mboost-dp1

ESA

EU’s Galileo positioneringssystem forsinket og over budgettet

- Via Physorg - , redigeret af Pernicious

EU’s ambitiøse Galileo-projekt, som skal konkurrere med USA’s Global Positioning System (GPS), er gået over budgettet og er flere år forsinket. Samtidig vil projektet ikke kunne give overskud i flere år.

Ifølge en rapport fra EU vil projektet først være klar i 2017 eller 2018, mens de ekstra omkostninger ventes at løbe op i 1,5 til 1,7 milliarder euro. Oprindeligt skulle systemet have været færdigt omkring 2008, mens projektet i 2009 blev kritiseret for at være dårligt ledet. I januar i år lød datoen for det færdige system på engang i 2014.

Rapporten fortæller også, at Galileo-projektet vil give underskud i flere år med årlige omkostninger på 750 millioner euro. I alt vil projektet koste de europæiske skatteydere omkring 20 milliarder euro over de næste 20 år.





Gå til bund
Gravatar #1 - Linkitch
7. okt. 2010 14:31
Kunne vel aldrig være en dansk IT projekt leder der har ansvaret for projektet?
De har efterhånden fået et rigtigt godt ry for at være inkompetente.
Gravatar #2 - Ramius
7. okt. 2010 14:34
Hvis EU ikke har nogen planer om at skulle i krig med USA (og derved miste en evt. adgang til GPS signalet) hvad skal vi så med galileo??

Der må være noget mere innovativt at bruge 20 mia. euro på end at lave et nyt gps system.
Gravatar #3 - nwinther
7. okt. 2010 14:36
Surprise, Sur-fucking-prise. Et EU-projekt som overskrider budgettet. Har man hørt mage? Eller - Et IT-projekt som overskrider budgettet. har man hørt mage?
Gravatar #4 - myplacedk
7. okt. 2010 14:44
#2

Der skal altså ikke meget fantasi til at forestille sig et bedre alternativ til GPS, hverken teknisk eller politisk.

EU behøver ikke at have en plan om det, for at komme i krig med USA. Og USA behøver ikke at være i krig med netop EU, for at handicappe sit eget navigations-system. Eller i princippet lukke det helt i visse områder. Derfor er GPS upålideligt.

Og så er GPS temmelig unøjagtig.

http://en.wikipedia.org/wiki/Galileo_(satellite_navigation) skrev:
Galileo is intended to provide more precise measurements than available through GPS or GLONASS (Galileo will be accurate down to the metre range) including the height (altitude) above sea level, and better positioning services at high latitudes. The political aim is to provide an independent positioning system upon which European nations can rely even in times of war or political disagreement, since Russia or the USA could disable use of their national systems by others (through encryption).
Gravatar #5 - BluepaiN
7. okt. 2010 14:45
#2
GPS-systemet er gammelt og ikke brugbart i længden. På et tidspunkt vil der være for mange enheder og for få satelitter, og så står du ude i en skov, og kan ikke finde vej.
Gravatar #6 - -N-
7. okt. 2010 14:47
#2 Ja, det er lidt træls at se sine skattekroner gå til den slags "se-vi-kan-også" projekter. Specielt når man ser på prisen.

Måske min hovedregning er ved siden af, men det kommer til at koste hver skatteyder over 40.000kr.

#4 Ahh... Selv for private er GPS temmelig præcis :-D

#5 Hvordan kan der være for mange enheder og for får satelitter? - Det er envejskommunikation.

P3 skal jo heller ikke sætte flere antenner op fordi antallet af lytterer stiger :-D
Gravatar #7 - myplacedk
7. okt. 2010 14:49
BluepaiN (5) skrev:
På et tidspunkt vil der være for mange enheder og for få satelitter

Hva'? Tror du en GPS-enheder "tapper" signal fra satelitterne, så der er mindre signal tilbage til de andre?

