apple watch series 4 ekg hjertemåler virker ikke danmark / Newz.dk

Apple

EKG-hjertemåleren i Apple Watch 4 virker endnu ikke: Danmark kan vente længe

-

Apple Watch Series 4 har en EKG-hjertemåler, men den kan endnu ikke bruges, og den er heller ikke godkendt i europæiske lande endnu.

Apple afslørede i september det nye Apple Watch Series 4 sammen med deres nye iPhones. Uret har en såkaldt EKG-hjertemåler, der er godkendt af den amerikanske lægemiddelmyndighed FDA, men måleren kan endnu ikke bruges nogle steder.

I USA fik de FDA-godkendelsen dagen før, at de afslørede uret, og det er formentlig derfor, at Apple først aktiverer funktionen senere i år.

I Europa – og dermed også Danmark – kan det tage endnu længere tid, skriver 9to5Mac, der har talt med lægemiddelmyndigheden i Storbritannien, MHRA.

MHRA fortæller, at Apples undersøgelser af hjertemåleren ikke gælder i landet, og at producenten i stedet skal informere om, at de påbegynder undersøgelserne af produktet 60 dage i forvejen og derefter foretage undersøgelserne, hvis de bliver godkendt.

Denne proces i Storbritannien kan tage årevis.

Dog fortæller en tysk kardiolog, at det i Tyskland går relativt hurtigt med den slags godkendelser, og en godkendelse i Tyskland betyder, at hjertemåleren automatisk er godkendt i resten af EU.

Det vides dog ikke, hvor langt Apple er i Tyskland eller andre europæiske lande med at få godkendt hjertemåleren i det nye Apple Watch, der kom i butikkerne den 21. september.

Gå til bund
Gravatar #1 - CBM
1. okt. 2018 06:50
it just works
Gravatar #2 - MOA
1. okt. 2018 06:56
Bum bum, jamen jeg venter i så fald med at købe til jeg ved om Apple Watch 4 vil få denne feature i Danmark.

Kan være det bliver 5'eren jeg skal vente på så :-)
Gravatar #3 - Ufomekaniker
1. okt. 2018 07:03
Ja. Det er ikke nemt når aparatet godt kan det men myndighederne sidder på bræmsen.

Når er det ikke fordi jeg mangler den funktion og det er derfor jeg vil have det ur. Så for mig er det ligegyldigt.

Det her svarer lidt til at købe en Android telefon med NFC teknologi, og så man ikke kan bruge det nogen steder, fordi ingen butikker tog det i brug i sin tid, tror jeg nok.
Gravatar #4 - CBM
1. okt. 2018 07:47
Man må formode, at når et stykke Apple udstyr bremses af DANSKE myndigheder, så må der være tale om at man gør det udfra et sundhedsfagligt synspunkt... Der er vi nok trodsalt åbenbart noget længere fremme end USA (EKG kan nu engang IKKE foretages med et ur når det ikke har sensorer rundt omkring på personens krop, uanset hvor meget magisk apple fe støv der er inde i uret og uanset hvad Tim påstår).

Danmark er fortsat et Apple land, også når vi snakker myndigheder... De ville godkende stortset hvad som helst bare det er fra Apple.. så at de vælger at tøve ifm dette ur, siger temmelig meget om både uret og de amerikanske sundhedsmyndigheder!
Gravatar #5 - Hånter
1. okt. 2018 07:54
CBM (4) skrev:
Man må formode, at når et stykke Apple udstyr bremses af DANSKE myndigheder, så må der være tale om at man gør det udfra et sundhedsfagligt synspunkt... Der er vi nok trodsalt åbenbart noget længere fremme end USA (EKG kan nu engang IKKE foretages med et ur, uanset hvor meget magisk apple fe støv der er inde i uret og uanset hvad Tim påstår).

Danmark er fortsat et Apple land, også når vi snakker myndigheder... De ville godkende stortset hvad som helst bare det er fra Apple.. så at de vælger at tøve ifm dette ur, siger temmelig meget om både uret og de amerikanske sundhedsmyndigheder!


