mboost-dp1

Shutterstock

Et nyligt lovforslag i Californien kan tillade forældre at sagsøge sociale medievirksomheder for op til $25.000, hvis deres børn bliver afhængige deres platforme

- Via Business Insider -

I mandags blev statsforsamlingen i Californien præsenteret for et lovforslag, der sigter mod at holde sociale medievirksomheder ansvarlige for børn, som bliver afhængige af deres platforme, skriver Business Insider og Associated Press.

Lovforslaget vil tillade forældre at sagsøge sociale medieplatforme for op til 25.000 dollars pr. overtrædelse på vegne af deres børn.

Formålet er at beskytte børnebrugere – defineret som børn under 18 år, der bruger en social medieplatform – fra at blive afhængige af sociale medier.

Insider rapporterede tilbage i 2018, at der ikke var nogen solid dokumentation for, at folk bliver afhængige af sociale medier. Lovforslaget sagde dog, at der er stigende beviser på afhængighed, især blandt unge børn.

Lovforslaget skal igennem flere trin, før det kan blive lov i Californien. Næste skridt er statens senat, hvor det ifølge AP skal gennemgå to ugers høringer og forhandlinger.

Ifølge lovforslaget defineres afhængighed af sociale medier som en optagethed, besættelse af eller vanskeligheder med at reducere brugen af en platform på sociale medier, der forårsager eller bidrager til psykisk, følelsesmæssig, udviklingsmæssig eller fysisk skade for brugeren.

Hvis det bliver vedtaget, vil loven kun gælde for sociale medievirksomheder, der har mindst 100 millioner dollars i bruttoindtægter – såsom Instagram eller Facebook – og vil ikke gælde for platforme, der kun tilbyder e-mail- eller meddelelsestjenester.

Gå til bund
Gravatar #1 - Athinira
25. maj 2022 09:35
Gravatar #2 - nKKE
25. maj 2022 11:58
Verdens største demokrati. Haha. Hold kæft hvor er det dumt sat op. Der er sgu ikke nogen good guys i det her.
Gravatar #3 - Googus
26. maj 2022 06:09
Så hæver de vel bare de 13 år til 18 år for at ha en konto i Californien.
Gravatar #4 - Sven vindler
27. maj 2022 19:47
Ka de børn ik bar stoppe med at brug de medier snart
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login