mboost-dp1

Business Software Alliance

Danskere har kopieret for 1 mia. kroner i 2007

- Via Computerworld DK - , redigeret af The-Lone-Gunman

Analysevirksomheden IDC har netop afleveret deres årlige rapport, bestilt af BSA (Business Software Alliance), der viser hvor udbredt ulovlig kopiering af software er, i 108 lande.

I Danmark er der sket en lille stigning i 2007, således at tabet for branchen nu er er på næsten en milliard kroner, helt præcis 985 millioner kroner, en stigning på 50 millioner. Tabet svarer til at ca. 25 % af alt software herhjemme er en ulovlig kopi.

Mængden af ulovligt software er dermed på linje med de seneste 5 års undersøgelser, hvofor BSA mener at det kan blive bedre.

Trude Berg, BSA skrev:
Vi har masse af arbejde foran os i kampen mod piratkopiering af software.

Gennemsnittet for ulovligt kopierede programmer er på 38 % på verdensplan.





Gå til bund
Gravatar #1 - vandfarve
14. maj 2008 15:00
Jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde...

Hvis tallene er rigtige, så er det relativt voldsomt, hvor mange penge som ophavrettighedshaverne er gået glip af. På den anden side kopierer man givetvis en del mere, da princippet med den ulovlige kopiering er, at det er gratis, og at der derfor er et økonomisk incitament til at gøre det. Spørgsmålet er så, om det reelle tal stadig er 1 milliard kroner i 2007?
Gravatar #2 - Hůňděštějlě2
14. maj 2008 15:01
Yay, vi styrer! Mere fildeling tak.

Ikke at jeg giver fem flade øre for troværdigheden af resultaterne i den undersøgelse.
Gravatar #3 - sodhi
14. maj 2008 15:03
Den mest udbredte misforståelse blandt antipirat organisationer (eller, reelt set er de vel klar over det, men de skjuler det godt) er, at antallet af piratkopieret software = det tab industrien har. Det er ganske enkelt forkert at opgøre sit tab sådan.

Noget helt andet er, at det da for så vidt er ærgerligt for industrien, at der sker så megen piratkopiering af deres software. På den anden side, så er det vel også et hint om at der er noget i vejen, når så mange folk vælger at gøre det ulovligt i stedet for lovligt?
Gravatar #4 - foo_master
14. maj 2008 15:22
Er heller ikke sikker på at de tal holder. For hvis ikke div. programmer kunne fåes i en pirat udgave ville folk ikke få øje på dem og installere dem.
Det meste musik og spil som jeg har købt, er prøvet i en piratudgave først, ellers er det en 2er til et spil, hvor jeg havde 1eren på pirat.
Gravatar #5 - SiniSael
14. maj 2008 15:38
".Tabet svarer til at ca. 25 % af alt software herhjemme er en ulovlig kopi."

Det er teknisk ret meget - kunne være intressant at regne på om hvis de satte prisen ned hvor mange procent så var pirat? ^^ For unægtelig hvis Xp/Vista var billigere ville flere folk købe det ^^

Men har de bare kørt med statiske priser eller ? for vil da vurdere at tabet på en Vista er større end Xp.
(spar mig venligst for vista flame)
Og hvad med en ældre udgave af Office for den sags skyld? Kender nogle som ikke er gode venner med den nye udgave ^^
Gravatar #6 - gzz
14. maj 2008 15:39
Hvorfor et helt tal ? 1 mia.

Hvorfor ikke et præcis tal ? Fordi det er et skøn de laver og som nogle nævner et forkert skøn. At jeg downloader et mp3 nummer fordi det er indenfor min genre og jeg bagefter tænker, holdkæft en om gang *bip* og sletter det, skal vel ikke tælles med, for havde jeg nu skulle købe det (om det så kostede 10 kr på nettet), så ville jeg vel ikke have købt det, hvis det var dårligt. Så havde jeg nok lyttet til de 30 sek sample og valgt det fra. Pointen er at den måde de opgør talene i er meget spekulativ og jo kun i deres egen interesse at det bliver så højt som muligt, da det har bedre gennemslags kraft... Det vil sikkert også stige næste år og næste år og næste år. Da de ingen interesse har i at sige at folk har kopieret for 900 mio, da det jo virker lavere... Så tror den slags organisationer desværre kun har en interesse i at deres tal er forholdsvis høje og helt runde tal ? hehe
Gravatar #7 - Ju9or
14. maj 2008 15:41
De skal da bare gå til den med større bøder og straffe til dem der piratkopierer...

