DSB

DSB dropper gratis wifi

Det var alligevel ikke besværet værd med det gratis wifi i s-togene, så nu dropper DSB helt wifi – undtagen i de tyndtbefolkede områder

Der viser sig at kun ca. 1000 passagere om dagen, ud af dagligt 350.000 rejsende med s-toget, benytter DSB’s gratis wifi muligheder. Derfor vælger DSB nu at slukke for det gratis wifi – da kun omkring en kvart procent af deres kunder bruger det.

I stedet vil DSB fokusere på at levere bedre Wifi til de områder af Danmark der er tyndt befolket, og som dagligt rejser med fjern- og regionaltogene.

Gå til bund
Gravatar

#1 EmilKampp 30. dec. 2019 11:34

Hvis nu det virkede godt, var nogenlunde hurtigt, og login ikke var super besværligt, så var der nok mere end 0,2% der benyttede det.

Hvorfor have login? Hvorfor ikke gøre som på kaffebarerne?
Gravatar

#2 Mr.Smiley 30. dec. 2019 14:17

EmilKampp (1) skrev:
Hvis nu det virkede godt, var nogenlunde hurtigt, og login ikke var super besværligt, så var der nok mere end 0,2% der benyttede det.

Hvorfor have login? Hvorfor ikke gøre som på kaffebarerne?


Det er så absurd sjældent, at jeg benytter wifi på min mobil (jeg har den eksempelvis aldrig koblet på wifi herhjemme), da mobile datapakker inkludere pænt meget data efterhånden, og hastigheden er høj og stabil.
Jeg kan forstå det med en laptop, men så ikke meget mere end det. Det er vel begrænset hvor mange der benytter en laptop i s-toget? (jeg har vitterligt ingen ide, da jeg ikke benytter s-togene så ofte). Turene er jo typisk ikke så lange, at det "kan betale sig" at fumle med sådan noget.

TLDR: Det er måske ikke så meget pga. login - men måske nærmere fordi det mobile net er "mere end rigeligt", så det virker lidt overflødigt at benytte andet.
Gravatar

#3 larsp 30. dec. 2019 14:51

EmilKampp (1) skrev:
Hvorfor have login? Hvorfor ikke gøre som på kaffebarerne?

Det ville jo ligesom være for nemt ;) Når det offentlige skal gøre noget skal det jo være dyrt og besværligt, og med fuld mulighed for at dataindsamling. (e.g. rejsekort)

Ellers enig med #2 - der er nok ikke det store behov for wifi i togene længere. Selv hvis det virkede godt ville jeg nok personligt køre med mobilt netværk og lokalt hotspot i stedet. Ingen grund til at lave logons og eksponere udstyret til flere suspekte wifi's end højst nødvendigt.
Stop using Google all the time: https://justsearchportal.com - Without distractions - Respecting privacy
Gravatar

#4 Athinira 30. dec. 2019 15:09

Nu har jeg rejst en del med fly i år i forbindelse med arbejdet, og hvis der er en ting som betyder noget når man skal bruge Wi-Fi, så er det ease of access, stabilitet og hastighed.

I Kastrup lufthavn er Wi-Fi hurtigt OG kræver ikke login. Du hopper bare på, og så har du højhastighedsinternet. I Norge kræver login bare et enkelt tryk, og så har du god (men ikke super hurtig) hastighed. Du kan også vælge at betale for højere hastigheder.

Min oplevelse med S-Tog Wi-Fi var at det var besværligt, langsomt og ustabilt (YouTube buffering helvede) meget af tiden. Det kan jeg ikke bruge til en skid. Hvis min dataforbindelse er hurtigere og mere stabil, så bruger jeg den i stedet.
Finder du mig, så indlever mig venligst i receptionen.
Gravatar

#5 Törleif Val Viking 30. dec. 2019 19:16

Hvad med turister? Det er jo mega fedt når man er i et andet land og så surfer man bare derud af på gratis wifi.

Tænk på hvad de 1000 turister vil fortælle om danmark når de kommer hjem igen!
--
( ) Man skal ikke smadre trapper
ö Hvis man selv bor i et fyrtårn
Gravatar

#6 brostenen 31. dec. 2019 00:06

Tjaaa.... De tilbød det nok for sent alligevel. Jeg tænker på om folk alligevel benyttede deres telefoner. Var det ikke det folk tilkendegav her på Newz den gang?
Min blog: http://to9xct.blogspot.com

001100 010010 011110 100001 101101 110011

Glad og tilfreds Linux desktop bruger.
Gravatar

#7 EmilKampp 31. dec. 2019 07:58

#2, der er rigtigt mange der bruger deres laptop i togene når jeg kører i myldretiden om morgenen.

Nok omkring 30% af de siddende kunder har en laptop åben.
Gravatar

#8 Claus Jørgensen 31. dec. 2019 13:01

Det er kun i s-togene. Som jeg laeser kilden, saa er der stadigvaek gratis wifi i Intercity togene.
Gravatar

#9 Sed 1. jan. 2020 17:17

Jeg synes også det var for besværligt at logge på s-togenes WiFi. Inden man fik lavet en konto og logget på, så var man næsten allerede fremme, hvor man skulle af.
Jeg tror mest at det var turister der brugte det, for dem kan det være forbundet med ekstra omkostninger at bruge mobil-nettet.
Gravatar

#10 antimate 5. jan. 2020 08:18

rejser rimlig ofte med tog. og er selv en af dem der aldrig bruger arriva eller dsb wifi. ofte er hastigheden lavere og trods mulighed for en langt bedre modtager end i mobilen. så virker 4G næsten bedre. plejer altid at sige omkring vejle vågner toget op. fordi det er der alle taber forbindelsen helt. både til at ringe, sms eller streame video. og når bufferen ikke er større så er det næsten umulig at se video eller youtube uanset hvor du er. pånær hvis man henter filmene ned fra ikke ønskede nævte hjemme sider x'D
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login