No Thumbnail

Erhvervstyrelsen: Ingen problemer med SIM-Swap

- Via Version2 -

Trods de tidligere rapporterede problemer med SIM-swap, og trods at telebranchen selv overvejer helt at undlade at udlevere SIM-kort i butikkerne længere, mener erhvervsstyrelsen og erhvervsminister Simon Kollerup ikke, at der er tale om et problem der skal tages hånd om.

De mener ikke der er grund til at gribe administrative ind, fordi der ikke har været indrapporteret nok (eller nogen) hændelser om ulovlige SIM-Swap – men det er telebranchen der selv er ansvarlige for at indrapportere de ulovlige hændelser. Ulovlige hændelser, som de selv er medhjælper til at udføre ved at udlevere SIM-kortene til SIM-Swap.

YouSee bekræfter overfor Version2 at det er et omfattende problem i branchen – til trods for det gør ingen af de fire store statslige instanser i sagen noget; Energistyrelsen, erhvervstyrelsen, datatilsynet og center for cybersikkerhed.

Gå til bund
Gravatar #1 - Mock
11. nov. 2019 08:38
Nå man laver sådan en artikel kunne det være smart at der også blev oplyst om hvad et Sim Swap er og hvad problematikken bag det er.

nu aner jeg ikke hvad der snakkes om. men selv har jeg da skiftet simkort i min egen telefon som jeg ikke forstår hvad problemet skulle være
Gravatar #2 - larsp
11. nov. 2019 08:43
#1 Som jeg forstår det kan en imposter bede teleselskabet om at få et nyt simkort for et givent nummer og således overtage offerets telefonnummer. Herefter er der mulighed for en masse scams.

Det er klart at teleselskaberne bør stramme op så det ikke er så nemt at gøre dette, men IMO er den rigtige løsning at undgå at basere sikkerhedschecks på telefonnummer alene. Der skal flere faktorer på banen.
Gravatar #3 - EmilKampp
11. nov. 2019 09:31
Version2 har en række artikler om sagen, som også forklarer, hvad det er. https://www.version2.dk/artikel/minister-finder-ut...
Gravatar #5 - Tjalmann
11. nov. 2019 15:56
Er loesningen ikke bare faa fat i nummer itl en af dem, og gaa ned og faa deres nummer paa et sim.
Gravatar #6 - EmilKampp
12. nov. 2019 08:06
#5, jo.

Det er værd at se på sagen, hvor Pape's kæreste kom i slåskamp i byen. Der kunne politiet ligepludselig sætte uanede resourcer ind imod nonget så banalt som et bar slagsmål, og gerningsmanden endte med en fængselsstraf.

Det er også værd at se på sagen med CPR lotteriet, hvor der også pludselig kunne findes uendelige resourcer til noget så banalt som en enkelt borger der var utilfreds med et korrupt og dårligt sikret system.

Så man skal vælge sine sager med omhu, når man bedriver civil ulydighed, for den ret/privillegie beror på en demokratisk retsstat, men det er jeg ikke længere overbevist om at vi har i DAnmark.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login