mboost-dp1

Shutterstock

Donald Trumps eget sociale medie lanceres i dag

- Via Zetland -

Tidligere præsident Donald Trumps nye sociale medie, Truth Social, bliver ifølge nyhedsbureauet Reuters lanceret i dag mandag på Apples App Store, skriver Zetland.

Det er lidt mere end et år siden, at den tidligere amerikanske præsident Donald Trump blev udelukket fra gængse sociale medier som Twitter og Facebook. Det skete som bekendt efter stormen på Kongressen den 6. januar 2021. Og siden har Trumps taletid været begrænset.

Truth Social ligner angiveligt Twitter en del. Altså et socialt medie, hvor man kun kan skrive korte beskeder. Og ifølge deres egen beskrivelse skal det være en platform, der opfordrer til en åben, fri og global samtale uden diskrimination mod politiske ideologier.

Spørgsmålet er, om det også bliver sådan i praksis. For en del af Truth Socials mission er at være et opgør med de store techgiganter og deres “censur og undertrykkelse af ytringsfriheden,” som de siger. Men virkeligheden er bare, at det sociale medie næppe bliver til noget uden Apple og Google, der i deres virtuelle butikker skal gøre plads til mediet, hvis det skal have en chance.

De har tidligere smidt det sociale medie Parler på porten - også efter stormen på Kongressen. Så det er altså ikke helt uvæsentligt, hvordan Apple og Google forholder sig til Trumps medie

Gå til bund
Gravatar #1 - arne_v
21. feb. 2022 15:18
Det her er et godt eksempel på virkelig dårlig journalistik.


Men virkeligheden er bare, at det sociale medie næppe bliver til noget uden Apple og Google, der i deres virtuelle butikker skal gøre plads til mediet, hvis det skal have en chance.

De har tidligere smidt det sociale medie Parler på porten - også efter stormen på Kongressen.


Det er korrekt at Google fjernede Parler 8. januar 2001 og Apple fjernede dem 9. januar 2021.

Men det er vel relevant at nævne at Apple efter at Parler havde lavet ændringer lod dem komme tilbage 17. maj 2021. Og relevant at nævne at Parler er tilgængelig for Android via sideload.


Tidligere præsident Donald Trumps nye sociale medie, Truth Social,
...
Så det er altså ikke helt uvæsentligt, hvordan Apple og Google forholder sig til Trumps medie


Her vel jeg mene at det er relevant at nævne at Trump solgte selskabet bag det sociale medie TMTG til DWAC 20. oktober 2021 (for 875-1700 M$). Handlen er ikke effektueret endnu og Trump er stadig bestyrelsesformand for TMTG, men det er reelt DWAC's medie - de har indgået en juridisk bindende aftale om at købe det.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login