sælgere kan bruge helt frit efter eget forgodtbefindende.
Foreningen for Analog TV, FM radio og PSTN
Gravatar

#14 CBM 19. apr. 2019 17:07

Men ok kan den fake 8k så burde den kunne klare ægte 4k med en decent fps (60+)
https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gravatar

#15 Vanvittig 19. apr. 2019 19:36

#14

Hvis bare den kunne spille GTA IV.

Overvejer at købe en ny PS3 igen.
Foreningen for Analog TV, FM radio og PSTN
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login