Tænk på det som at kigge på en sky. Det forsvinder skyen ikke af.
Gravatar #8 - demolition
7. okt. 2010 14:52
-N- (6) skrev:
#4 Ahh... Selv for private er GPS temmelig præcis :-D


Det kan den være ja, men det behøver den ikke blive ved med at være. Da USA har fuld kontrol over satelitterne kan de sænke precisionen betragteligt for alle andre end deres eget militær. I en evt. krigssituation kunne det være relevant at sikre sig imod.
Gravatar #9 - myplacedk
7. okt. 2010 14:57
-N- (6) skrev:
#4 Ahh... Selv for private er GPS temmelig præcis :-D

I forhold til hvad?

Bilnavigation? Jeg har endnu ikke prøvet en bil-navigator med GPS, som ved hvilken bane jeg kører i.

Galileo? Galileo får formentlig en præcision på 1x1x1 meter (længde x bredde x højde). GPS er på omkring 20x20x? meter. Jeg kan ikke lige finde højde-præcisionen på GPS, men det skulle være væsentligt dårligere end længde og bredde.
Gravatar #10 - LordMike
7. okt. 2010 15:00
#9. Det prøvede jeg faktisk for nogle måneder siden. En GPS sagde jeg skulle lægge mig i midten af motorvejen på vej mod en destination.

En anden gang, kørte jeg så i midterbanen - der sagde den det ikke, undrede mig, så hoppede ind i inderste... Wham, så siger den jeg skal skrubbe ud derfra :P

Gravatar #11 - Decipher
7. okt. 2010 15:07
#5

Jeg tror ikke helt du har forstået hvordan GPS systemet virker. Det er et passivt system, det er fuldstændig ligegyldigt hvilket forhold der er mellem antallet af satellitter og enheder, for det er enhederne der beregner din placering ud fra et timestamp som sendes fra satellitterne (triangulering mellem flere satellitters timestamps og den tid det tager dem at nå enheden). Satellitterne er ligeglade om det timestamp de sender bliver brugt af én enhed eller af en millard enheder.

Bortset fra det, er det her virkelig ikke en nyhed. Det har været oppe utallige gange, at Galileo er (meget) forsinket og over budget.
Gravatar #12 - myplacedk
7. okt. 2010 15:22
#10
Cool, hvilken GPS-dims er det?

Alle dem jeg har prøvet mener stadig jeg er på motorvejen, når jeg er over 10 meter væk på afkørselsrampen.

I øvrigt vil det med banen ikke være særligt pålideligt, når nu nøjagtigheden er på 20 meter. Det betyder nemlig at din position er max 20 meter forkert en bestemt %-del af tiden. (Jeg kan desværre ikke lige finde %-tallet.)
Gravatar #13 - bjerh
7. okt. 2010 15:41
-N- (6) skrev:
Måske min hovedregning er ved siden af, men det kommer til at koste hver skatteyder over 40.000kr.


Arh.. Nu er vi jo lidt over 501 millioner mennesker i EU. Så det er langt fra 40k per snude... Langt langt langt fra. ;)
Gravatar #14 - myplacedk
7. okt. 2010 16:00
#6 + #13
http://www.wolframalpha.com/input/?i=(20,000,000,000+euro+in+dkk)+/+(people+in+eu) skrev:
(20,000,000,000 euro in dkk) / (people in eu) = 300kr per person


Det er da egentlig ikke meget. God investering.
Gravatar #15 - webwarp
7. okt. 2010 16:10
#14 men vil alligevel hellere have brugt de penge på sygehuse.. Jeg tror aldrig nogensinde projektet bliver til noget, men må tiden jo vise :=)
Gravatar #16 - decx
7. okt. 2010 16:24
Det er meget dumt politisk og strategisk at have alle æg i USAs kurv. Det kræver da ikke en krig for at USA begynder at sanktionere. Der er masser af udenrigspolitiske grunde til at USA med vilje vil kryptere GPS - brug da jeres fantasi.