Nogle gange skinner det simpelthen for meget igennem, at du vitterligt ikke bryder dig om Apple.

Nej, det er ikke et 12-parameters EKG (som de "rigtige" maskiner), derimod kun 1 parameter. Hvilket giver et øjebliksbillede og kan benyttes som reference - hvilket er nok for "normale" mennesker til at kunne vise tegn på problemer eller ej.

... Desuden er mange af de amerikanske hospitaler noget mere fremme i skoene end de danske når det kommer til teknologi mv. Det kommer sig nok af at det drives som forretninger, og ikke offentlige institutioner.
Gravatar #6 - Ufomekaniker
1. okt. 2018 07:54
CBM (4) skrev:
Man må formode...


Godt så :D

Gravatar #7 - CBM
1. okt. 2018 09:26
#5: sålænge brugerne gøres opmærksom på at en sådan telefon ikke kan stå istedet for en rigtig EKG maskine og ikke sælges som om at Apple nu har opfundet EKG målinger i form af en telefon og at EKG målinger ikke eksisterede før 2018.

EKG måling handler om medicinsk udstyr, der er og BØR være skrappere krav (ligesom når vi snakker om national sikkerhed)... derfor DUR det bare ikke at Apple kommer med noget lala beta teknologi og folk så tror det bare virker... Prøv og tænk hvis Apple's "FaceID teknologi" skulle bruges til at beskytte den nationale sikkerhed... nej vel?

Gravatar #8 - Hånter
1. okt. 2018 10:23
CBM (7) skrev:
#5: sålænge brugerne gøres opmærksom på at en sådan telefon ikke kan stå istedet for en rigtig EKG maskine og ikke sælges som om at Apple nu har opfundet EKG målinger i form af en telefon og at EKG målinger ikke eksisterede før 2018.

EKG måling handler om medicinsk udstyr, der er og BØR være skrappere krav (ligesom når vi snakker om national sikkerhed)... derfor DUR det bare ikke at Apple kommer med noget lala beta teknologi og folk så tror det bare virker... Prøv og tænk hvis Apple's "FaceID teknologi" skulle bruges til at beskytte den nationale sikkerhed... nej vel?Men hvor er det beskrevet, at den skal varetage en EKG-maskines opgaver? Det er noget du læser ud af ingenting.

Apple skriver bare at de kan foretage en EKG-måling, hvilket ikke er forkert. Ligeledes står der ingen steder, at Apple har opfundet det.

Nu gentager jeg mig igen; nogle gange skulle du også bare prøve at gå uden om de Apple-nyheder, som du med vilje misfortolker og så i stedet bare ignorere dem.
Gravatar #9 - nwinther
1. okt. 2018 10:42
Men hvis man fortæller brugeren, at EKG kun er vejledende og ikke kan tages som udtryk for hjertets tilstand - er det så ikke tilstrækkeligt?

Hvorfor skal de ligefrem blokere funktionen? Min GPS-funktion er da også kun vejledende - den garanterer ikke, at jeg kommer til rette sted, eller kræver ingen særlig godkendelse af Geodæisk Institut.

Selv hvis EKG'eren bliver godkendt, vil jeg da formode, at Apple vil tage forbehold ift. funktionaliteten - at du ikke må undlade at søge læge, selvom dit ur fortæller dig, at dit hjerte har det fint.
Gravatar #10 - Taco
1. okt. 2018 11:10
CBM (7) skrev:
[...] sælges som om at Apple nu har opfundet EKG målinger i form af en telefon [...]Det tvivler jeg nu også på. Der er ingen EKG måler i de nye iPhone S eller iPhone S Max.
Gravatar #11 - CBM
1. okt. 2018 11:17
hvis brugerne tydeligt gøres opmærksomme på at der er tale om en vejledende måling der ikke kan tages som udtryk for hjertets tilstand så ja... så kan de altid ved mistanker få en læge aftale og få foretaget et EKG af en EKG maskine - så kan det vel være ok
Gravatar #12 - brostenen
1. okt. 2018 19:07
Funktionen er ikke tilgængelig? Ohhh, åhhhh, nææææ...

