mboost-dp1

Shutterstock

Facebook, Instagram, Messenger og WhatsApp virker igen efter omfattende nedbrud

- Via DR -

Facebook undskylder over for 3.5 milliarder brugere, eftersom en intern fejl gjorde selskabets tjenester utilgængelige i over seks timer i går aftes.

Det skriver DR.

Natten til tirsdag begyndte Facebook, Instagram og beskedtjenesterne Messenger og WhatsApp langsomt at virke igen efter et kæmpe crash i selskabets netværk mandag aften.

Ifølge en udmelding fra Facebook skyldtes nedbruddet “konfigurationsændringer på routerne, der koordinerer netværkstrafikken”.

“Disse ændringer i konfigurationen skabte en slags domino-effekt i måden, hvorpå vores datacentre kommunikerer, hvilket bragte vores tjenester til fuld stop,” skriver Facebook.

Som konsekvens af nedbruddet måtte selskabet kommunikere gennem konkurrenten Twitter, hvor de skrev: “Til det store fællesskab af mennesker og firmaer rundt om i verden, som er afhængige af os: Undskyld.”

Nedbruddet ramte omkring kl. 17.30 mandag, hvorefter næsten 14 millioner brugere berettede om problemer med at tilgå Facebook, fremgår det af hjemmesiden Downdetector.

Gå til bund
Gravatar #1 - jespersen.thomas
5. okt. 2021 07:43
Det kostede Zuckerberg 6 mia. dollars

https://9to5mac.com/2021/10/04/mark-zuckerberg-los...
Gravatar #2 - Snabeldyhr
5. okt. 2021 07:53
jespersen.thomas (1) skrev:
Det kostede Zuckerberg 6 mia. dollars

Jeg ved at det ikke er pænt at være skadefro, men ... ;))
Gravatar #3 - C_H_I_P
5. okt. 2021 07:55
Hvis man vil læse lidt mere er her lille blog : https://blog.cloudflare.com/october-2021-facebook-...

I korte træk, BGP fejl.
Gravatar #4 - Ni
5. okt. 2021 08:30
#3 Årsagen er mere interessant end 'lokationen'/den tekniske beskrivelse, hvordan kan så stort et nedbrud forekomme og vare så længe?
Gravatar #5 - C_H_I_P
5. okt. 2021 11:28
Ni (4) skrev:
#3 Årsagen er mere interessant end 'lokationen'/den tekniske beskrivelse, hvordan kan så stort et nedbrud forekomme og vare så længe?


Som de gætter på (og som vist også skete da Cloudflare døde tidligere på året), så har nogen nok forsøgt at smide en BGP update ud på deres routere, dette er så fejlet (BIG TIME) og har også klippet deres egen snor til remote forbindelse til routeren. Så er der kun en ting, vente på at nogen kan komme onsite og fixe det lokalt (og det kunne nok godt tage lidt tid, sådan inden man lige finder root cause osv osv).
Gravatar #6 - fastwrite_1
5. okt. 2021 15:38
Burde man ikke nærmest sidde ved siden af routeren inden man begynder at pille ved en så essentiel del af et netværk.

Ret flippet at tænke over hvor stor magt en router har, og hvor lidt redundancy der åbenbart er over sådan en fætter..

Virksomheder i denne størrelse burde vel som det mindste have en ekstra router hvis eneste arbejde vil være at tage over hvis hovedrouteren står af på grund af en update.
Gravatar #7 - udenrigsministeren
6. okt. 2021 06:35
#6 - 6 mia "luftpenge".
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login