No ThumbnailDownload din film hos Bilka eller Føtex

Via Computerworld DK - , redigeret af bitnissen

Dansk Supermarked, der bl.a. står bag varehusene Bilka og Føtex, tilbyder nu, som de første i Danmark, at man kan købe og hente sine film via nettet.

Henrik Pii Olesen fra Dansk Supermarked mener at markedet nu er modent til at sælge film online, baseret ud fra efterspørgsler og deres erfaringer med at sælge musik.

Priserne på filemene vil variere mellem 59,75 og 129,95 kroner pr. download og til at starte med vil der være 150 titler at vælge imellem. Inden årets udgang forventes dette tal dog at være oppe på 1000. Fileme der hentes via en hjemmeside, kan pt. ikke brændes til en dvd, da de er beskyttet af DRM, men der arbejdes på at ændre dette.

Henrik Pii Olesen skrev:
Vi vil på forhånd love, at vi vil understøtte alle de tekniske muligheder, der kan sikre forbrugerne adgang til også at overføre de købte film til DVD.

Gå til bund
Gravatar

#1 xahur 6. sep. 2007 05:12

Det skal så nok også nævnes at kvaliteten af download filmene ligger på ca. 1/4 DVD Kvalitet.. Men som de nævner på Comon betyder dette ikke så meget fordi "De alligevel kun kan ses på små computerskærme der ikke har samme opløsning som et fjernsyn"
Er det bare mig, eller lyder det en "smule" omvendt?
Gravatar

#2 atheist 6. sep. 2007 05:15

nu ved jeg ikke hvordan andre har det med den slags, men min lillebror - hvis dvd-afspiller er gået død - har haft stor succes med at tage signalet over på sit fladskærmstv, og her vil det da absolut kunne mærkes at kvaliteten er lavere...
"Det kan godt være Bill Gates er nørd, og ikke kan sætte tøj sammen, men han ER altså verdens rigeste..."
Gravatar

#3 myplacedk 6. sep. 2007 05:26

Fileme der hentes via en hjemmeside, kan pt. ikke brændes til en dvd

Henrik Pii Olesen skrev:
Vi vil på forhånd love, at vi vil understøtte alle de tekniske muligheder, der kan sikre forbrugerne adgang til også at overføre de købte film til DVD.

Læser jeg som:
"I skal ikke have lov til at brænde og kopiere, derfor er der DRM, og der vil altid være det. Hvis vi havde planer om at fjerne det hurtigst muligt, ville vi ikke have lagt det på. Men jeg gider ikke høre på alle de friheds-aber, så jeg stikker dem en løgn der kan lukke kæften på dem nu, indtil nyhedens interesse har lagt sig."

Den pris de nævner er omkring hvad jeg plejer at give for DVD-film. Skal jeg give det, for noget der åbenbart er i langt lavere kvalitet, hvis jeg skulle være så heldig at jeg overhovedet kan afspille det? Fanme nej, de må da fejle et eller andet.

DVD-kvalitet er ved at være forældet, lad være med at tilbyde noget dårligere.
Gider du lige sætte navn på bagsiden af mit Möbius pandebånd?
Gravatar

#4 BluepaiN 6. sep. 2007 05:34

Hvem gider se film på deres computer-skærm? Jeg gider hvertfald ikke. Og af den simple grund, har jeg anskaffet mig sådan et fikst tv-kabel. Så på den måde slipper man for at skulle bypasse DRM. Omend det nu ikke er så fandens svært igen ;)

Men hvorfor lige så dårlige kvalitet? Det er da at røvrende forbrugerne. 130 kr. - Det er næsten ligesåmeget som en helt ny dvd-film. Og så får man garanteret ikke ekstramateriale og alt det andet fis der.
Gravatar

#5 Fjolle 6. sep. 2007 05:56

#1
Hehe.. Det er typisk comon.. de har ikke styr på en skid ...
Gravatar

#6 ziphnor 6. sep. 2007 06:05

#1:

Sjovt nok så har computer skærme jo faktisk typisk højere opløsning end mange HD TV ( 720p overgås jo af 1280x1024 og opefter ).

I den afstand jeg sidder på min 20" TFT dækker den mindst lige så meget af mit synsfelt som mit 50" bagprojektions TV gør når jeg sidder i sofaen. Så den dårlige kvalitet kan sagtens ses på en computer skærm!