Strategisk skal Galileo virke - de andre features er bare "nice to have". Samme grund til at Kina og Indien også arbejder på deres egne systemer eller allerede har systemer operative.

Desuden er prisen da småpenge i forhold til hvad vi ellers bruge penge på. Har i nogensinde set hvor stort landbrugsstøtte budgettet er ? (50 mia. euro). Se det klamt at vi direkte skal gi ca 50 mia. euro til landmænd men seje ting som raketter og satelitter det ik ok?
Gravatar #17 - -N-
7. okt. 2010 17:49
#9 Gps har også en præcission på 1x1m, men det afhænger af vejrforholdene, så må ikke det europæsiske projekt kommer til at lide under det samme?

Der er jo en grund til at man kan lave skattejagt med GPS, hvor man gemmer ting under treer osv. Det ville jo ikke være fair, hvis det var 20x20 eller mere, som nogle forslår.

Derudover er nogle af de problemer folk oplever sikker også en dårlig implementering af GPS i OS'et. Dårlig kvalitet af modtagere osv.

Ja, jeg er ikke overbevist fordi GPS'en har været dyr, der sælge meget billigt lort til mange penge :-D

#13+14 Nu glemmer du lige at det ene er Euro og det andet er DDK

I øvrigt er det ikke antallet af skatteydere du har regnet med :-D

1 indbygger er ikke lig med en skatteyder, der er pensionister, syge, børn, studerende, arbejdsløse osv.

Skal man være helt reel, så skal man fraregne alle i service fagene for at kunne sige, hvor meget EU skal producere for at tjene til det system.

Gravatar #18 - arne_v
7. okt. 2010 17:51
-N- (17) skrev:
1 indbygger er ikke lig med en skatteyder, der er pensionister, syge, børn, studerende, arbejdsløse osv.


Betaler pensionister, syge, studerende og arbejdsløse ikke skat????
Gravatar #19 - Decipher
7. okt. 2010 17:54
-N- (17) skrev:
#9 Gps har også en præcission på 1x1m, men det afhænger af vejrforholdene, så må ikke det europæsiske projekt kommer til at lide under det samme?

Der er jo en grund til at man kan lave skattejagt med GPS, hvor man gemmer ting under treer osv. Det ville jo ikke være fair, hvis det var 20x20 eller mere, som nogle forslår.


http://www.nasm.si.edu/gps/work.html skrev:
The accuracy of a position determined with GPS depends on the type of receiver. Most hand-held GPS units have about 10-20 meter accuracy. Other types of receivers use a method called Differential GPS (DGPS) to obtain much higher accuracy. DGPS requires an additional receiver fixed at a known location nearby. Observations made by the stationary receiver are used to correct positions recorded by the roving units, producing an accuracy greater than 1 meter.
Gravatar #20 - myplacedk
7. okt. 2010 19:08
-N- (17) skrev:
Gps har også en præcission på 1x1m

Officielt er det 20. Tallet kommer an på hvordan man måler det.

Når de siger GPS er på 20 meter og Galileo er på 1 meter, så går jeg ud fra at det er målt med sammenlignelige metoder. At modargumentere på dette, indebærer at det ikke er målt med sammenlignelige metoder. Er det det du siger?

Hvis ikke: Hvis du måler GPS'ens nøjagtighed på en måde som giver 20 gange større præcision end 20 meter, så må Galileo også være ganske mange gange mere præcis end 1 meter. Pointen er den samme: Galileo er designet til at være mere præcis end GPS, når vi snakker om de frie signaler. (Og måske også de kommercielle og militære, det husker jeg ikke lige.)

-N- (17) skrev:
Der er jo en grund til at man kan lave skattejagt med GPS, hvor man gemmer ting under treer osv. Det ville jo ikke være fair, hvis det var 20x20 eller mere, som nogle forslår.

Ja, grunden er at GPS ikke altid viser 20 meter forkert.