Havde man ventet andet af apple? Sælge noget man har hypet på at kunne noget. Jaja. Typisk Apple.

Hvad skal man overhovedet med EKG i sine smartwatches og smartphones indet hele taget. Hvad bliver det næste? At de sælger noget der "kan diagnostisere for kræft".
Gravatar #13 - brostenen
1. okt. 2018 19:15
Hånter (5) skrev:

Nogle gange skinner det simpelthen for meget igennem, at du vitterligt ikke bryder dig om Apple.


Han er ikke den eneste. ;-) Jeg kan ikke fordrage det som Apple er blevet til igennem de sidste små 15 år eller noget. De var cool i 2001 til 2004/05, og jeg ønskede mig vitterligt en macbook fra da de udgav Tiger til og med Snow Leopard. Jeg bryder mig heller ikke meget om Microsoft, bortset fra Office pakken og Visual Studio. Resten er noget lort. Men jeg har aldrig været så pissed på Microsoft, som det tidspunkt de nedlagde deres flightsim udviklings afdeling. Meget kan de slippe af sted med, men flightsim? Det var og er utilgiveligt.
Gravatar #14 - CBM
2. okt. 2018 03:45
#13: jeg prøver endda at ignorere Apple.. Men nogle gange, så gør de ting der er så ...frustrerende... At det bliver svært.

Jeg må konstatere at vi lever i et land med en usædvanlig høj procentdel af Apple brugere og fodbold fans.

Og poster på en side med meget Apple newzvertisement (newz.dk version af slashvertisement)

Men vi ville sikkert også være fanatiske omkring Commodore hvis de havde overlevet dengang.
Gravatar #15 - Hånter
2. okt. 2018 04:19
#13 & #14

Helt ærligt; hvad er det der pisser jer så meget af?
Jeg føler at folk hader Apple for et godt ord og fordi det åbenbart er "populært" at være anderledes.

Så kan i sige hvad i vil, men det er fandeme ikke rationelt at "hade" en virksomhed som man absolut ingen tilknytning har til. Det virker bare ualmindeligt ... tåbeligt.
Gravatar #16 - CBM
2. okt. 2018 07:25
#15: det er ikke fordi det er populært men fordi de disrupter hele IT industrien.

Jeg ville aldrig gøre noget der er populært medmindre det var det eneste rigtige

Det er lidt som at have katte. Hvis du har to og den ene er artig men den anden ikke er... Så risikerer man at ende med to katte der laver ballade.

Og måden de disrupter er ved at lade de laveste fællesnævnere i kombination med den mest brugerfjendske og nådesløse profitjagt nogensinde bestemme og deres brugere elsker dem for det

Så hellere en beslutningskylling

En smartphone er et specialiseret værktøj. IT folk og business folk kan have behov for det men bumsen nede på bodegaen er bedre tjent med en telefon der bare kan ringe og sende SMS så nemt som muligt

Apple udnytter disse mennesker og (dem der bør anskaffe en almindelig telefon) på det groveste samtidigt med at de ødelægger hele IT sektoren

DET er grunden til det intense had

Og det får mig til at ønske jeg kunne skifte branche.

Jeg ville aldrig nogensinde skrive software til en Apple platform af samme årsager... Det er min samvittighed imod

De er med til at alt IT bliver låst, forringet og fordummet som om det var billigt BR legetøj og ikke kostbart IT udstyr der koster det blege
Gravatar #17 - Ufomekaniker
2. okt. 2018 11:03
#16

Hvad er det ved Apple du mener disrupter hele IT sektoren?

Hvad mener du med, at du vil opdele mennesker i to klasser, hvor nogle ikke burde bruge Smartphones?

Er det ikke bare din egen ideologi der disruptes?
Gravatar #18 - CBM
2. okt. 2018 11:11
#17: fx smartphones har nærmet sig dumbphones med alarmerende hastighed siden introduktionen af iPhone.