Dog ville jeg stadig aldrig nogensinde gide at se film på min computerskærm :)

#5:
Comon har ganske vist ikke styr på det med opløsningen, men produktchefen fra Bilka har faktisk sagt noget der minder om det:

»På de film, vi har set, er kvaliteten efter vores mening o.k. Hvis du kunne sende den ud på en fladskærm, ville der nok være en lille kvalitetsforringelse på den. Men i og med den bliver vist på en computerskærm, vil man næsten ikke kunne se kvalitetsforringelsen«, siger Henrik Pii Olesen [productchef].
(kilde: http://politiken.dk/tjek/digitalt/billede/article3... )
Gravatar

#7 ice2001 6. sep. 2007 06:25

tror ikke at mange vil købe en film derinde i ringe kvalitet til de priser, hvor de samtidigt ikke kan brænde dem ud på en dvd osv.

Men de skulle vist arbejde på at leverer dem i dvd kvalitet, de retfærdiggøre kvaliteten med at det allerede tager ca 2 timer at downloade filmene...
men udbredelsen af store forbindelser er ved at være der, så mon ikke hurtigt de får det fixet
Gravatar

#8 mech0z 6. sep. 2007 06:26

Jeg køber ikke noget før man kan downloade ens film/musik alle de gange man vil (efter format c: etc.) Det skal fungere ligesom steam hvor man har rettigheder til bestemt software som man bare kan hente de gange man nu løster.
Gravatar

#9 xahur 6. sep. 2007 06:39

#6, som du muligvis også kan se af min kommentar er det netop det, jeg forsøger at påpege.

Jeg havde så ganske vist ikke lagt mærke til, det var Olesen der var kommet med det stykke fiktion omkring kvaliteten og computerskærme..
Gravatar

#10 xahur 6. sep. 2007 06:42

Wanted: Edit button! Dead or Alive!

Som jeg glemte i indlægget ovenover... Min mening omkring download af film er forlængst blevet givet til kende her og alle andre steder..
Jeg kan ikke se hvorfor nogen ville betale for downloads.. Selv nyder jeg at kunne tage en film eller cd fra reolen og sætte den i en afspiller.. Og kunne lade folk se min samling ;)
Gravatar

#11 Regus 6. sep. 2007 06:51

Jeg købte en igår for at se det der med kvaliteten - jeg synes det lød ret underligt og det er også noget værre ævl...

Det var en 1,2GB WMV fil aka en variation over MPEG4 det kan jo på ingen måde udstilles som 1/3 DVD opløsning...

den er 720x540 1600kbps...

Og kvaliteten fejlede absolut ingenting på mit 32" CRT TV, ca. det sammen som hvad man kan hente på mindre legale steder eller på tv2 sputnik film...
Gravatar

#12 jezter 6. sep. 2007 07:07

Det der trækker absolut mest ned på deres produkt er DRM. Jeg kunne måske overveje at købe en film, hvis jeg sad og havde et par timer og skulle slå ihjel, men den tanke har fået dødsstødet, da jeg kører med Linux på min maskine.
Jeg tror ikke det bliver en succes for Dansk Supermarked.
Gravatar

#13 ziphnor 6. sep. 2007 07:13

#11:

Hvis opløsningen er 720x540, så er opløsningen jo under 10% mindre end en PAL DVD (720x576), hvad pokker er problemet så (i forhold til kvalitet)?

Er dem der har skrevet på Comon og politiken virkelig så dumme at de bare har set på fil størrelsen? (og man begynder jo også lidt at spekulere på om deres produktchef ved hvad de egentlig sælger ;)

Men jeg ville nu ikke købe det alligevel, set i forhold til alt det DRM bævl.
Gravatar

#14 myplacedk 6. sep. 2007 08:13

720x540? Underlig opløsning, hvorfor dog ikke bare følge en af de mange standarder - fx. 720x576 (PAL).

Men OK, det er da en OK opløsning. Og fint at de bruger MPEG4, så det ikke fylder så meget.