Placer en GPS-modtager et eller andet kendt sted, og observer hvilken position GPS-modtageren mener den har. Positionen vil flytte sig konstant. Noget af tiden er den temmelig tæt på, til andre tider vil den være noget mere unøjagtig.

Så kan man stille en tabel op: Inden for 1 meter X% af tiden. Inden for 2 meter X% af tiden. osv. Vent længe nok, og den rammer nok inden for en centimeter.

-N- (17) skrev:
Derudover er nogle af de problemer folk oplever sikker også en dårlig implementering af GPS i OS'et. Dårlig kvalitet af modtagere osv.

Jeg tror godt jeg kan love at det gælder for forbrugerenheder til alle navigations-systemerne.

-N- (17) skrev:
Nu glemmer du lige at det ene er Euro og det andet er DDK

Nej jeg gør ej.

-N- (17) skrev:
I øvrigt er det ikke antallet af skatteydere du har regnet med :-D

Det ved jeg godt.

-N- (17) skrev:
Skal man være helt reel, så skal man fraregne alle i service fagene for at kunne sige, hvor meget EU skal producere for at tjene til det system.

Regn du bare på det. Jeg er mere interesseret beløbet pr. borger. Det er dejligt simpelt, og lige så nemt at sammenlige med. Tag for eksempel storebæltsbroen:

(21,400,000,000 kr) / (people in Denmark) = 3920 kr per person

Skal man regne mere på det, synes jeg det er mere relevant at regne på hvor lang tid man har til at betale pengene, og hvor mange der kommer tilbage igen.
Fx. skal de 300 kr. per person til Galileo betales over 20 år, og i en stor del af den tid er der indtægter, så det er reelt mindre der skal betales. Og lidt senere begynder det at give overskud, og så kommer der penge tilbage.
Dertil kommer at en stor del af de 300 kr. per person ryger direkte tilbage til de offentilige budgetter i form af skat. Desuden kan vi modregne sociale ydelser på grund af de ekstra arbejdspladser det giver osv.

Så kort sagt: Jeg synes ikke det lyder af meget.
Gravatar #21 - PunaniPounder
7. okt. 2010 19:31
Weee, lad os få noget mere EU som kan bruge vores penge på dårligt ledede, uoverskuelige fremtidsprojekter, som sikkert vil være forældede når de endelig er blevet færdiggjort.

Jeg kunne godt finde noget sjovere at bruge den plovmand som jeg bidrager med, på.
Gravatar #22 - MHauge
7. okt. 2010 19:57
Jeg synes det værste ved galileo systemet er at det efter min mening bare burde arbejde sammen med gps-systemet. Nu har vi så lige "opfundet den dybe tallerken" igen - hvorfor lave et helt nyt system, hvorfor ikke bare hænge en stak sateliter op over Europa, som snakker samme sprog som gps-systemet, men som USA ingen kontrol har over?
Så havde det virket med de eksisterende gps-enheder, istedet for at folk skal vælge om de vil købe en galileo eller en gps enhed. (Alt efter om de tror at USA er nogen svin der pludselig forringer gps-servicen, eller er eu-modstandere - så de tror at galileo ikke kan være godt.
Gravatar #23 - crede
7. okt. 2010 20:14
Det var ellers meningen at Galileo skulle bruges til flytrafikken i europa. Præcisionen skulle dermed være så stor, at denne kunne bruges til at lande med og taxiveje. For at gøre det ekstra nøjagtigt ville man sætte en antenne op i selve lufthavnen, som virker som en ekstra satellit. Dermed kunne man afskaffe det gamle udstyr, som glidepath og localizer og spare en masse penge på kalibrering og vedligeholdelse. Så jeg tror skam det stadig er pengene værd, selvom prisen er steget betragteligt.

