mboost-dp1

unknown

FDIH: Nedbring dankortgebyret på internethandel

- Via FDIH - , redigeret af Pernicious

Dankortgebyret blev i 1999, hvor der var omkring 100.000 korttransaktioner på nettet, sat til at være 1,95 kroner + 0,1 procent pr. transaktion. I år forventer FDIH, at antallet af transaktioner vil nå 18 millioner, og derfor undrer de sig over, at man ikke er begyndt at diskutere en ændring af dankortgebyret.

FDIH mener, at PBS bør nedsætte dankortgebyrerne, fordi væksten på den måde kommer netbutikkerne til gode, blandt andet de butikker, som har mange transaktioner, hvor beløbet ikke er så stort.





Gå til bund
Gravatar #1 - SKREWZ
21. jun. 2005 22:44
Jeg har et forslag: Vi er konsekvente, angående vores møntfod.

Enten lader vi de forskellige banker præge deres egne versioner af vores mønter og sedler, eller lader vi Nationalbanken overtage Dankortet.
Gravatar #2 - utdiscant
21. jun. 2005 22:45
Mon ikke mere folk er irriterede over at nogen tjener mange millioner på det end at man selv bruger 3-4 kroner ekstra?
Gravatar #3 - [BC]ravn
21. jun. 2005 22:46
Eller også må der bare være et alternativ til små betalinger, som heller ikke i sidste ende skal fyldes op via dankortet eller lign.
Gravatar #4 - amokk
21. jun. 2005 22:49
#2 det er en principsag.... man kan jo ikke handle på nettet uden tonsvis af gebyrer, enten som efterkravsgebyr eller dankortgebyr eller lign.

tænk hvis der også var samme gebyr for betaling med SMS (ud over SMS prisen), så skulle folk nok komme i gang med at whine!
Gravatar #5 - scarlac
21. jun. 2005 23:01
#4 - amokk, det er der. Det kaldes "normal smsafgift", når de feks siger "normal smsafgift + 4 kr". det skyldes at det er forholdsvis dyrt at have den slags betalingsaftaler. for leverandøren kan man ikke lave betalinger under ~25 øre, da dette er den mindste pris (jeg kunne) man kan finde på markedet pr. sms du afsender, men den kan nemt ligge højere.

men jeg er enig - da jeg fandt ud af at PBS stod for dankortene i sin tid blev jeg lidt "hvad?" - det bør være en offentlig, mere neutral instans, synes jeg.

Desuden kan jeg slet ikke se retfærdigheden i procenttal af det beløb der strømmer igennem - det anser jeg absolut for at være rent pengemaskine, da trafikken og eventuelt udstyr de skal købe på ingen måde bliver dyrer om jeg overfører 1 kr eller 1.000.000 kr.
Generelt når man taler procenter på transaktioner elektronisk synes jeg det er noget fis - det er så åbentlyst at malke folk for penge.
Gravatar #6 - utdiscant
21. jun. 2005 23:02
#4 ja men det er jo også noget andet, der har du måske en pris på 20 ører som jeg har og så at få lagt 3-4 kroner oven i er jo en stigning på over tyve gange så meget...

#5 Ja det med at det ændrer sig efter hvor meget man hæver er for meget, det har jeg også på mit visa og så er det ikke sjovt at hæve mange penge.
Gravatar #7 - amokk
21. jun. 2005 23:22
#5 de 0,1% går vist til en forsikring, som sørger for at dække tabet ved f.eks. dankortsvindel.

Hvis jeg nagger dit dankortnummer og køber 30 plusprofiler på dating.dk eller hvad man nu kan bruge det til uden at opgive adresse, ja så er der jo nogen der skal dække de penge som du har mistet...

de 0,1% er sgu fair nok, det er 1 kroner hvis du handler for 1000. Det er mere de næsten 2 kroner det koster ved siden af
Gravatar #8 - SKREWZ
22. jun. 2005 00:19
#7 -- Hvis vi skal betale for forbrugsomkostningerne i forbindelse med selve købet, hvad går så de 175kr./året (?) til?

-- Jeg synes, at vi som forbrugere ikke skal hæmmes i brugen af kortet, når vi allerede betaler for at have det. Ligesom det er med mønterne og sedlerne. Betalingskort må gerne være lige så lige til, for at sikre deres udbredelse.
Gravatar #9 - hundeboll
22. jun. 2005 00:24
Hvad skal der egentlig til for at starte en ny bank, som kan låne penge hos Nationalbanken? (Er det ikke det mest reelle krav til en bank?)

Hvis det er et overkommeligt krav (Har ingen idé om hvad kravet kunne lyde på...), så finder jeg det oplagt, at lave en bank efter samme princip som GF-forsikring eller måske lidt som FDB (som vi kendte det). Princippet går ud på, at banken er ejet af kunderne og disse vil få udbetalt et evt. overskud. I GF får man udbetalt en del af overskuddet udregnet efter ens forsikringers størrelse. Dvs. sige, at hvis alle GF's kunder ikke laver så mange buler som budgeteret, så får man en hvis procentdel af sin præmie tilbage.

Med en bank efter dette princip, kunne man undgå tonsvis af gebyrer, som kun er til for at give aktionærene penge...
Gravatar #10 - hundeboll
22. jun. 2005 00:27
En lille opfølger:
Jeg er kunde i jyske bank. Men når jeg ser en meddelelse som denne (Overskud i 1. kvartal 2005 på 555 mio. kr.), så føler jeg mig fandme taget i røven, hvis jeg beder om et kontoudtog og må slippe 15 kr!
Gravatar #11 - SKREWZ
22. jun. 2005 01:28
#9 -- Jeg ville være med i denne slags andelsbank. Især, hvis den var udviklet og vedligeholdt af hackere.

Det ville være endnu bedre, hvis kunderne i banken kunne have medindflydelse overfor bankens bestyrelse. Eventuelt igennem et potent IT-system.

Men måske, man skulle spørge en jurist til råds, først.
Gravatar #12 - soda
22. jun. 2005 05:12
Forstår egentlig ikke, at dette gegyr stadig er der og hvorfor folk ikke går lige så meget amok over det, som den gang der kom 50 øres gebyr på alle dankorttransaktioner i Danmark.

Der var jo ramaskrig, men hvorfor så ikke på nettet ? - beløbet er jo 4-5 gange så stort og mere til, hvis man køber stort ind.
Gravatar #13 - MR Bacardi
22. jun. 2005 08:00
#12 - Det er nok fordi dette gebyr hele tiden har været der, det andet var de jo vant til ikke kostede noget ekstra.
Men ja, kan ikke se hvorfor det skal være så dyrt, det er jo trodsalt sparet arbejde, hvis man lader en computer ændre de små tal i databaserne, i stedet for vi selv skal ned og betale kontakt e.l. ;)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login