mboost-dp1

unknown

De 10 værste bugs i historien

- Via Wired - , redigeret af rackbox

Wired.com har lavet en list over de 10 værste software bugs i historien.

Blandt fejlene kan blandt andet findes “Ping of Death”, som de fleste nok husker samt Intels floating point divide fejl fra 1993 som kostede Intel $475 millioner.





Gå til bund
Gravatar #1 - Norton
12. nov. 2005 14:14
Intel Pentium floating point divide

Var det ikke en hardware fejl?
Gravatar #2 - mr ac
12. nov. 2005 14:19
1982 -- Soviet gas pipeline. Operatives working for the Central Intelligence Agency allegedly (.pdf) plant a bug in a Canadian computer system purchased to control the trans-Siberian gas pipeline. The Soviets had obtained the system as part of a wide-ranging effort to covertly purchase or steal sensitive U.S. technology. The CIA reportedly found out about the program and decided to make it backfire with equipment that would pass Soviet inspection and then fail once in operation. The resulting event is reportedly the largest non-nuclear explosion in the planet's history.


Om det her kan kaldes en bug er jeg ikke helt sikker på, da det jo åbenbart var fuldt bevidst at det skulle fejle, men om ikke andet så er det da et resultat man lægger mærke til !!
Gravatar #3 - mathiass
12. nov. 2005 14:44
#1 Nja, det var så vidt jeg husker en fejl i mikroprogrammet i processoren. Det var desværre ikke sådan lige til at opdatere...
Gravatar #4 - kba
12. nov. 2005 15:29
Damn,
June 4, 1996 -- Ariane 5 Flight 501.
Grundet genbrug af systemet i Ariane 4, som kørte 16-bit og Ariane 5 kørte 64-bit, lavede den overflow på alle computerne og sprang i luften 40 sekunder efter affyringen. Det kostede lige ESA 1 millard $US.

Det er så dér, at man ikke har lyst til at være fjolset der sagde "Hah! Vi genbruger sgu da bare den gamle kode 8]".
Gravatar #5 - Zombie Steve Jobs
12. nov. 2005 15:37
#3 Ja, jeg mener også, at det var sådan det hang sammen.
Gravatar #6 - pollefraskagen
12. nov. 2005 15:38
Jeg synes det er mærkeligt, at nyheden fremhæver Ping of Death. De bugs som koster menneske liv er da langt, langt værre
Gravatar #7 - ano
12. nov. 2005 15:59
#6
Ping of death kan teoretisk koste menneske liv, f.eks en computer i der styre tog trafikken.
Gravatar #8 - isakn
12. nov. 2005 16:33
I kommentarerne til nyheden, er der også lige en anden en;

"You missed the Quantus Airline crash into Mt Erubus in Antarctica. This was caused by a programmer setting the auto-pilot to fly directly to the peak of the mountain for their Antarctic sight seeing flights. The problem remained hidden for years because the pilots always took the plane off auto pilot before getting there. Unfortunately, one day the pilots did not due to bad weather. Many people lost their lives because of this one!"
Gravatar #9 - stesom
12. nov. 2005 16:36
Because of a subtle bug called a "race condition," a quick-fingered typist could accidentally configure the Therac-25 so the electron beam would fire in high-power mode but with the metal X-ray target out of position. At least five patients die; others are seriously injured.


Nu ved vi så hvorfor vi absolut skulle trækkes igennem race-conditions, både forlæns og baglæns, på studiet :)
Gravatar #10 - DUdsen
12. nov. 2005 17:30
Det er interesant med de dødsfald der beskrives både Therac-25 fadæsen, episoden på "National Cancer Institute, Panama City." og den episode #8 omtaler var tale om en eller anden form for brugerfejl, og ikke at softwaren ved tilfælde under korekt betjænt drift skabte dødsfald, men at der skulle en uforudsigelig bruger der ikke fulgte proceduren 100% til.
Mekaniske og hydrakliske system er når det kommer til den slags nok mindst ligeså farlige.
Gravatar #11 - ano
12. nov. 2005 17:45
#10
Therac-25 fejlen opstod såvidt jeg kunne forstå som en design fejl, altså:
Hvis du udføre dit arbejde forhurtigt går der kluder i systemet, sådan skal det bare ikke desgines.
QWERTY keyboards er en rettelse til mekaniske skrivemaskiner hvor folk kunne skrive så hurtigt at "armene" kom til at side fast i hinanden (Tryk et par stykker ned på samme tid og du kan se hvad jeg mener).
Gravatar #12 - DUdsen
12. nov. 2005 18:18
#11 Tjoo men man skal heller ikke arbejde for hurtigt slet ikke hvis man har med mekaniske maskiner at gøre.
Som jeg har forsået så var fejlen at systemet ikke sikrede sig imod evt operatør fejl.
Gravatar #13 - Windcape
12. nov. 2005 18:39
./
cd nuke/
admin
BUFFER OVERFLOW, FIREING NUKES
..........