Potentialet for smartphones bliver splidt

Det er ikke alle der har behov for reelle smartphones

Ligesom ikke alle har behov for fx en Marconi 2955

Eller tusind andre special instrumenter
Gravatar #19 - dub
2. okt. 2018 11:44
CBM (18) skrev:
Det er ikke alle der har behov for reelle smartphones

Skulle det ikke være "Det er ikke alle der har behov for en computer." Netop fordi de har en smartphone der klare alle deres behov.
Gravatar #20 - CBM
2. okt. 2018 13:45
dub (19) skrev:
CBM (18) skrev:
Det er ikke alle der har behov for reelle smartphones

Skulle det ikke være "Det er ikke alle der har behov for en computer." Netop fordi de har en smartphone der klare alle deres behov.

Muligvis

Såfremt vi fik en ny kategori til at afløse den rolle som smartphones har haft tidligere nu hvor deres rolle er omdefineret

Måske kunne man indføre begrebet computer telefon som kunne ligge et lag højere end nuværende smartphones og to lag højere end dumbphones
Gravatar #21 - Hånter
2. okt. 2018 13:54
CBM (18) skrev:
#17: fx smartphones har nærmet sig dumbphones med alarmerende hastighed siden introduktionen af iPhone.

Potentialet for smartphones bliver splidt

Det er ikke alle der har behov for reelle smartphones

Ligesom ikke alle har behov for fx en Marconi 2955

Eller tusind andre special instrumenter


... Fordi mobiltelefoner var jo SÅ gode inden iPhone. Come on. iPhone revolutionerede en HELVEDES masse.
Gravatar #22 - CBM
2. okt. 2018 14:48
Hånter (21) skrev:
CBM (18) skrev:
#17: fx smartphones har nærmet sig dumbphones med alarmerende hastighed siden introduktionen af iPhone.

Potentialet for smartphones bliver splidt

Det er ikke alle der har behov for reelle smartphones

Ligesom ikke alle har behov for fx en Marconi 2955

Eller tusind andre special instrumenter


... Fordi mobiltelefoner var jo SÅ gode inden iPhone. Come on. iPhone revolutionerede en HELVEDES masse.

iPhone var gammel vin på ny flaske... Intet andet... Resten var verdensklasse PR og reklame...

Min Nokia e72 og e6 kan/kunne det samme plus mere da den første iPhone ikke havde en App store i starten

iPhone 1 var reelt en pyntet dumbphone

Nokia e6 havde touch skærm

Gravatar #23 - brostenen
2. okt. 2018 14:51
Hånter (15) skrev:
#13 & #14

Helt ærligt; hvad er det der pisser jer så meget af?
Jeg føler at folk hader Apple for et godt ord og fordi det åbenbart er "populært" at være anderledes.

Så kan i sige hvad i vil, men det er fandeme ikke rationelt at "hade" en virksomhed som man absolut ingen tilknytning har til. Det virker bare ualmindeligt ... tåbeligt.


Had er et stærkt ord. Men jeg har aldrig sagt at jeg hader. Jeg sagde at jeg ikke kan fordrage det som apple er blevet til. Et firma der laver fejl på fejl. De producerede næsten skudsikre produkter i første halvdel af 00'erne, og hvis der var en hardware fejl, gik du bare ind og fik den byttet hvis du altså havde fejlen fra du pakkede produktet ud. Nu er det for skrøbeligt hardware, de kan ikke lave software med samme standard og de har en elendig reperations politik.
Gravatar #24 - CBM
2. okt. 2018 15:06
#22: dog var de muligvis de første med en App store så på den måde var de nok nyskabende mht at gøre det nemmere at installere applikationer

Det betyder ikke at de har opfundet alting... De har dog uberettiget taget æren for riiiigtig mange ting

Jeg ER ikke og VAR ikke imponeret over den første iPhone... Ellers havde jeg købt en dengang ligesom jeg købte en ipod i sin tid ...