Noget er bare værd at bruge ekstra penge og tid på end en hjemmeside til det offentlige på x antal millioner...
Gravatar #24 - -N-
7. okt. 2010 21:31
#18 Nej, de er på overførselsindkomst og det er først inden for de seneste 20 år at de betaler "skat" i danmark. De betaler jo bare en del tilbage af det de modtager.

Skatteydere er dem som generer værdi, hvor de så giver en andel af den værdi de har genereret til staten.

Det er altså kun fiktivt at de betaler.

Derfor kan man også diskutere, hvorvidt servicefagene skal med i nogle bereninger, for et samfund kan ikke leve af servicefag. De eksistere kun i kraft af den reele produktion.

#19 Det afhænger af, hvem man spørger også de kloge... Som sagt kommer det an på atmosværiske- og vejrforhold.

GPS kan sagtens vise ned til 1x1m.

Du kan jo købe en gps og tjekke efter :-D

Jeg gider ikke engang henvise til kilder, alle har adgang til en gps, så de kan bare gå ud på gade og tjekke.

Hvis du har en parabol, vil du også opleve forstyrrelser, så mon ikke at EU's system er underlagt de samme forhold?

#20 Det er fint du er interesseret beløb pr. borger, men så holder din kritik heller ikke af mit indlæg... Og ja, det er som også et interessant mål, det er jeg slet ikke uenig i.

Og når jeg læser nyheden, så står der altså Euro og ikke DDK. Både her på newz og i kilden. Så gang med 7.5 og så har du 2x.000 og der er kun ca. 2.4 mio. på arbejdsmarkedet i danmark, så det var ikke helt ved siden af med den hovedregning.
Gravatar #25 - mathiass
7. okt. 2010 21:55
Jeg tror ikke at det er nævnt, men en af de store fordele som Galileo skal have i forhold til GPS er ud over præcisionen at Galileo også skal kunne virke indenfor.
Gravatar #26 - mathiass
7. okt. 2010 21:57
-N- (24) skrev:

GPS kan sagtens vise ned til 1x1m.

Du kan jo købe en gps og tjekke efter :-D

Jeg gider ikke engang henvise til kilder, alle har adgang til en gps, så de kan bare gå ud på gade og tjekke.
At GPS har en præcision på 10x10 meter betyder i princippet at den måling du kan se på dit apparat kan afvige inden for dette område i forhold til virkeligheden. Jeg ved ikke lige hvordan du har målt efter at stedangivelsen på din modtager er præcis med 1x1m?
Gravatar #27 - mathiass
7. okt. 2010 21:58
Og når jeg læser nyheden, så står der altså Euro og ikke DDK. Både her på newz og i kilden. Så gang med 7.5 og så har du 2x.000 og der er kun ca. 2.4 mio. på arbejdsmarkedet i danmark, så det var ikke helt ved siden af med den hovedregning.
Man behøver altså ikke være på arbejdsmarkedet for at betale skat. Det er simpelthen ikke rigtigt. Penge som man sparer op og får udbetalt som pension beskattes for eksempel først ved udbetalingen (ikke når man tjener dem) og SU og folkepension er også skattepligtig...
Gravatar #28 - duppidat
7. okt. 2010 22:29
#24 Det er da noget ævl? Så er alle i det offentlige jo også bare med til at "betale tilbage"

Sådan stiller man det ikke op :P

Jeg synes bestemt ikke at det lyder af SÅÅÅÅ meget. Det er gået over budget, men synes da ikke det er så slemt når man regner med at dette system måske skal køre i 40-50 år.

#22 Sådan fungerer det ikke. GPS er amerikansk, og jeg tvivler på at de bare lader andre lande smække deres egne sateliter op med deres teknologi bare sådan uden videre. Det ville ellers være super lækkert ;-)

Det der er lidt ærgerligt er at vi stadig i det 21 århundrede skal konkurrere med hinanden ude i rummet, istedet for bare at sætte sig ned og lave noget fælles.
Det sker måske en dag når der kommer nogle rumvæsener og vi så kan finde en ny fjende at rotte os sammen mod :D
Gravatar #29 - -N-
7. okt. 2010 23:01
#27 Det er lidt ordkløveri... Man arbejder med indtjening over et livforløb og ikke dag til dag udbetaling, når man tænker den slags. Så jo og nej...

