mboost-dp1

unknown

Elektronisk signatur til musikfiler

-

Musikbranchen har i de sidste par år udviklet en ny teknik der skal hjælpe dem ved salg af musik på nettet. Idéen er at hvert stykke musik der bliver solgt lovligt, bliver udstyret med en unik såkaldt GRId, Global Release Identifier. Branchen mener at det dermed vil være muligt at se, hvor meget et bestemt stykke musik bliver handlet over nettet, hvad de ellers kan se skal være usagt!





Gå til bund
Gravatar #1 - Odyssey
12. feb. 2003 07:23
Der går sgu nok ikke lang tid før en har lavet et crack til det...

(wheee #1)
Gravatar #2 - wildchild
12. feb. 2003 07:35
Jeg vil sige det på den måde:

Jeg køber gerne musik lovligt på nettet, for omkring 5 - 8 kr pr nummer - hellere end gerne.

Men:
Skal filen forsynes med en unik kode så skal de sku ikke regne med jeg køber for så meget som en krone. Ikke fordi jeg har tænkt mig at sælge vildt ud af det musik, men jeg kunne godt være bange for dét kunne ske:

Jeg havde noget musik til at ligge til eks. Lan som nogle kopierede uden jeg vidste det (som følger af fejl deling osv.)
Jeg brænder mit lovlige musik på en DVD sammen med nogle ferie billeder, eller andet. En kammerat låner så mine billeder, og synes også lige han gerne vil have musikken.

Pludselig en dag kommer der så en regning der fortæller mig at der nu er 10 mennesker i cyperspace der har mit købte musik, og at jeg skal betale X antal tusinde kroner - nej nej - den går ikke.

Jeg er ikke professor, advokat og alt mulig andet fint, så hvis jeg sidder med en ubegrundte bekymring så okay, men sådan som jeg ser det, så vil den der ID lukke en foretning de kunne ha vundet på (...?)
Gravatar #3 - DaQuar
12. feb. 2003 07:50
De får sgu bare et fake navn og en sneakemail-adresse, så kan de ikke spore noget :)
Gravatar #4 - Pacster
12. feb. 2003 09:11
alt kan hackes og crackes. gidder ikke have tæsk for at bruge det forkert ord her. Det er iorden de forskellige firma'er gør hvad de kan for at stoppe dette, men de skal ikke indeholde forskellige identifikations ting. I stedet satse på at lave en sikring der undervejs kan ændres så, folk ikke kan bruge deres nydownloadet hackerværktøjer. For når der engang kommer gang i det, vil alle de dygtige hacker/cracker whatever nok komme igennem. Men menigmand sidder bare og venter på der kommet et gui der kan klare det for dem. mvh
Gravatar #5 - bustermaniac
12. feb. 2003 10:25
Jeg synes faktisk det er et skridt i den rigtige retning. I må da indrømme, at med det anarki der hersker i dag, er der meget få pladeselskaber, der ville lægge musik til download. Ja, måske vil det koste penge for folk at hente musikken ned, men uden DRM - eller måske det der GRid - så vil folk uden risiko kunne dele musikken med andre. Ja, måske er der folk der faktisk er så lovlydige, at de ikke vil gøre det, meeeen det er langt fra 100%.

En anden ting er, at med et system a la GRid kan du som forbruger sige, at det her er musik JEG har betalt for, så i kan rende mig med dummebøder og ting og sager. Det vil altså rytte op i den gråzone, som hersker nu. Hvis du har en MP3-fil liggende, hvad er så dit bevis på, at den er købt og betalt? Det spørgsmål skal også løses før musiksalg over nettet kan blive til noget.

Nu er spøgsmålet så bare om GRid er den løsning? Jeg kan f.eks. finde nogle specifikationer eller andet, der kan fortælle mere direkte hvad der her handler om.

//BusterManiac
Gravatar #6 - Miwer
13. feb. 2003 19:06
#5: hov hov, du!!

inden du kommer alt for langt med din teori, skal det lige siges, at omvendt bevisførelse ikke kan bruges i denne sammenhæng... Du kan ikke bare tage én der har MP3 filer liggende og sige "Bevis at du har købt dem, eller jeg sagsøger dig!!"

Netop fordi MP3 filer også kan bruges til lovlige ting, så må det nødvendigvis være anklageren der bærer bevisbyrden, ikke den anklagede
Gravatar #7 - flywheel
15. feb. 2003 14:18
For at kompensere for deres tab....hold da kæft for nogen arrogante bonderøve - den eneste branche der er usårlig overfor økonomiske strømme og tendenser, falder salget må det være tyveri.

Det lyder umiddelbart som et properitært format, som de enten holder tæt ind til kroppen (Dvs at der kun kommer afspillere til Windy og måske hvis de er meget nådige MacOS) eller også kommer det til at koste at få lov til at ansøge om en licens (I det tilfælde vil der kun komme afspillere til Windy og måske MacOS) ...
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login