mboost-dp1

Shutterstock

Den amerikanske regering indgår aftale med internetselskaber om lavere priser

- Via Computerworld - , indsendt af arne_v

Den amerikanske regering har fået tilsagn fra flere store internetselskaber om, at de vil sænke priserne, lyder det ifølge Computerworld.

Præsident Joe Bidens administration har indgået en aftale med i alt 20 store internetudbydere, herunder Verizon, Comcast og AT&T, med henblik på, at disse virksomheder skal bestræbe sig på at sænke internetpriserne i landet.

Indsatsen, som opererer under navnet Affordable Connectivity Program (ACP), har til formål at reducere en amerikansk families internetregning med op mod 30 dollars om måneden – svarende til 212 danske kroner.

Den politiske aftale vil ifølge Reuters desuden medføre, at millionvis af amerikanske husstande med lav indkomst kan få tilskud til internetpriserne og på den måde få gratis internet.

Ifølge Det Hvide Hus har selskaberne indgået i aftalen frivilligt.

Gå til bund
Gravatar #1 - timeless
11. maj 2022 10:14
Nogle der ved hvad internet koster derover siden de kan spare så meget? De må da have nogle forholdsvis høje priser.
Gravatar #2 - arne_v
11. maj 2022 11:57
#1

Højere end i Danmark.

En tilfældig udbyder Cox:

25/1 : 30 $/md
50/3 : 40
250/10 : 60
500/10 : 80
1000/35 : 100
2000/2000 (udvalgte områder) : 100

(der vil typisk være mulighed for nogle rabatter hvis man køber mere end bare internet)
Gravatar #3 - Mr.Smiley
12. maj 2022 00:50
#1 - det er som #2 nævner, noget kun højere end her i DK - alt efter lokation.

Jeg har en ven der flyttede til USA for et par år siden. Jeg kan ikke lige huske hvilken udbyder han er hos, men han giver $65 for en 30/1 forbindelse (en 15/1 ville koste ham $60..). Det er den eneste udbyder han kan vælge, desværre.

Hvis man synes det var slemt med YouSee/Stofa der indgik "dæknings aftaler" i diverse Danske byer for nogen år tilbage, så overgår de Amerikanske selskaber dem totalt. Kamp imellem selskaberne er ikke rigtig en ting derovre, så der er ikke rigtig noget konkurrence der eventuelt kunne tvinge priserne ned.
Gravatar #4 - arne_v
12. maj 2022 01:58
#3

De fleste steder er der konkurrence. Typisk 2-3 land baserede. Og nu kommer der 2-3 mobilselskaber med 5G oveni.

Men der er naturligvis forskel på om man bor i et tætbefolket byområde eller langt ude på landet i et øde område.
Gravatar #5 - timeless
12. maj 2022 04:25
Ved godt vi har billigt internet i Danmark. Man skulle bare tro at et land som USA, havde billig internet med de store selskaber. Men hvis konkurrence er minimal samtidig med at kapitalisme lever højt, kan jeg godt se det bliver dyrt for dem :)
Gravatar #6 - arne_v
12. maj 2022 13:19
#5

Der er flere grunde til forskellen.

For det første er der befolkningstætheden. Det er billigere at levere internet til tæt befolkede områder end til tyndt befolkede områder. Gennemsnitligt er der 4 gange så mange danskere per km2 end amerikanere per km2.

Så er der investeringen i fiber. De danske internetudbydere har haft mulighed for at købe fibernetværk til under kostprisen fra diverse energiselskaber. Så der skal ikke betales så meget af på den investering (folk har så betalt via deres fortidige elregning men det indgår ikke i tallene). Amerikanske internetudbydere har selv betalt deres fiber fuldtud.

Den danske ordning med at TDC beholdt monopol på kobber men skulle videresælge adgang til en given procent under TDC's retail pris er meget speciel, men nok meget effektiv - det sikrede et stort antal internetudbydere da internettet skulle udbygges. Og det har vel lagt en markedsforventning om billigt internet.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login