Hvis du f.eks kører med en trailer efter en bil hvor det er påkrævet at du skal have et trailer-kort, så koster bøden ca det samme som det ville koste dig at tage det skide kort.
De kunne gøre det samme ved software.

Hvis du f.eks har 10.000 numre liggende på din harddisk og 1 nummer koster 8,- (?)
Så vil det beløbe sig til 80.000,-

Samme fremgangsmåde ved programmer osv...

Det er vel meget fair. Så tror jeg folk ville tænke sig om igen :o)
Gravatar #8 - Friwwies
14. maj 2008 15:42
som tidligere pointeret så er jeg helt uforstående med det synspunkt at 1 ulovlig kopi er = 1 tabt salg.

hvis det på ingen måde var muligt at kopiere ville jeg tror langt største delen ville benytte sig af andre gratis alternativer der så i stedet måske var dårligere (hey no offence linux guys. men her snakker jeg til specefikke opgaver og programmer :)
grunden til det er "så højt" som de siger, er at det er gratis.
hvis det kun var den lovlige gratis alternativ der var muligt. så var det formentligt den der var valgt over et kommercielt produkt. jeg tvivler på de fleste har penge til at købe alle de småprogrammer de går og benytter sig af i hverdagen uden at vide de faktisk har overskredet de 30 dages trial osv. de 10-30$ hist og her render sattme hurtigt op. for slet ikke at snakke om de store indkøb som OS/office/tegneprogrammer specielt.
Gravatar #9 - Friwwies
14. maj 2008 15:45
#7 det hjælper jo ikke en bjælle.
bøderne er pt på meget MERE end hvad det ville koste at få "lovligt" (f.eks. de 8 kr købt via en net tjeneste)
og hvis det ikke hjælper at skulle af med mere hvis du bliver fanget. så afskrækker mindre bøder vel heller ikke.
Gravatar #10 - Ju9or
14. maj 2008 15:47
#9:
Jeg aner ikke hvad bøderne ligger på...

Men hvad ville så hjælpe for at komme det til livs?
Gravatar #11 - RMJdk
14. maj 2008 15:55
Igen bevis hvordan i er kommet frem til det eller bare luk, det er så grimt folk for penge for at sidde og gætte hele dagen lang.

#5 ja helt enig, sidder selv med en Vista Oem, har ikke hverken 2500 eller 3000kr til en windows. Men heldigvis kan man bruge Oem lige så tosset man vil her og bare ringe til den maskine som giver dig en ny kode så du kan installere igen og igen

#7 Bøderne er jo endnu højrer, hvis du har en brænder for du også bøde for hvormange (de mener du har solgt til) osv osv, hvis der er nogen der er kriminelle er det satme dem og deres gæt værk, det ævler dagen lang om piratkopiering, hvad med at komme frem og være med på moden, steam? billigere spil, ingen lorte drm? lav gode spil. Det er faktisk ikke så svært, man hører aldrig Valve og Blizzard sidde i et hjørne og pyldre som Crytek, E.A og de andre.
Gravatar #12 - jfs
14. maj 2008 16:08
#10
Det som jeg plejer at sige er, hvis du vil have folk til at gøre det rigtige, så skal det rigtige være nemmere at gøre end det forkerte.
Pt. er det oftest nemmere og til tider endda hurtigere at downloade en film eller noget musik fra et P2P netværk end det er at købe det samme.
Hvis vi kunne få et virkelig godt, hurtigt og nemt system til at betale ting på nettet kunne det være at et site hvor man lovligt kunne købe software, musik, film mm. kan få succes. (Se på iTunes, Apple gør det faktisk der. Ét klik og du har købt en sang der automatisk bliver downloadet og et par minutter efter er oppe på din playlist.) For film, en streaming-service i høj kvalitet: Ja tak.
Så kommer internet-udbyderne og klager over båndbredde-forbruget af alle de nye tjenester: Hvis nu net-udbyderne samarbejder med indholds-udbyderne og laver lokale indholds-cache, så behøver en net-udbyder pludselig ikke bruge transit på at deres kunder skaffer sig film, musik og software.

