Twitter

Twitter går aktivt ind i kampen imod russiske bots

Twitter har efter intern efterforskning fundet 3.814 kontoer tilhørende gruppen Internal Research Agency (IRA), der er forbundet med den russiske regering.

Nu vil Twitter maile alle de 677.775 brugere som fulgte, har liket eller retweetet disse bot-styrede kontoer.

I ti uger op til det amerikanske valg i 2016 sendte de 3.814 kontoer 175.993 tweets, hvor 8,4 % af disse var relateret til valget.

Twitter har udover IRA-kontoerne i alt fundet 50.258 russiske kontoer, der lavede valg-relaterede tweets i de samme ti uger op til valget.

Twitter fortæller, at de er blevet bedre til at fange bots, hvor de fandt 60 % flere mistænkelige kontoer sidste måned, end de gjorde i oktober 2017. For koordinerede tweets, for hurtige svar og for regelmæssig timing på tweets er alle faresignaler.

I forbindelse med det amerikanske valg i slutningen af 2016 er både Facebook, Google og Twitter blevet efterforsket, fordi russiske aktører har brugt disse platform til at påvirke befolkningens mening.

Facebook har blandt andet tilbudt deres brugere, at de kunne undersøge, om de har liket en russisk Facebook-side med forbindelse til IRA.

Det vides ikke, hvor mange mennesker der har set et opslag fra en russisk bot på Twitter, men 126 millioner amerikanere er angiveligt blevet udsat for russiske sider på Facebook.

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login