Men jeg har så også altid set igennem deres røgslør og såkaldte PR magi

Apple er ikke noget særligt... Det er smoke and mirrors det hele... Beklager

Aka reality distribution field
Gravatar #25 - CBM
2. okt. 2018 16:06
#22: du er muligvis for ung til at huske en tid før mobil telefoner

Men lad mig fortælle hvordan det kan lade sig gøre at jeg købte en medieafspiller som en ipod når jeg havde en telefon der kunne afspille mp3 musik, bruge GPS navigation, installere apps og bruge sd kort allerede dengang

Senere også streame TV via 3

Ipod var den billigste afspiller ift dens kapacitet på 120 GB.. Det lyder underligt men det er sandheden...

og kvaliteten var god trods indbygget batteri

zune var aldrig i nærheden

Jeg havde et rosenrød syn på Apple dengang som et søsterselskab til den hedengangne Amiga

Det var før folk havde behov for at dække mig til i gamle Mac maskiner (fik senere en masse gamle Mac maskiner foræret)

Jeg kunne lide ideen om en separat afspiller og så var et 120 GB sd kort ret dyrt dengang

Jeg blev kun mere glad for min ipod da jeg opdagede at den kunne integrere med diverse docks osv

Jeg har dog aldrig været glad for det database system som bruges på ipod men det hjalp da jeg fandt et alternativ til iTunes

Men jeg var ikke imponeret da jeg så iPhone telefonen... Det var ikke en opgradering for mit vedkommende

Jeg troede at folk kunne se igennem Steves salgs gas men jeg tog fejl

Steve Jobs var verdens bedste sælger, han var ikke opfinder eller nogle af de andre ting han er blevet tilskrevet

MEN han var en god sælger og kunne få folk til at tro på hvad som helst


Mit syn på Apple blev gradvist værre efterhånden som jeg så de grimme ting de gjorde siden iPhone og som de stadig gør

Apple er og bliver en kræftsvulst i IT verdenen

Desværre

Jeg ville ønske jeg kunne elske Apple... Virkelig... Men de har lavet alt alt for meget lort igennem tiden

Mere end selv Microsoft og Google

Og de har vanæret det stolte firma de engang var og den arv de havde fra 68k tiden


Gravatar #26 - dub
2. okt. 2018 20:15
CBM (25) skrev:
Ipod var den billigste afspiller ift dens kapacitet på 120 GB.. Det lyder underligt men det er sandheden...

og kvaliteten var god trods indbygget batteri

zune var aldrig i nærheden

Jeg havde et rosenrød syn på Apple dengang som et søsterselskab til den hedengangne Amiga

Den første iPod med 120GB udkom i 2008, så du havde et rosenrødt syn på Apple et år efter den første iPhone??

CBM (25) skrev:
Jeg troede at folk kunne se igennem Steves salgs gas men jeg tog fejl

Steve Jobs var verdens bedste sælger, han var ikke opfinder eller nogle af de andre ting han er blevet tilskrevet

MEN han var en god sælger og kunne få folk til at tro på hvad som helst

Han leverede hvad han lovede. Det han lovede var hvad en stor del af befolkning ville have.
Du kan ikke snyde folk med salgsgas igen og igen, og sælge flere enheder hver gang du laver et nyt produkt.

At du vil have et produkt som kun 1‰ af folk vil have er ikke Apples skyld
Gravatar #27 - CBM
2. okt. 2018 23:17
@dub:
Jeg Havde ikke hørt ret meget om iPhone men var ikke imponeret af iPhone da jeg opdagede den eksisterede.

Du har dog ret i at det var i 2008 at jeg købte min ipod. Hm det betyder at jeg har været early adopter? Holy c

Det må jo så have været efterfølgeren til iPhone 1 jeg har set dengang åbenbart.

Jeg skal ikke kunne sige hvad den brede befolkning vil have men hvis det er en iPhone så er det ikke en lommecomputer med telefon de vil have men mere et device med telefon

Husk at vi her i Danmark og i USA har en ualmindelig høj procent af Apple enheder i forhold til mange andre lande og her i landet er det 60/40 i Android favør.. I resten af verden er det 80/20 i Android favør

Så de 1% holder ikke og så kunne bb heller ikke sælge deres android telefoner men det går fint for dem

Jeg kan lige sige at hukommelseskort på 120 GB ikke kunne fås i 2008 så vidt jeg husker og at en ipod med 120 GB lager bruger en harddisk

