AmazonE-bøger et hit som julegave

Via Wired - , redigeret af Net_Srak

Online-butikken Amazon, der har et af verdens største udbud af bøger til salg via nettet, har for første gang solgt flere e-bøger end trykte bøger.

Amazons elektroniske bog-læsere, Kindle og Kindle 2, har længe toppet listen over den mest populære gave på sitet, og det smitter nu af på bogsalget.

På sin bedste dag, den 14. december, solgte Amazon ikke færre end 9,5 millioner e-bøger, men det er juleaftensdag, at e-bogs-salget specifikt overgik bestillingerne af trykte bøger. Årsagen er naturligvis de mange, som modtog en Kindle i julegave, der ville købe deres første e-bog samme dag.

Amazon har ikke oplyst, hvor mange e-bøger der blev solgt netop den dag, eller, måske mere interessant, hvor mange Kindles de har solgt.

Amazon begyndte lige op til julesæsonen at sælge Kindle uden for USA, heriblandt i Danmark.

Gå til bund
Gravatar

#1 kimmerrild 28. dec. 2009 12:53

Jeg ville også meget gerne eje en Kindle2, men den koster bare for meget her i Danmark. Når der bliver lagt div. told moms oveni, så er det en dyr gadget, så jeg må nøjes lidt endnu med min bærbare.
Men disse e-books, så rammer man et helt nyt marked, og de er især konkurancedygtige i forhold til trykte bøger, nu kan man downloade dem direkte, og begynde at læse allerede efter 1 minut. Det kommer til at ramme hårdt på alle de som lever af bøger, boghandleren er allerede hårdt ramt af at lavprisvarehuse sælger mange paperbags, og nu også dette. Også trykkerierne vil komme til at mærke dette over det næste årti.
Gravatar

#2 oliwood 28. dec. 2009 13:31

Fik en Kindle2 i går :D og den har ganske god forbindelse i Århus
håber det kan være til interesse for nogen
Gravatar

#3 iamjesse 28. dec. 2009 14:00

Jeg har lige bestilt en sony reader touch edition til 2500 fra england. Det er måske lige i overkanten af hvad man gider give, men tror den ændrer mine læsevaner drastisk, da jeg ikke skal have fat i en fysisk bog hver gang, og LCD skærme er belastende for øjnene.
Gravatar

#4 ProDoc 28. dec. 2009 14:04

Men er Kindle 2 ikke allerede forældet... ved selvfølgelig godt at Nook ikke er kommet i DK endnu, men det skal den da nok... Det spændende med Nook modsat Kindle 2 er jo at man allerede nu, har fundet en måde at lægge et andet ROM på den, og dermed, i teorien, kan gøre med den som man vil...
Jeg er dybt fascineret af e-inks skærmene... men jeg synes virkelig Amazons metoder smager lidt for meget af Æble, til at jeg gider spytte penge i noget, jeg i realiteten ikke selv bestemmer over. Måske har det også noget at gøre med at skærmen,ifølge mig, er for lille. Jeg så gerne at vi kom op i nærheden af A4 formatet og lidt farve... men så vil jeg gerne eje én :)
Gravatar

#5 Emmett22 28. dec. 2009 14:39

Nook har fået virkelige dårlige anmeldelser men jeg er spændt på farve læsere som skulle gerne komme ud til næste år.
Gravatar

#6 Niversen 28. dec. 2009 15:32

er det bare mig som syntes de ligner skræmmende meget de der data pads fra startrek?
Gravatar

#7 Ganin 29. dec. 2009 05:37

Ville også få mig en kindle, hvis ikke det var for deres DRM. Det er sådan at alle de bøger du køber (ja selv dem der koster 50$) vil du med høj sansynlighed kun kunne download 1 gang, på den enhed, hvilket betyder at hvis der er hardware/software opgraderinger skal du betale for bogen, igen!.

Totalt latterlig måde at sælge bøger på, troede de havde lært det fra mp3 musik...

source
Gravatar

#8 El_Coyote 29. dec. 2009 06:11

kimmerrild (1) skrev:
...boghandleren er allerede hårdt ramt af at lavprisvarehuse sælger mange paperbags...


hvordan bliver boghandlen ramt af at der bliver solgt papirsposer i varehusene?
i Bilka har de kun plastic poser :P

fnord!
Gravatar

#9 exeel 29. dec. 2009 09:16

#8 Paperbacks, don't tease the fella!! ;)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login