Penge kommer ikke ud af ingenting... Og ja, studerende kan have et arbjede og pensionister kan arbejde 200 timer om året. Så de kan generer værdi på trods af kategoriseringen. Det er naturligvis nogle grove kategorier, sådan er det med samfundsmæssige kategorier der skal være globale.

SU og folkepension osv. er overførselsindkomster, overførsel betyder, at deres indkomst bliver taget fra en der arbejder og generer værdi til en som ikke gør. Deres indkomst bidrager ikke til BNP, det er bare penge som bliver omfordelt i samfundet uden at give ekstra afkast eller tilføre noget ekstra værdi.

Den der arbejder tjener de penge som folk på overførselsindkomst modtager, derfor betaler de rent regnskabsmæssigt ikke skat. Det er en fiktiv betaling.

I de fleste lande får de bare mindre udbetalt og betaler ikke skat, ligesom man gjorde herhjemme før i tiden.

I princippet kunne man give dem endnu mindre og fratage dem alle afgifter, gebyrer osv og så ville de stadig have samme købekraft.

Det er makroøkonomisk/nationaløkonomisk teori, så hvis du er interesseret, kan du læse op på. Det findes gratis og udemærkede bøger i pdf på nettet.

Det er generelt et ret spændende emne, det er også ud fra det teori du kan gennemskue, hvor håbløst uansvarlige regeringen har været i de første to perioder. Økonomi er langt hen ad vejen ikke et spørgsmål om ideologi, en et spørgsmål om fakta og det kan ikke disktures, uanset hvad Lykke og Pia K. siger.

Hvis du vil læse mere om omfordeling og den dybere tankegang i det kan jeg henvise til Marx, som var den første der i detaljer beskrev, hvordan værditilførsel og omrokering af penge fungerer. Han var i mange år ikke ideologisk, og det meget af det folk tænker om ham i dag, har han aldrig sagt eller beskæftiget sig med.

#28 Ja... Vi har næsten 900.000 beskæftiget i forbindelse med det offentlige... Hvis du så ser på andelen der på arbejdsmarkedet, så passer skattetrykke jo meget godt.

Men uanset, så er det altså sådan man tænker tingene.

En stor service sektor, i DK producere vi en stor del af servicen i det offentlige, er et problem for at generere vækst et samfund.

Populært siger man også, at humanister tror samfundet kan løbe rundt, hvis alle var ansat i det offentlige :-D

Der skal jo være nogle til at tjene pengene det offentlige bruger, det siger jo sig selv.
Gravatar #30 - myplacedk
8. okt. 2010 05:29
-N- (24) skrev:
GPS kan sagtens vise ned til 1x1m.

Du kan jo købe en gps og tjekke efter :-D

Jeg har arbejdet professionelt med GPS til bla. opmålinger og færge-navigation. Dvs. jeg har rodet med GPS, DGPS, alternative koordinat-systemer osv. Præcision var noget vi gik temmeligt højt op i, for fejl kunne betyde at et skib går på grund på vej ind til en havn, eller at en færge rammer molen i stedet for at lægge til.

GPS (uden DGPS) kan godt vise under 1 meter forkert. Som sagt kan den ramme inden for 1 cm. Men hvad kan man bruge det til, hvis man ikke ved hvor tæt på det er?

Prøv med en tilstrækkelig fancy GPS at slå "satelit"-foto til, og så "snap to road" fra. Placer dig så uden for ved noget man kan se på foto'et, zoom langt ind og vent. Så vil du se at positionen typisk er ret tæt på, men du vil nok også se at den afviger en hel del af og til.