Det eneste problem her er at det kræver umådelig meget ekstra infrastruktur.
Gravatar #13 - Magten
14. maj 2008 16:14
#7
Erstatningskravet (bøder findes IKKE for fildeling) for et musiknumer ligger (sidst jeg tjekkede for noget tid siden) på 10 kr.

Og så kom jeg til at kigge på samlingen af musik og film... Det ville nok ligge på små 350.000 i erstatningskrav (for deres 100.000 kroners loft holder de jo ikke) :)
Gravatar #14 - Remmerboy
14. maj 2008 16:32
hvis det eneste to muligheder var at købe ms office, eller få open office gratis, ville folk nok vælge open office. men hvis muligheden for en "gratis" ms office er tilstede, vælger folk nok det, da det er noget man kender. men desværre ses det som et tabt salg af diverse analyse institutter, som er betalt af anti-pirat organisationer, selvom salget sandsynligvis aldrig have fundet sted pga gratis/billigere alternativer.
Gravatar #15 - energiie
14. maj 2008 16:43
Vil gerne vide hvordan de har fundet ud af resultaterne i undersøgelsen oO
Har de spurgt 100? eller har de vedlagt et program i MSUPDATE?
Gravatar #16 - Mikle
14. maj 2008 17:19
Dejlige runde tal må man sige. 1 mia og 25%. Hvordan skal man tage det seriøst? lol.
Gravatar #17 - Tage
14. maj 2008 17:33
#16 Det er heller ikke meningen at du skal tage det seriøst. Tallene er henvendt mod politikere der har nemmere ved at sluge store let-håndgribelige tal.
Gravatar #18 - nerdgirl.dk
14. maj 2008 17:57
Ulovligt software, kopiering af musik, sort arbejde m.m. er ikke selve 'sygdommen' det er symptomer.

Når det pludselig bliver bredt accepteret at gøre noget uden for lovens rammer, betyder det, at der er noget galt med måden det håndteres... og 12# har fuldstændig ret: gør det mere attraktivt og nemmere at købe tingene lovligt.

Det er hjerteskærende at se hvordan musik og softwarebranchen kæmper en brav kamp med loven i hånden - de skulle hellere sætte sig ned og være lidt innovative og fremsynede.

Hvor bliver man træt af at høre den gamle sang... tag en kiks og sæt en ny plade på....
Gravatar #19 - Ju9or
14. maj 2008 18:08
For nogle år siden gav staten tilskud til sådan nogle hjemme-service-ordninger. Det betød at man kunne få vasket vinduer, gjort rent, lavet have osv for meget små beløb.

Jeg husker noget med at få fræst nogle store stubbe ned til 30 cm under jordoverfladen for 200-300,-
Det ville ellers ha' kostet ca 1000,-
Med den pris kan det jo ikke betale sig at gøre det sort...

Hvis musik og programmer kostede noget mindre ville folk sikkert også betale. Hvis vel og mærke kvaliteten stadig var den samme...
Gravatar #20 - Thomasg
14. maj 2008 19:08
så lidt...? jeg har da hørt om en hvis bror kente en der boede i pakistans hvis søsters ekskæreste havde en hund som havde en mor der havde en ejer der havde hørt om en der kopierede?
Gravatar #21 - RMJdk
14. maj 2008 19:26
#19 Synes selv firmaerne skal have hjerne nok til at sætte prisen efter spillet og dets kvalitet, alså med spil fra Valve og Blizzard, har jeg INGEN problemer med at betale 349-400kr, fordi det er fede spil..