Jeg ville ønske ipods ville trække strøm nok til at vedligeholde batteri når de bruges i biler... Jeg er tit nød til at lade min ipod selvom den er koblet til bilens radio med kabel

Gravatar #28 - Hånter
3. okt. 2018 05:34
@CBM

1. iPoden blev lanceret i 2001.
2. Hvis du helt seriøst mener at iPhonen ikke revolutionerede noget som helst og bare var en "gimmick" - hvordan vil du så forklare at alle producenter af "smartphones" gik iPhone-vejen? Mere salgsgas?
Gravatar #29 - PHP-Ekspert Thoroughbreed
3. okt. 2018 05:53
#27

Jeg var også modstander af de første udgaver af iPhones. Især fordi at min Windows Mobile telefon var overlegen. Den første udgave af iPhone kunne f.eks. ikke sende MMS (og var vistnok KUN på amerikansk?)

Men da konen købte en 3GS tilbage i ultimo 2010/primo 2011 var jeg ved at blive varm. Købte så min første (iPhone 4) i maj 2011, og har ikke set tilbage siden.

Den var fandme mine tidligere SonyEricsson/HTC telefoner overlegen!
Gravatar #30 - CBM
3. okt. 2018 06:02
Hånter (28) skrev:
@CBM

1. iPoden blev lanceret i 2001.
2. Hvis du helt seriøst mener at iPhonen ikke revolutionerede noget som helst og bare var en "gimmick" - hvordan vil du så forklare at alle producenter af "smartphones" gik iPhone-vejen? Mere salgsgas?


1. fair nok, jeg købte en ipod i 2008 og har været glad for den og er det stadig i det store hele... den har nogle issues og valg der irriterer mig, men den har også mange gode ting og er samlet set, den bedste medie afspiller jeg har haft

2. det er meget simpelt, hvorfor alle de andre nu kopierer Apple... De er misundelige over hvordan Apple igen og igen belønnes af deres brugere, trods at Apple rent metaforisk sparker hårdere og hårdere til deres brugere og skruer profit skruen op til hidtil usete højder...

Ganske enkelt så er Apple brugerne åbenbart en flok masokister som virker til at lide bigtime af stockholm syndromet...

denne relativt lille skare får lov at diktere hele markedet, fordi alle de andre tror de kan blive til Apple ved at kopiere dem mest muligt, både når det gælder vanvittige plus uetiske (udfra et bruger synspunkt, men profitable udfra et firmas synspunkt) hardware og software valg men også når det gælder arrogance og generel fjentlighed overfor kunderne...

hvem vil ikke gerne have fanatiske kunder som tigger og be'r om mere og finder tegnebogen frem, hver gang de bliver sparket til?

Mobil markedet er, bortset fra ganske ganske få producenter, der stadig har lidt moral tilbage, blevet til en konkurrence om hvem der kan opføre sig mest utilgiveligt overfor kunderne...

Der er bl.a. derfor en smartphone som den blev defineret i sin tid af Nokia og Ericsson, er blevet til en dårlig BR vittighed og derfor vi har behov for en ny kategori til at erstatte den rolle som en smartphone engang havde... den mobile computer...

Jeg kan SAGTENS sætte mig ind i hvordan kærlighed til et firma eller brand kan få fornuften og den økonomiske sans til at gå fløjten... jeg overvejer selv at anskaffe et vampire V4 kort... men i det mindste så behandler Apollo holdet mig ikke på samme måde som Apple behandler DERES kunder...

Gravatar #31 - dub
3. okt. 2018 17:05
CBM (27) skrev:

Du har dog ret i at det var i 2008 at jeg købte min ipod. Hm det betyder at jeg har været early adopter? Holy c

Du købte den næst sidste version af iPod Classic (fik en update fra 120GB til 160GB), det er ikke early adopter.
Hvordan kan du ikke have lagt mærke til iPod Mini, Suffle, Nano og Touch, der sad på 95%(tal ikke checket men det var højt) af mobile media afspiller.
CBM (27) skrev:
Så de 1% holder ikke og så kunne bb heller ikke sælge deres android telefoner men det går fint for dem

Fordi det er kun gået fremad for BlackBerry siden 2007.
CBM (30) skrev:
2. det er meget simpelt, hvorfor alle de andre nu kopierer Apple...