Drop DRM, så jeg også kan se filmen, og så jeg kan konvertere som det passer mig (fx. noget min HD-recorder kan afspille), så vil jeg overveje om prisen er passende.
Gider du lige sætte navn på bagsiden af mit Möbius pandebånd?
Gravatar

#15 Regus 6. sep. 2007 08:32

#13, 14
Det er meget almindeligt når man encoder indholdet fra en DVD til xvid eller lign at man cropper billedet så man ikke komprimerer områder der alligevel bare er sorte - så opløsningen er ikke 10% ringere den er 100% identisk med en DVD - den aktuelle film er bare lidt mere wide end 16:9.

Det eneste der er 1/3 af en DVD er størelsen så man må gå ud fra at de ikke aner hvad de taler om...
Gravatar

#16 The_Real 6. sep. 2007 08:44

#14
720x540 er D-1 NTSC Square opløsning, så det følger skam en standard.
Gravatar

#17 myplacedk 6. sep. 2007 09:11

#15
Hvis det handler om at beskære, hvorfor så ikke tage fra siderne i stedet? Det er da der, der plejer at være (mest) margin uden billede.

I øvrigt tror jeg bestemt at det stadig er 4:3 (eller anamorphisk 16:9), især efter #16 mindede mig om at 720x540 jo er 4:3 med kvadratiske pixels.

#16
Okay, you got me. Det er vel også en slags standard. (NTSC's udgave af 768x576 som jeg ser det.) Men det lyder som om de er genereret ud fra NTSC-kilde, dvs. 30 fps. Det skal nok blive godt, når vi konverterer det til DVD (25 fps), især hvis den oprindelige kilde er 25 eller 24. :-/
Gider du lige sætte navn på bagsiden af mit Möbius pandebånd?
Gravatar

#18 Mikle 6. sep. 2007 10:34

Glæder mig til den dag hvor man kan hente filerne i ISO format, lige klar til at brænde ud. Så skulle man selvf. også have muligheden for at hente enten DVD5 eller DVD9. Uden DRM naturligvis.

Meeen det sker nok ikke inden for den nærmeste årti, men man må have lov til at drømme :)
Gravatar

#19 zin 6. sep. 2007 11:33

For en gods sagsskyld lidt flueknepperi:
filemene vil variere mellem 59,75 og 129,95 kroner pr. download og til at starte med vil der være 150 titler at vælge imellem. Inden årets udgang forventes dette tal dog at være oppe på 1000. Fileme

1...2... Stavefejl!
Fileme? To gange? Come on!


On topic:
Vi elsker Bilka / Føtex. Derfor køber vi PC'ere hos dem billigt og brokker os når de ikke virker. Når der så kommer udtalelser som disse kan man jo lave den gode gamle
./point
./laugh
Fjpls!
Din fritid har kun en værdi hvis du ville bruge den på noget fornuftigt i forvejen.
Gravatar

#20 Lauranorder 6. sep. 2007 12:17

Til dem der har været i Bilka for at handle de sidste par uger , vil i sikkert have set, at nogle af de samme dvd film som er at finde i deres "rode" kasser også er at finde til download på deres hjemmeside.
MEN hvorfor skal jeg give mere for at sidde på min flade røv i 2 timer og hente en film end jeg skal for at bevæge mig i bilka og købe filmen i cover med papir print og nogle gange 2 disc versioner af selvsamme film med ekstra guf og hele gøjemøjet ???

Bare fordi det er nyt og spændende at kunne downloade en film ( det har vi jo ikke kunnet før *host host* ) , så skal den lige pludselig koste mere end den trykte original udgave.
Gravatar

#21 xahur 6. sep. 2007 15:07

#20, Tjah.. Det er jo ikke meningen, man skal gå ned og kigge i butikken når man downloader..
Bilka risikerer jo at nogen finder ud af hvad de mener med at downloads er billigere end DVDer ;)
Gravatar

#22 Montago.NET 6. sep. 2007 19:44

*blinking big blue eyes*
orv... nu kan man DOWNLOADE film :)
... troede kun man kunne få dem på VHS, DVD og lign


/sarkasme


dvdrips bør være billigere end dvd film, især fordi man ikke får al den plastic med, og der er større risiko for tab ved sletning.


glæder mig til at man kan købe HD-film over nettet, så kan jeg brokke mig endnu engang over prisen :D
Microsoft .NET, fordi jeg ikke er bindegal
Gravatar

#23 Mikle 8. sep. 2007 00:26

#22, og i øvrigt når du køber en DVD-skive herhjemme bidrager du yderlig i Coda's pengekasse.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login