Når jeg siger nøjagtigheden er på 20 meter, så er det fordi de kloge siger nøjagtigheden er på 20 meter. Så kan du mene noget andet, men det betyder (i bedste fald) at du måler det på en anden måde, hvilket indvolverer at du er mere ligeglad med fejl.

-N- (24) skrev:
Jeg gider ikke engang henvise til kilder, alle har adgang til en gps, så de kan bare gå ud på gade og tjekke.

Så kig ordentligt efter nu du er i gang.

-N- (24) skrev:
Hvis du har en parabol, vil du også opleve forstyrrelser, så mon ikke at EU's system er underlagt de samme forhold?

Og GPS er ikke? Eller hvad er din pointe?

-N- (24) skrev:
Og når jeg læser nyheden, så står der altså Euro og ikke DDK.

Yep, det er derfor der i formlen står "euro in dkk". Input er i euro, jeg vil have output i dkk, derfor omregner jeg undervejs.

-N- (24) skrev:
og der er kun ca. 2.4 mio. på arbejdsmarkedet i danmark

Alle kan miste 300 kr. over 20 år (hvis de lever i 20 år) fx. i lavere serviceniveau.
Hvis man fx. nedsætter budgettet til gadebelysning i hele landet med 6 millioner kroner, så svarer det til omkring 1 kr. pr. borger. Og den dårligere gadebelysning går også ud over folk som arbejder i det offentlige, førtidspensionister, studerende osv.

På den måde kan man sagtens dele regningen ud over folk som ikke tjener penge ind til det offentlige.
Gravatar #31 - superbillen
8. okt. 2010 05:50
myplacedk (7) skrev:
Tænk på det som at kigge på en sky. Det forsvinder skyen ikke af.


Ikke helt det samme. Det er energibølger, og jo, der bliver mindre signal jo flere enheder.

Det er dog meget meget meget meget meget meget meget, ja i har vist fanget den, lidt per enhed.
Gravatar #32 - rma
8. okt. 2010 05:58
Godt eksempel er krigen i Irak og afghanistian, for at få GPS til at virke i disse områder kræver det at man har en Mil GPS, så man kan stoppe crypto koder ind i denne, for at komme ned på de små distancer, ellers vil det offsette i systemet så du tror du står i Århus men egenlig er du i KBH, hvis du ikke har crypto nøglen.


for lige at aflive den med bil GPSsen så er sådan en fætter fantastisk til at gætte :), for at kompensere for unødigtagheden i GPS systemet er der stoppet yderlige en masse software ind i disse dimser for at sikre at det rent faktisk ser ud til at den ved hvor man er :).


USA har mulighede for at vælge at at område i skal være krypteret på den måde har vi problemet med GPS at vi ikke kan lave livs kritiske systemer baseret på GPS, samt muligheden med Galileo og dens præcision vil give rigtig meget tilbage til både private som firmaer, eks. vil landmåleren også kunne bruge denne teknik til at forbedre hans data, ellers forskere der monter GPS enhder på dyr etc. vil også nyde rigtig godt af dette, for slet ikke at snakke om person findere på ældre der nu vil kunne vise med 98% sansynlighed hvor de er.
Gravatar #33 - rma
8. okt. 2010 06:03
superbillen (31) skrev:
Ikke helt det samme. Det er energibølger, og jo, der bliver mindre signal jo flere enheder.

Det er dog meget meget meget meget meget meget meget, ja i har vist fanget den, lidt per enhed.


Så er vi vidst ude i det teoretiske, så vil det også kræve at alle antenner er retnings bestemte og ikke 360grader så kan vi snakke om at det vil give problemer hvis de så står på en lige linie men så er vi vidst også ude i det abstrakte.
Gravatar #34 - marty
8. okt. 2010 06:18
superbillen (31) skrev:
Ikke helt det samme. Det er energibølger, og jo, der bliver mindre signal jo flere enheder.

Det er dog meget meget meget meget meget meget meget, ja i har vist fanget den, lidt per enhed.