Hvordan kan de kopiere Apple når Apple aldrig har opfundet noget?
CBM (30) skrev:
De er misundelige over hvordan Apple igen og igen belønnes af deres brugere, trods at Apple rent metaforisk sparker hårdere og hårdere til deres brugere og skruer profit skruen op til hidtil usete højder...

De er misunderlige over Apple levere produkt folk er glade for, det lyder tosset.
CBM (30) skrev:
... men i det mindste så behandler Apollo holdet mig ikke på samme måde som Apple behandler DERES kunder...

Apollo har så kun 9 kunder, så hvis de ikke behandler deres kunder som guder kan de ligeså godt lukke og slukke.
Du er en edge case, Apple, Samsung, osv ødelægger ikke et market fordi de ikke laver produkter der er lige efter din næse.
Gravatar #32 - brostenen
3. okt. 2018 22:25
Må jeg lige pointere noget... Steve Jobs har aldrig opfundet noget fysisk. Det var han ikke dygtig nok til. Steve Wozniac derimod. Ja han er opfinderen af hele Apples grundlag. Medens Woz arbejdede, så lå Jobs i med damer til højre og venstre og der var vist også noget med at han tog en del stoffer som ung. Men sælge og snakke og svine de ansatte til når han ville have noget, det kunne han altså finde ud af.

Woz er sej, Jobs er ej.
Gravatar #33 - CBM
4. okt. 2018 00:18
@dub: Apple har ikke opfundet noget men de har taget nogle ret barske beslutninger omkring hardware, software og kundepleje som deres konkurrenter har kopieret.

Det er pga Apple kunder at de andre kopierer dem og ikke pga opfindelser men pga de er misundelig på den blodtørstige profit som Apple hensynsløst malker markedet for.

Underligt nok er de ikke interesseret i at kopiere den vigtigste egenskab ved Apple, deres tilsyneladende kamp for privatlivets fred.

Bare det at de siger de vil beskytte privatlivet ville have været nok til at de fik mig som kunde hvis ikke de havde lavet alt det andet lort siden steve jobs kom ind i billedet

For eksempel er Motorola nu blot et firma der prøver at lave billige telefoner der ligner en iPhone mest muligt

Men som sagt... Jeg ville VIRKELIG ønske jeg kunne elske Apple

Jeg KAN bare ikke... Den affektion jeg har haft for dem engang er blevet til intenst had pga Steve Jobs og Tim Cook er med til at forstærke det had

Selv hvis jeg kunne tilgive Jobs og Tim så kan og vil jeg ikke være kunde hos et firma der på alle måder hader deres kunder så meget som det er tilfældet med Apple

Jeg bekender mig dog til Amiga kulten i stedet for

Gravatar #34 - PHP-Ekspert Thoroughbreed
4. okt. 2018 04:42
#33

Vi kan hurtigt blive enige om at Tim Cook er lidt en klaphat til tider. Men Steve Jobs derimod, han revolutionerede markedet på mange måder. Jeg vil æde min hat på, at han havde han ikke lavet MacBook Air, var ultrabooks ikke blevet et så stort hit, så hurtigt. Havde han ikke lavet iPad, var tablet markedet ikke der hvor det er i dag, og havde han ikke lavet iPhone, så havde vi stadig siddet med Windows Mobile, Symbian eller noget helt tredie.
Gravatar #35 - CBM
4. okt. 2018 04:56
PHP-Ekspert Thoroughbreed (34) skrev:
#33

Vi kan hurtigt blive enige om at Tim Cook er lidt en klaphat til tider. Men Steve Jobs derimod, han revolutionerede markedet på mange måder. Jeg vil æde min hat på, at han havde han ikke lavet MacBook Air, var ultrabooks ikke blevet et så stort hit, så hurtigt. Havde han ikke lavet iPad, var tablet markedet ikke der hvor det er i dag, og havde han ikke lavet iPhone, så havde vi stadig siddet med Windows Mobile, Symbian eller noget helt tredie.


