apple kina pres hong kong app hkmap live protester demonstranter / Newz.dk

HKmap.live

Efter pres fra Kina: Apple trækker Hongkong-app tilbage

- Via The Verge -

HKmap.live-appen er nu blevet fjernet fra Apples App Store, da den overtræder selskabets retningslinjer og lokale love i Kina.

Mange demonstranter i Hongkong har haft brugt en crowdsourcing-app til iPhones med navnet HKmap.live til blandt andet at følge med i politiets bevægelser.

Denne app har Apple nu fjernet igen én dag, efter den kinesiske regering har kritiseret appen i deres officielle avis. Her blev appen kaldt ‘giftig’, og Apple blev set som medskyldig i at hjælpe demonstranter i Hongkong. 

Officielt giver Apple en anden grund. Selskabet udtaler, at appen er blevet brugt på måder, der udsætter ordensmagten og indbyggere i Hongkong for fare.

Apple siger også selv, at de begyndte at undersøge appen, fordi mange bekymrede kunder havde henvendt sig til selskabet.

Apple afviste HKmap.live-appen til at starte med i starten af måneden, men skiftede mening et par dage senere – og har altså nu skiftet mening igen.

Læs også Kina installerer overvågnings-app på turisters telefoner.

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login