facebook mark zuckerberg ansatte kritiserer retningslinjer politisk reklamer løgn åbent brev / Newz.dk

Wikimedia

Facebooks bøde for Brexit-Cambridge: 500.000£

- Via Version2 - , indsendt af arne_v

I forbindelse med sagen der kører i Britanien mod Facebook grundet deres indblanden i det britiske valg og deres involvering i Cambridge Analyticas data-salg og -aggregering, slipper Facebook nu for yderlige tiltale fra den britiske regering, for den nette sum af 0.5 millioner pund (ca. 4.2millioner danske kroner) – og at de dropper en appelsag Facebook har haft i det britiske ankenævn. For bøden og tilbagetrækningen, dropper ICO ( det engelske datatilsyn ) til gengæld sagen mod Facebook.

ICO fortæller i en pressemeddelse at de selvfølgelig ikke er tilfredse med med at data er brugt forkert, men de til gengæld er glade for at Facebook har taget mange nye sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte brugernes privatliv. Facebook selv anderkender ikke at der har været et brud på persondatalovgivningen – og de holder fast på at det ikke er bevist at EU borgeres data blev overført til Cambridge Analytica.

Gå til bund
Gravatar #1 - Ni
8. nov. 2019 07:19
Hvorfor så overhovedet give dem en bøde?
Gravatar #2 - CBM
8. nov. 2019 08:39
#1: signal værdi? men den burde have været væsentligt større
Gravatar #3 - T_A
8. nov. 2019 08:44
Måske fordi de har brudt loven?

Men det lader til at ICO mener at med FB's tiltag så har de rettet op, så det er ikke nødvendigt at udvide straffen mod dem.

Personlig mener jeg ikke at FB eller andre af de store på nogen måde har levet op til kravene og da der ikke er nogen indsigt i deres håndtering af brugernes personfølsomme data, så har vi bare deres ord.


Forsimplet svarer det jo til at supermarked har haft problemer med hygiejnen og fået en bøde.
Men uden nogen efterkontrol tager man deres udmelding om at der nu er styr på det som gode vare.

Gravatar #4 - Kian
9. nov. 2019 11:09
Både £ og $ skal altid stå foran beløbet.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login