Jo, det er præcis det samme. Lyset fra skyen er elektromagnetisk stråling, præcis ligesom signalet fra GPS'en - frekvensen er bare forskellig. Antallet af enheder har INTET med signalstyrken at gøre - det ville den første have, hvis der var så mange enheder, at de skyggede for hinanden.
Gravatar #35 - superbillen
8. okt. 2010 08:00
Enhver modtager absorberer af signalet. Jo bedre modtaget jo bedre er den til at absorbere. Jo tættere i er på hinanden, ko mere kan det føles. Jo flere enheder jo tættere er de på hinanden. Konen, børnene og dig selv har mobil med alt, bilen har gps, så skygger alle modtagerne for hinanden. Men det er ikke nok endnu, det er først når sattelitterne bliver dårlige at vi kommer til at se det. Men det tager tid at sende op, så hellere nu end når der er for sent.


Irrelevant, lidt ligesom vores gassikringsrum ikke virker. Teknisk rart at vide, men kommer sgu aldrig til St bruge det.
Gravatar #36 - arne_v
11. okt. 2010 00:05
-N- (24) skrev:
Nej, de er på overførselsindkomst og det er først inden for de seneste 20 år at de betaler "skat" i danmark. De betaler jo bare en del tilbage af det de modtager.


Hvilken relevans har situationen for 20 år siden for diskussionen?

-N- (24) skrev:

Skatteydere er dem som generer værdi, hvor de så giver en andel af den værdi de har genereret til staten.


Det er en absurd fortolkning af begrebet skatteyder.

Med samme logik så betaler en landmand ikke for mælk i brugsen, fordi han får flere penge ind på at sælge mælk end på at købe mælk.

Betaler man skat er man naturligvis skatteyder uanset hvor ens indkomst kommer fra.
Gravatar #37 - arne_v
11. okt. 2010 00:11
-N- (29) skrev:
Man arbejder med indtjening over et livforløb og ikke dag til dag udbetaling, når man tænker den slags. Så jo og nej...


Med det begreb er der ihvertfald ikke mange skatteydere i fremtiden, da prognoserne normalt siger mellem 250000 og 1 mio. i minus i gennemsnit for danskere.

-N- (29) skrev:
SU og folkepension osv. er overførselsindkomster, overførsel betyder, at deres indkomst bliver taget fra en der arbejder og generer værdi til en som ikke gør. Deres indkomst bidrager ikke til BNP, det er bare penge som bliver omfordelt i samfundet uden at give ekstra afkast eller tilføre noget ekstra værdi.


Ja.

Men det har ikke en snus at gør emed om de er skatteydere eller ej.

-N- (29) skrev:
Den der arbejder tjener de penge som folk på overførselsindkomst modtager, derfor betaler de rent regnskabsmæssigt ikke skat. Det er en fiktiv betaling.


Må jeg foreslå en begynderbog i regnskab.

Du skal bogføre alle bevægelser.

Ikke bogføre netto bevægelser.

Forsøg på at bogføre netto bevægelser vil være en grov overtrædelse af diverse love.

-N- (29) skrev:
I de fleste lande får de bare mindre udbetalt og betaler ikke skat, ligesom man gjorde herhjemme før i tiden.


Ja. Og aldeles irrelevant for om de er skatteydere i Danmark eller ej.
Gravatar #38 - mathiass
11. okt. 2010 08:39
-N- (29) skrev:
Den der arbejder tjener de penge som folk på overførselsindkomst modtager, derfor betaler de rent regnskabsmæssigt ikke skat. Det er en fiktiv betaling.
Det er noget værre vrøvl. Med samme argument, betaler jeg så heller ikke skat når jeg er offentligt ansat?
Gravatar #39 - mathiass
11. okt. 2010 08:40
#38: Og hvad hvis jeg var ansat i et privat firma som lavede en opgave på kontrakt fra det offentlige? Betaler jeg så heller ikke skat i din optik?
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login