Wikimedia

Efter russisk påvirkning af valg: Jim Carrey dropper Facebook

Jim Carrey dropper sine fem millioner følgere og sine aktier i Facebook, fordi de har tjent penge på den russisk påvirkning af det amerikanske valg i 2016.

Carreys opråb sker i kølvandet på en tiltagende kritik af Facebook i tiden efter valget i 2016, hvor det er siden kommet frem, at Facebook har vist russisk betalte reklamer og opslag fra russiske bots, der tilsammen er anslået at have nået ud til 126 millioner mennesker.

Siden da har Facebook forsøgt at stoppe spredningen af falsk information ved først at lade brugerne anmelde tvivlsomme artikler og er senere skiftet til en strategi, hvor de viser relaterede, korrekte artikler.

Twitter har ligeledes fået skyld for at sprede russisk propaganda og er sidenhen, ligesom Facebook, gået aktivt ind i kampen for at stoppe bots fra at sprede information.

Det er desuden for nylig kommet frem, at russiske angreb faktisk er trængt igennem det amerikanske valg-system i enkelte tilfælde.

Gå til bund
Gravatar

#1 Ufomekaniker 10. feb. 2018 20:41

Jeg har kun ca 30 venner på min Facebook som har været lukket nogle gange allerede. Og det er fordi det ikke siger mig noget. Men så længe mange næsten sidestiller det med en ID så man kan checke om personen (mig) er legit, og at Facebook tjener penge på mig, så går det nok alligevel til et godt formål selvom jeg ikke selv får meget ud af det.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login