mboost-dp1

Wikimedia

Facebook, Twitter, Youtube & Linkedin vil ikke scrapes af Clearview

- Via The Verge -

Clearview, virksomheden der producerede en app til ansigtsgenkendelse, er blevet bedt om at stoppe med at scrape billeder

Det er i alt Facebook, Twitter, Youtube og LinkedIn der har “krævet” at Clearview undlader at scrape deres services for billeder og brugernavne.

Clearviews CEO, Hoan Ton-That, mener derimod at virksomheden har ret til at bruge dataen, da al billededataen alligevel er offentligt tilgængelig.

Argumentet fra Clearviews side er altså, at de ikke er anderledes end Google, Bing, Yahoo og så mange andre søgemaskiner – de er blot en søgemaskine der specialiserer sig at genkende menneskers ansigter.

Opgøret kan være juridisk spændende, da det kan sætte grænser for hvor meget data søgemaskiner har tilladelse har til at indhente og bearbejde til egen økonomisk fordel – hvilket specielt Google har været rigtig god til.

Det var facebook der startede opgøret med Clearview, hvorefter de tre virksomheder fulgte efter.





Gå til bund
Gravatar #1 - Sn3akr
11. feb. 2020 16:05
De er vel bare sure over at de ikke fik idéen først!

100% at de havde udnyttet det også.
Gravatar #2 - arne_v
11. feb. 2020 16:50
#0

Jeg tror ikke at Clearview har en chance i retten.

Alle store web sites has ToS som forbyder scraping.

LinkedIn's siger:


You agree that by ... accessing or using our services (described below), you are agreeing to enter into a legally binding contract with LinkedIn ... If you do not agree to this contract (“Contract” or “User Agreement”), do not ... do not access or otherwise use any of our Services.

...

You agree that you will not:
...
b) Develop, support or use software, devices, scripts, robots or any other means or processes (including crawlers, browser plugins and add-ons or any other technology) to scrape the Services or otherwise copy profiles and other data from the Services;

Gravatar #3 - _tweak
11. feb. 2020 21:39
#2:
Spørgsmålet er om den ToS gælder offentligt tilgængeligt data. /robots.txt er før af Google blevet brugt som argument til "hvis du ikke vil have det så kunne du bare have sagt det .. ".

Men ja, den store forskel er nok at en virksomhed som linkedin ikke direkte taber penge på at google scraper dem; men de taber troværdighed (og dermed penge) på at Clearview inkluderer dem (og de namedroppes sammen med clearview).
Gravatar #4 - arne_v
11. feb. 2020 23:55
#2

Jeg kan ikke se hvorfor den ToS ikke skulle gælde public data - den taler om "accessing or using our services" uden at skelne (noget af den tekst jeg ertstattede med ... taler om brugere somer logget ind men de nævner helt eksplicit brug ved siden af).

Gravatar #5 - _tweak
12. feb. 2020 09:10
#4 man kunne sagtens forestille sig at forskellen er netop her; at din ToS kan gælde når du er "inde i butikken", men ikke for mennesker eller maskiner, der står og kigger på facaden (offentlig ikke-login data).

men, jeg er (desværre/heldigvis) ikke ekspert på området - det er ren og skær gætværk :)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login