BSOD
Gravatar #14 - Beta
12. nov. 2005 21:04
det ikke noget der hedder bugs, der findes kun dårlige programmører!
Gravatar #15 - JoeX2
12. nov. 2005 21:09
#1:
Alle krædsløb der er i en microchip bliver i dag beregnet på en computer. Dette bliver de på baggrund af et program i et højniveu programmeringssprog. Den tid hvor man kunne tegne de krædsløb i hånden er forlængst forbi.

Hvis man laver et programmeringsfejl i sådan et program, så kommer fejlen også til at være i den endelige chip. Det kan også være fejl i chippens microkode. Om alle omstændigheder, så er det en programmør der har lavet fejlen.

<off topic>
Mens Intel lavede Pentium chippen, som viste sig at indeholde en fejl, som kostede dem $475 mill. var der også en anden virksomhed der udviklede et styresystem til at blive afviklet på denne Pentium chip. Den havde vidst også et par mindre programmeringsfejl. :-)
</off topic>
Gravatar #16 - thj01
12. nov. 2005 21:23
desværre er der for mange der overhørte Murphy's simple regler. en ad de mange tillæg lyder

Hvis du gennem programmering forsøger at lave et fejlfrit system vil du altid mislykkes

Hvis det endelig skulle lykkes vil en katastrofal fejl der ikke kunne forudses opstå på det værst tænkelige tidspunkt


o'tools tillæg er desværre også glemt

Murphy var optimist
Gravatar #17 - Pakster
13. nov. 2005 10:44
Jeg truer stadig mine venner med at jeg har deres ip og je nuker dem hvis de ikke makker ret!

Nogen griner, andre tænker "nuke??"
Gravatar #18 - Der^Roboter
13. nov. 2005 15:10
#8 - interessant bid, omend der er tale om en blundert af rang. Først og fremmest var der tale om DC10 fra Air New Zealand (og ikke QANTAS - men quantus er fanme en af de federe stave-variatoner :D). Og for det andet, så var der tale om en forskel i koordinater - piloterne havde et par "out of date" koordinater som de plottede ind, og dermed førte dem ca 45 km længere mod øst end planlagt. Mere info her: http://library.christchurch.org.nz/Childrens/NZDis...
Gravatar #19 - astrodude
14. nov. 2005 11:57
#8 #18 Ja, det er da uretfærdigt at skyde skylden på det australske flyselskab Qantas, som faktisk aldrig har haft en ulykke, der har kostet menneskeliv.

/astrodude
Gravatar #20 - DrHouseDK
15. nov. 2005 16:01
#19 > Du burde stoppe med at se Rain Man. ;)
Gravatar #21 - sten46
21. nov. 2005 09:57
Om denne hoere til i dette Forum. USA er noedt til anvende Rumfaergerne fordi "man har opgivet sende raketterne op alene". Russerne kan godt sende op til en Rum station, saa at sige uden chaufforer. Saa hvis USA paastaar de kan skyde indkommende missiler ned _____ de test USA har udfoert her har de garanteret anbragt et sporingssystem i det proevemissil der saa at sige skal forsoeges skudt ned.
sten46
Gravatar #22 - DUdsen
21. nov. 2005 15:31
#21 svjv så flyver russernes kapsler mere eller mindre by wire når de når frem altså via fjenbetjæning enten fra mir eller jorden, og amerikanerne har altså rakketter der kan andbringe payload i rummet by wire, de er bare ikke nær så store som russernes, selvom man vel godt kunne stable en saturnV raket på benene igen hvis man virkeligt ville.

Russerne har iøvrigt et temmeligt effektivt misilforsvarsystem baseret på atomsprenghovedet så de ikke behøver værre så precise.
Iøvrigt er de systemer amerikanerne har svjv baseret på mellemdistance raketter og de er som du nævner ikke specielt trafsikre, og heller ikke helt selvstendige.

Nå det blev en længere offtopic post på en forældet tråd hvilket sikkert giver ratigen flamebait men det tager jeg så med
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login