Casascius

Dansker på vej med stabil kryptovaluta

Den amerikansk baserede startup MakerDAO med den danske stifter Rune Christensen har udviklet den stabile kryptovaluta DAI.

En stabil kryptovaluta, eller ‘stablecoin’, baseret på block-chain teknologi vil gøre det nemt, hurtigt og sikkert at sende penge uden om mellemmænd.

Man forsøger således at gøre sådan, at en DAI altid er én dollar værd, så det er gjort nemmere faktisk at bruge denne kryptovaluta i hverdagen, der således ikke er 1.000 dollars værd den ene dag og 100 dollars værd den anden.

DAI er baseret på Ethereum-blokkæden. For at holde den stabil bruges software, som MakerDAO kalder ‘smarte kontrakter’ samt en anden almindelig og mere volatil kryptovaluta, MKR, som virksomheden også står bag.

De mennesker, der investerer i den mere volatile MRK-valuta, stiller således sikkerhed for DAI, så det ikke er dem, der har investeret i DAI, som mister deres investering.

Kort efter DAI blev stiftet blev den testet i virkeligheden, da Bitcoin, der påvirker store dele af kryptovaluta-markedet, faldt og steg voldsomt i værdi. Værdien på DAI forblev på omkring 1 dollar.

 

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login