Men alså nogle firmaer host EA host, hvis de laver kvantitet, må de sku også acceptere at de kun kan sælge lortet til 200kr.

Men ja en generelt nedsætning af prisen har i mange afstemningers vist at op imod 80-85% ville købe flere spil, det er alså ikke så lidt.

Speciel bare de jo mange penge ved at udgive spil over Steam, som jeg klart håber for endnu mere succes.

Men som altid er det levn fra fortiden der sidder på de poster. Og der er så langsomme til at fatte det.

Hvergang de for ramt på en side eller hvad er måtte være, så kommer der 10 nye.
Gravatar #22 - Cyberguyen
14. maj 2008 20:12
Jeg tror ikke tallet er så højt som de angiver. Desuden er det business programmer og ikke spil eller mediefiler som de omtaler.

Piratkopieringen er nok størst iblandt de små virksomher fordi ejeren måske selv vedligeholder it installationerne og øjner en mulighed for her at spare nogle penge.

Jeg tror ikke de store firmaer med it afdelinger har så stor en andel i piratkopieringen. Der er jo flere folk som skal være enige omkring at bryde licens reglerne og ledelsen laver måske en audit en gang imellem. De skal jo skriver under på aftalerne.
Det kan dog godt være at mange snyder med MOL aftalerne (Microsoft Open License), da det jo bygger på gentleman aftaler. Man vil så kunne installere 200 kopier og kun rapporterer 100 til Microsoft. Men de tager sig jo også rigeligt betalt for deres MOL aftaler i forhold til hvad man får for pengene, efter min mening

Jeg er i øjeblikket lidt træt af Microsoft på mit arbejde. Vi er omkring 100 ansatte og har bekræftet alle vores MOL aftaler. Men vores Windows og Office på maskinerne er OEM og derfor ikke omfattet. Nu vil Microsoft have os til at gå rundt til hver maskine og skrive ned hvilken type licens den indeholder af Microsoft software.
De kan åbenbart ikke forstå at man ikke giver 3000 for en office + 50% første år og 25% pr. år for vedligeholdelse igennem en MOL. Der kommer en office ca. hver 4 år så det giver 6000 kroner for 4 år. Hertil skal det regnes at maskinen sikkert er for gammel til at køre den nye office og skal skiftes ud. Hvis man gør det med OEM kan man få en ny office til 2000 kr hver 4. år.
Men det er åbenbart ikke noget som firmaer bør gøre, for så skal de chikaneres på det groveste af Microsoft.
Gravatar #23 - solitary man
14. maj 2008 21:17
Med hensyn til spil så købte jeg i weekenden The Orange Box på Steam til alt i alt 50$. Det var i mine øjne ret billigt for den mængde af suverænt fede spil jeg får ud af det. Oven i det skal jeg bare suge det fra nettet og vupti er de installerede.
For nylig købte jeg også et par andre spil da de så spændende ud og var billige. Normalt kunne jeg nok godt have fundet på at hente dem ulovligt, men det var sgu så nemt med Steam at jeg ikke orker alt det hassle det kan være med cracks, images og så videre.
Det er bare et eksempel på, at når det lovlige alternativ er mere bekvemt end det ulovlige vil nogen benytte sig af det.

Og så vil jeg give folk ret i at hvis ellers der blev lavet flere spil der rent faktik var værd at spille ville problemet nok være mindre. Det samme gælder nok for musik og film. De film der i dag oftest produceres er ikke ret spændende. Nogen der kan huske hvor mange 3'ere der kom sidste sommer? De kunne jo prøve at være opfindsomme og kvalitetsbevidste. Sins of a Solar Empire anyone?
Gravatar #24 - RMJdk
14. maj 2008 23:00
#23 Lige nøjagtigt :) en skam flere ikke har fået øjnene op for det. Har selv gjort det samme ved mange spil :)

Der er også mange sjove spil til en 9-10$ mange som er ret fede, det ville igen heller ikke være muligt for små firmaer at lave sådanne nogle guld klumper.
Gravatar #25 - Taxwars
15. maj 2008 00:33
Kan vi lige få lidt kildekritik fra Newz? Det hedder ikke

"I Danmark er der sket en lille stigning i 2007, således at tabet for branchen nu er er på næsten en milliard kroner, helt præcis 985 millioner kroner, en stigning på 50 millioner."