Før ultrabooks havde vi UMPC. Jeg har selv haft en gigabyte U60 indtil den døde

Uden Steve Jobs var ultrabooks stadig sket

Nokia var på vej med en mobil Linux på deres smartphones, det ville have udviklet sig til en bedre udgave af Android og ios

Efter min mening skulle Google og Apple have holdt sig helt væk fra mobil markedet

Tablet? De ville have udviklet sig naturligt fra PDAer alligevel med eller uden Steve Jobs

Et eksempel på hvordan en Apple fan giver Jobs Credit for ting han ikke har opfundet:

https://www.extremetech.com/computing/98791-what-w...

Han gives credit for at have opfundet flg.

Alt i et pc
PDA
Smartphone

Det er jo løgn
Gravatar #36 - CBM
4. okt. 2018 05:10
#35

Der var Nokia smartphones før iPhone

Der var alt i et computere før imac (fx cbm pet)

Der var PDAer før newton

Der var tablets før ipad

Der var musik afspillere før ipod (jeg har fx haft en medion mp3 player med sd kort læser og jeg har stadig en USB stick med mp3 afspiller)

Det er lykkedes ham at sælge en historie til hele verden om at det er ham der har opfundet alle disse ting og det er simpelthen løgn

Uden Google og Apple
så havde vi haft BB OS 10 og Maemo... Begge slår både iOS og Android med mange længder


Android er basalt set en spyware infesteret og teknisk ringere version af hvad maemo ville have udviklet sig til hvis ikke Apple og Google havde blandet sig


Hvem får den syge ide at tvinge alle apps til at køre oven på en proprietær Java implementering??? Helt ærligt

Og så på en mobil enhed? Jeg ved ikke hvad Google har røget da de udviklede android

Men desværre er android det tætteste på en standard på tværs af mærker på mobil siden

Så jeg lever med det og i det mindste er der stadig mulighed for en smule tilpasninger af Android

Men for hver version af Android så hader jeg Android en lille smule mere

De usupporterede alternativer der er vil involvere alt for meget spildtid
Gravatar #37 - Hånter
4. okt. 2018 05:54
#CBM

Ingen benægter, at Apple ikke har opfundet ret meget - men de har dog en del patenter.

Det Apple derimod kunne, var at gøre "komplekse" ting til simple og indbydende ting. Det var dér de gjorde den store forskel.
Gravatar #38 - CBM
4. okt. 2018 06:12
PHP-Ekspert Thoroughbreed (34) skrev:
#33

Vi kan hurtigt blive enige om at Tim Cook er lidt en klaphat til tider. Men Steve Jobs derimod, han revolutionerede markedet på mange måder. Jeg vil æde min hat på, at han havde han ikke lavet MacBook Air, var ultrabooks ikke blevet et så stort hit, så hurtigt. Havde han ikke lavet iPad, var tablet markedet ikke der hvor det er i dag, og havde han ikke lavet iPhone, så havde vi stadig siddet med Windows Mobile, Symbian eller noget helt tredie.


https://m.youtube.com/watch?v=wFeC25BM9E0

Jeg er ikke enig i at woz var genial men han har måske været innovativ

Samlet set er der mange Apple fans der tænker at Apple er 50% innovation og 50%
Opfindelser

Jeg mener der er tale om 10% innovation (de har i visse tilfælde ændret opskrifter en anelse med et ok resultat), 40% historie (de var med næsten fra starten) og 50% salgsteknik/pr/røgslør (steve jobs)

Steve Jobs var en formidabel sælger og han havde en stor karisma

#37:

Jeg er enig så langt at de i visse tilfælde har ændret eksisterende opskrifter og i kombination med PR fået teknologier ud til meningmand

Deres største bedrift var at bringe teknologi ud i hænderne på selv de mest utekniske.. Selv om jeg ikke mener de altid har excelleret hvad angår brugervenlighed så havde de muligvis et lille forspring på dette område i starten

Jeg ved trods alt ikke hvordan android var i starten og symbian kunne have sine udfordringer med brugervenlighed til tider

Dog ikke noget alvorligt

Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login