mboost-dp1

Sidebars

dansk politi bruger ulovligt indsamlet teledata / newz.dk

Dansk Politi

Dansk politi bruger ulovligt indsamlet teledata

- Via Computerworld -

Politiet i Danmark har flere gange dagligt brugt indsamlet teledata – til trods for at EU-domstolen flere gange har kendt brugen ulovlig.

Til trods for at EU-domstolen flere gange har kendt politiets brug af den indsamlede teledata ulovlig, fortsætter det.

Logningsdata fra teleselskaberne afslører, at data er blevet brugt 7.400 gange om året i gennemsnit. Det svarer til over 20 gange om dagen.

Formand for telebranchen, Jakob Willer, kræver handling fra regeringen.

Han peger på, at en revision ikke kan udsættes længere, og at regeringen bliver nødt til at tage det op, når det næste lovprogram fremlægges.

Gå til bund
Gravatar #1 - Ni
20. okt. 2020 12:51
Det skræmmende er, at folk er ligeglade, når det foregår i danmark, men helt oppe at ringe, når det sker i Kina... Måske det burde være omvendt :-)
Gravatar #2 - kriss3d
20. okt. 2020 12:52
Har vi ikke "fruit of poisoned tree" eller hvad det hedder ? må poltiet fremlægge noget bevis de ikke er kommet retmæssigt til ?
Gravatar #3 - Vanvittig
20. okt. 2020 13:08
#2
Danmark er ikke USA. Det er ikke sådan, at hvis et videokamera ulovligt filmer en offentlig vej hvor der sker en likvidering eller et terrorangreb, at så kan billederne af gerningsmanden ikke bruges i retten. Vi har et princip om, at det illegale i noget lidt ulovligt godt kan tilsidesættes, hvis det fremmer opklaringen af noget meget ulovligt.

Det er selvfølgelig en balancegang, som myndighederne udnytter og kalkulerer med. Det kan sammenlignes lidt med at mange banker hvert år regner ud i deres regnskaber, hvor mange penge de skal afsætte til bøder, og så regner de matematisk på hvor meget profit der er i en given overtrædelse af en lov i forhold til bøden. Så kan man lave en graf for i hvilket omfang det kan svare sig at overtræde lovgivning. Hvilket er ret normalt for større virksomheder og myndigheder.
Gravatar #4 - Vanvittig
20. okt. 2020 13:09
Og hvem i helvede har gjort mig til en pige herinde???
Gravatar #5 - Gamle-Kaj
20. okt. 2020 13:38
#4 - Pas på Frank Jensen ikke lægger en hånd på dit lår.
Gravatar #6 - arne_v
20. okt. 2020 13:42
#0

Med hensyn til ulovlig, så mener jeg at politiet of teleselskaberne følger dansk lovgivning.

Problemet er at den danske lovgivning er i strid med EU reglerne.

Sådan lidt firkantet må det betyde at det er folketinget som bryder EU reglerne ved ikke at have tilpasset dansk lovgivning.

Og man skal også bemærke at det er 7400 tilfælde af data indsamlet efter en lov der er ikke overholder EU reglerne. Det er ikke nødvendigvis 7400 tilfælde af data som ikke vil kunne indsamles under en ny lov der overholder EU reglerne.
Gravatar #7 - arne_v
20. okt. 2020 13:46
#2

Det tillades ofte i Danmark.

Og i det her tilfælde hvor det er er dansk lovgivning som ikke er tilpasset EU lovgivning og ikke hverken ond vilje eller sjusk fra politiets side, så vil domstolene næppe løfte et øjenbryn.
Gravatar #8 - arne_v
20. okt. 2020 14:14
#6

En rettelse. Det er er en bekendtgørelse ikke en lov. Og derfor er det justitsministeriet og ikke folketinget som har aben.
Gravatar #9 - Wiking
21. okt. 2020 09:02
#Alle.
Uanset, så er det en ondsvag ide, om det er imod EU eller ej.
Stop med at logge unødvendige data om os.
Gravatar #10 - CBM
21. okt. 2020 11:22
ondt+åndsvagt=ondsvag og helt enig
Gravatar #11 - Vanvittig
21. okt. 2020 20:27
#9
Hvad er unødvendig data? Hvordan vil folks retsstilling ændre sig, hvis man bliver truet på SMS, anmelder det til politiet og teleselskabet siger... sorry, vi har intet. Er du klar over hvor mange retssager om drab og voldtægt, hvor teledata er afgørende beviser?
Gravatar #12 - CBM
22. okt. 2020 05:19
Vanvittig (11) skrev:
#9
Hvad er unødvendig data? Hvordan vil folks retsstilling ændre sig, hvis man bliver truet på SMS, anmelder det til politiet og teleselskabet siger... sorry, vi har intet. Er du klar over hvor mange retssager om drab og voldtægt, hvor teledata er afgørende beviser?

0.001% privatlivsdata og 10% lokationsdata via master?
alt andet end lokation via master er hamrende unødvendigt, medmindre man hedder Mark Pervers Zucky Bird
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login