Det hedder:

"I Danmark er der sket en lille stigning i 2007, IDC påstår at branchen er gået glip af et salg på en milliard kroner, helt præcis 985 millioner kroner, en stigning på 50 millioner."

Det er totalt UMORALSK LØGN at påstå de har tabt noget. Et tal som de hiver ud af luften, og hvis vi kan det så kan jeg da fortælle dem at 99% af de ting som folk har downloadedet gjorde de kun fordi de kunne, de ville aldrig have købt dem hvis de skulle betale for dem.

Deres postulat er lilge så åndsvagt som at sige: "Folk køber DVD'er af ALLE de film og serier de ser på tv" - det gør folk jo netop ikke - fordi de meste er måske lige godt nok til at slå noget tid ihjel, men det er slet ikke godt nok til at folk gider betale for det. Og hvis det så betød der ikke kom mere af det - no loss.
Gravatar #26 - DrHouseDK
15. maj 2008 07:12
Jeg tror ikke der ville være lige så mange der brugte Windoze, hvis ikke det fandtes i en piratkopieret udgave. :)
Gravatar #27 - Norrah
15. maj 2008 07:21
Hvor kommer de penge(tallet) fra?

Forbrugerne har ikke flere penge tilrådighed. Så hvis de skulle havde betalt de penge. Så ville der helt sikkert være andre steder hvor de ville miste de penge.
Folk har det med at dele deres budget op i grupper. Og selvom man kopiere, så bliver ens budget sjældent større end det allerede er. Så nu må de fandeme snart anerkende at de nok ikke kan få flere penge ud af vores lommer end de allerede gør.

Hvis de vil tjene flere penge, så må de få flere folk til at ønske at eje de org. medier. Og der kan jeg tilføje at pirat kopiering har haft en positiv effekt, på mig. Det de skal sætte en stopper for, er folk der sælger de piratkopierede medier. Og med andre ord tjener penge på deres arbejde.
Gravatar #28 - Hůňděštějlě2
15. maj 2008 07:58
7 skrev:
De skal da bare gå til den med større bøder og straffe til dem der piratkopierer...

Hvis du f.eks kører med en trailer efter en bil hvor det er påkrævet at du skal have et trailer-kort, så koster bøden ca det samme som det ville koste dig at tage det skide kort.
De kunne gøre det samme ved software.

Hvis du f.eks har 10.000 numre liggende på din harddisk og 1 nummer koster 8,- (?)
Så vil det beløbe sig til 80.000,-

Samme fremgangsmåde ved programmer osv...

Det er vel meget fair. Så tror jeg folk ville tænke sig om igen :o)


Hvorfor i alverden skal men ruineres fordi man lytter til musik? Så er det sgu ligesom i Taliban Afghanistan!
Gravatar #29 - lnc12
15. maj 2008 09:13
Altså jeg køber de film jeg ved jeg kan li men musik der vil jeg gerne høre det inden jeg køber det så jeg DL og hvis det er noget jeg kann li går jeg ud og køber albumet hvis det kan fås i danmark
Gravatar #30 - PinHigh
15. maj 2008 11:02
#28
Hvorfor i alverden skal men ruineres fordi man lytter til musik?


