mboost-dp1

Shutterstock

Elon Musk har købt Twitter

- Via cnbc -

Twitters bestyrelse har accepteret Elon Musks tilbud om at købe det sociale medieselskab for 44 milliarder dollars (omkring 306 milliarder kroner), bekræfter selskabet ifølge CNBC.

Det har været på tale i dagevis, men nu er det sket. I aftes dansk tid kom det frem, at verdens rigeste mand, Elon Musk, har købt Twitter for svimlende 44 milliarder dollars.

Musk har indtil videre sagt, at han vil gøre det mere gennemsigtigt, hvordan Twitters algoritmer fungerer. Og så lover han, at det skal være slut med spambots, altså automatiserede indlæg, som typisk enten har kommercielt sigte eller som har til formål at skævvride en debat.

“Ytringsfriheden er grundlaget for et fungerende demokrati, og Twitter er den digitale byplads, hvor spørgsmål, der er afgørende for menneskehedens fremtid, diskuteres,” sagde Musk i en erklæring inkluderet i pressemeddelelsen, der annoncerede aftalen på 44 milliarder dollars.

“Jeg vil også gøre Twitter bedre end nogensinde ved at forbedre produktet med nye funktioner, gøre algoritmerne til open source for at øge tilliden, besejre spambots og autentificere alle mennesker. Twitter har et enormt potentiale – jeg ser frem til at arbejde sammen med virksomheden og brugerfællesskabet for at låse det op.”

Twitter ville blive et privat selskab, når handlen er gennemført, hvilket kræver godkendelse fra aktionærer og myndigheder.

Læs også: Elon Musk tilbyder at købe Twitter for 282 milliarder kroner.

Gå til bund
Gravatar #1 - nwinther
26. apr. 2022 08:59
Jeg fatter ikke, at den platform er så populær (eller i hvert fald så værdifuld - det er vist kun journalister som synes det er vigtigt at være på twitter).
Gravatar #2 - ToFFo
26. apr. 2022 09:29
#1 - Det er vel et spørgsmål om hvem der bruger platformen. Hvis nyhedsoutlets og statsoverhoveder bruger platformen flittigt, og rigtig mange mennesker følger de mennesker, kan det være et sindssygt godt værktøj at råde over :D
Gravatar #3 - Snabeldyhr
26. apr. 2022 11:14
En af mine kammerater har lige forladt Twitter. Han er blevet træt af platformen fordi der bliver spredt så meget "fake news" og propaganda, men hvem ved - måske kan dette lokke ham tilbage.

Jeg bruger det ikke så meget selv (længere), men jeg bruger det ikke til nyheder, så alt den "misinformation" lægger jeg ikke mærke til alligevel.
Gravatar #4 - Ni
26. apr. 2022 12:25
#1 Jeg er meget uenig, jeg ser det som en hjørnesten i dansk demokrati, fordi man er dikrete i dialog med politikerne og debatten mellem politikerne. Det er godt nok ikke meget politik der er i medierne længere, det er mest tomme kalorier også selvom man betaler for avisadgang.

#3 Jeg synes ikke, der er mere fake news/propaganda på twitter end i medierne, problemnet med fake news/propaganda er, at det ofte er interesse organisationer som står bag og de har fin adgang til medierne.

Et godt eksempel er kvinfo og kvinderådets historier om, at der er et kønsproblem i bestyrelser, men det er kun gældende for de ældre generationer og ikke for de yngre. Super fake news og misinformation, men det er sponsoreret af penge fra finansloven.
Gravatar #5 - arne_v
26. apr. 2022 14:20
#værdi

Jeg bryder mig ikke om formatet/konceptet - det ligger meget op til overfladiskhed og hurtige slogans - uegnet til komplicerede svar på komplicerede spørgsmål.

Men Twitter har over 300 millioner aktive brugere og sælger for 5 milliarder dollars reklamer om året.

Så jeg konstaterer at "verden" ikke ser det ligesom jeg gør.

Gravatar #6 - larsp
26. apr. 2022 15:04
#5 Du er ikke den eneste der foretrækker længere posts end nuværende tweet maximum. Derfor laver brugere tweet-threads af sammenhængende tweets og der findes services der viser en tweet-thread i et pænt sammenhængende forløb

Og Musk har iøvrigt foreslået at øge tweet maximum
Gravatar #7 - DrHouseDK
29. apr. 2022 06:29
Snabeldyhr (3) skrev:
En af mine kammerater har lige forladt Twitter. Han er blevet træt af platformen fordi der bliver spredt så meget "fake news" og propaganda, men hvem ved - måske kan dette lokke ham tilbage.

Jeg tror godt du kan regne med dette samtidigt betyder Trump kommer tilbage - så om "fake news" og propaganda forsvinder af Musk's opkøb? Jeg tvivler desværre.
Gravatar #9 - nwinther
14. maj 2022 08:22
arne_v (8) skrev:
https://www.wsj.com/articles/elon-musk-tweets-that-twitter-deal-is-temporarily-on-hold-11652436335


Intet fusk her. Det er helt almindeligt at lave sådan nogle udmeldinger, og så lige sætte købet på pause. Helt regulært.

Eller noget.
Gravatar #11 - larsp
17. maj 2022 07:07
#10
Elon Musk is using a 'dog ate the homework' excuse to potentially back out of buying Twitter and there is now a less than 50% chance the deal gets done, Wedbush says

Det er én måde at formulere det på, som sætter Elon i dårligst muligt lys som om han fik kolde fødder og bruger en dårlig undskyldning til at stikke af fra handelen.

En anden udlægning er at Elon har fundet et åbenlyst problem i det materiale han modtog om twitter og bruger det til at presse prisen ned inden han skriver under på checken. Det er alligevel en sjat penge der er tale om.

Sådan er det altid med nyheder. Two movies on the same screen.
Gravatar #12 - arne_v
17. maj 2022 13:52
#11

Normalt undersøger man tingene inden man byder - ikke efter.
Gravatar #14 - nwinther
18. maj 2022 10:50
arne_v (12) skrev:
#11

Normalt undersøger man tingene inden man byder - ikke efter.


Jeg var faktisk slet ikke klar over, at man kunne byde på den måde.

Hvorfor er der ikke mange som har gjort det før? Det virker da mega smart.
Gravatar #15 - arne_v
18. maj 2022 13:13
#14

Normalt indeholder et sådant bud en bods klausul hvis køber trækker sig.

I dette tilfælde skulle boden være på 1 B$.

Normalt vil sådanne beløb afskrække køberne fra at trække sig, men Musk kunne godt vælge at betale 1 B$ og se glad ud.
Gravatar #16 - larsp
18. maj 2022 13:57
#15 Om ikke andet er det da god underholdning Musk leverer. Hans svar med en poop-emoji (=bullshit) på Twitter CEOens lange forklaring: https://twitter.com/elonmusk/status/15262468996066... fulgt op med:
So how do advertisers know what they’re getting for their money? This is fundamental to the financial health of Twitter.

.. er da et take down der vil noget.

Word on the street er at 20% eller højere er bots på twitter, så Musk har en pointe. Jeg tror stadig han er ude på at få noget rabat inden han køber. Det er bare forhandling for offentligt skue.
Gravatar #17 - arne_v
18. maj 2022 14:22
#16

De fleste reklamekøbere betaler vel for klik på deres reklame og ikke for antal "brugere" på Twitter generelt.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login