Det er der vel heller inger der siger.
Man skal ruineres fordi man indehaver musik hvortil man ikke har brugsretten.
Kan du se forskellen? (hint: forskellen på dit og mit) ;-)
Gravatar #31 - PinHigh
15. maj 2008 11:07
#29
Altså jeg køber de film jeg ved jeg kan li men musik der vil jeg gerne høre det inden jeg køber det så jeg DL og hvis det er noget jeg kann li går jeg ud og køber albumet hvis det kan fås i danmark


Hvis alle havde den holdning og så i øvrigt slettede det de ikke ville købe, så tror jeg nu heller ikke problemet ville blive taget så alvorligt.
Problemet er nok nærmere at moralen blandt 'downloadere' efterhånden er så gusten, at folk er begyndt at tro på at det er en menneskeret at downloade hvad man har lyst til. Uden at betale for varen.
Der er jo endda folk der kalder det for et brud på ytringsfriheden, hvis man bliver forhindret i at sprede copyright beskyttet materiale.
Gravatar #32 - GreatMilenko
15. maj 2008 11:21
Tude bjerget har kun interesse i at ligge så højt et tal for piratkopiering på bordet som muligt, han skal jo også have noget at leve af.
Gravatar #33 - hr. værk
15. maj 2008 12:13
Analyse instituttet "Hr. Værk INC" har estimeret at BSA er fulde af lort. Der ud over har Hr. Værk INC estimeret at IT branchen nyder godt af pirateri da det er med til at lade potentielle brugere afprøve software før der foretages en investering og på den måde sikre at folk bruger penge på det software de kan bruge frem for at lade være med at købe noget da de ikke ved hvad de kan få.
Gravatar #34 - Ju9or
15. maj 2008 13:00
28 skrev:
Hvorfor i alverden skal men ruineres fordi man lytter til musik? Så er det sgu ligesom i Taliban Afghanistan!


Tænd for radioen, en net-kanal eller noget andet. Oftest kan man høre de fleste numre på kunstnernes hjemmeside inden man køber dem. Så den undskyldning tror jeg ikke :o)

Mht film så ser jeg dem i kino, eller køber dem i Netto til mellem 50,- og 100,-
Det er ikke de nyeste man får hjem på den måde, men så er der jo BB's byttebørs hvor du kan købe gamle film der har været lejet ud.
"De er fulde af ridser"
Nope - du ser den igennem når du kommer hjem og så får du den byttet hvis den ikke virker eller der er ridser i den...
Gravatar #35 - solitary man
15. maj 2008 14:36
Lidt off topic, men det er sgu da ikke så sært at folk kopierer ting og sager. Jeg ved godt jeg var inde på det tidligere, men for pokker. Jeg har længe gerne villet have Bioshock, men må nok indrømme at deres politik med et maksimalt antal installs på en licens ikke er ret fedt i mine ører. Så er det et tilfælde af piratversionen der er den lovlige kopi overlegen.
Det får mig til at tænke på de fede tider jeg havde med at få Splinter Cell - Chaos Theory til at virke. Det endte med at jeg var nødt til at skrive til Starforce og få en ny key. Hvorfor skal det være så beværligt at gøre tingene på den lovlige måde?

Det samme gælder forresten de der "piracy is theft" videoer man skal belemres med når man køber en film nu om dage. Jeg vil da ikke besyldes for tyveri når jeg har købt varen. Det slipper jeg da i det mindste for på piratebay. :)

Generelt gælder det for mig at jeg gerne køber tingene hvis prisen er i orden og hvis der ikke er bøvl forbundet med det. Det vil sige, ingen DRM, ingen bøvl med kopisikring på spil, ingen lamme videoer. Hvis ikke det er sådan køber jeg det ikke, men kan godt i nogle tilfælde finde på at hente det. Så må de spænde hjelmen.
Gravatar #36 - Happy-Cheese
15. maj 2008 14:41
#1
Jeg vil bare sige godt lavet Danmark (y) ... vi har fundet det vi er goe til :D
Gravatar #37 - Ju9or
16. maj 2008 05:08
35 skrev:
Det samme gælder forresten de der "piracy is theft" videoer man skal belemres med når man køber en film nu om dage. Jeg vil da ikke besyldes for tyveri når jeg har købt varen. Det slipper jeg da i det mindste for på piratebay. :)


Så skal vi jo egentlig bare have piraterne til at lægge sådan en "piracy is theft" video ind i starten hver gang de ripper en film for at lægge den ud til fri download...hehe
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login