mboost-dp1

unknown

Dansk Datalogi Dyst

- Via Dansk Datalogi Dyst - , redigeret af Net_Srak

Så er tilmeldingen til Dansk Datalogi Dyst, DDD 2007, gået igang. DDD er udtagelseskonkurrencen til den internationale datalogi-OL, IOI 2007, som i år afholdes i Kroatien.

Hvis du går på gymnasiet / HHX / HTX / HF, er født efter den 30.6.1987 og er interesseret i datalogi, er dette en enestående chance for at få træning i og erfaring med, at løse datalogiske opgaver på en sjov måde. Samtidig kommer du også til at kende andre ligesindede i Danmark og i resten af verden. Den indledende kvalifikationsrunde foregår i en af ugerne 7, 8 og 9.

Tilmelding snarest på datalogi-ol.dk. Der er også er en plakat man kan sætte op på sin uddannelsesinstitution.





Gå til bund
Gravatar #1 - Mark S. Rasmussen
7. feb. 2007 11:43
Hey Anders, synes nok dit navn virkede bekendt ;)

Vi deltog sammen i 2003 hvor du mere eller mindre ryddede al modstand af banen. Året efter kvalificerede jeg mig også men kunne desværre ikke deltage i campen grundet andre planer :(

DDD kan klart anbefales til alle datalogi / algoritmik interesserede! Det er en super mulighed for at lære en masse på en noget højere plan samt at møde andre ligesindede.
Gravatar #2 - krestenk
7. feb. 2007 12:14
Hvad med os gamle drenge, der stadig går på gymnasiet ? Er født i 86..
Hvorfor har de valgt C++ og Pascal ? Tænker i sær på Pascal, jeg ville hellere lave det i python eller perl.
I perl bare for, at vise hvordan alle opgaverne kan løses på en linje.
Gravatar #3 - Modvig
7. feb. 2007 12:18
Ja, de kunne måske dumpe Pascal og tilføje Python eller Java
Gravatar #4 - don
7. feb. 2007 12:20
#2

Det er åbenbart ikke henvendt til folk der har gået et år om..
Gravatar #5 - kinaholm
7. feb. 2007 13:09
Er jeg den eneste der synes at den 16.-19. marts er en dum weekend, når vi nu skal til tyskland ?
Gravatar #6 - tewic
7. feb. 2007 13:44
Fed ide for folk der kan lide at programmere osv, men, det må vel forventes at det er organiseret af folk som har interesse for computer, og så laver de en pdf plakat som selv min søster, med minimal forståelse for et program som word, kunne have lavet bedre. Lidt ringe.

Held og lykke til alle deltagere!
Gravatar #7 - Simm
7. feb. 2007 13:53
Wow.. 100 på at hjemmesiden http://ddd.emu.dk/ er designet af en datalog :D
Gravatar #8 - krestenk
7. feb. 2007 14:01
#4 Jeg har ikke gået et år om, jeg startede bare et år senere. Jeg ved der er en del andre 3.g'ere på mit gymnasium der også er 20.
#6 Det er dataloger, ikke designere.. Som #7 også bemærker :-)

Jeg bemærker også at der i reglerne står det skal afleveres som exe filer. Så det er vel nødvendigt at kende eventuelle platformsafhængige biblioteker. Kender dog ikke opgaverne.
Gravatar #9 - Mark S. Rasmussen
7. feb. 2007 15:12
#6
Interesse for programmering != design evner! De to ting har intet med hinanden at gøre. Plakaten har set lige ringe ud de sidste 5 år.
Gravatar #10 - Mark S. Rasmussen
7. feb. 2007 15:12
Der bliver brugt C/C++ og Pascal da det også er de tilladte sprog ved BOI og IOI.

#8
Du får at vide hvilke biblioteker du får stillet til rådighed, hvor meget hukommelse du må benytte samt hvilken platform det bliver kompileret og kørt på.
Gravatar #11 - andersfr
7. feb. 2007 16:40
#2:
Der bliver nød til at være en aldersgrænse, og den er desværre sat sådan at flere 3.g'ere er for gamle.

#3:
De tilladte sprog er C/C++/Pascal, fordi det har det altid været. Det bliver måske tilladt at bruge java, men det har de allerede brugt flere år på at diskutere, og det er endnu ikke blevet til noget.

#6:
Plakaten og ddd.emu.dk er enormt grimme. Til gengæld har vi fået konkurrence portalen datalogi-ol.dk, som er xhtml 1.1 og CSS2 kompatibel, og efter min mening ret flot.

#8:
Der afleveres ikke længere exe-filer, men i stedet indsendes kildekoden direkte. Kravene til opgaverne er således at platform ikke er noget problem. For de interesserede bliver opgaverne testet på linux 2.6.12 (debian stable). Kildekoden indsendes gennem et web interface, hvorefter den bliver kompileret og kørt direkte på serveren. Dette gør det muligt at vide hvordan ens program opfører sig på den maskine, der uddeler point. Plz lad være med at starte en diskussion omkring sikkerheden i systemet, vi er opmærksomme på problemet.

Sidenote:
Jeg er administrator på konkurrence portalen datalogi-ol.dk. Jeg vil sørge for at kigge på tråden løbende, og svare så godt jeg kan på diverse spørgsmål.
Gravatar #12 - Modvig
7. feb. 2007 16:50
Tjaeh, jeg tror Nicklaus Wirth og hvis Blaise Pascal levede, ville de give mig ret i at det måske er lidt out-of-date nu her 40 år efter kodesproget blev opfundet. Der må da være fundet bedre og måske lidt mere spændene alternativer end lige det?
Gravatar #13 - hgul
7. feb. 2007 17:05
#11 Hvorfor bliver der nødt til at være en aldersgrænse? Hvorfor ikke gøre grænsen knap så skarp og så inkludere dem der er i gang med en ungdomsuddannelse men er lidt ældre end gennemsnittet? ;-)
Gravatar #14 - bustermaniac
7. feb. 2007 19:13
Måske er det bare mig, men Pascal har nu altså sin charme. Det var da også det første sprog som jeg lærte at beherske (for vi tæller jo ikke de håbløse eventyr i QBasic med :-)

Mere on-topic, så er det da rigtigt at Pascal er en gammel sag, men nu blev det altså udviklet med formålet "undervisning" for øje. Det er let at overskue kildekoden, bl.a. på grund af at sproget er lidt strikst, men samtidig er det et meget kraftfuldt sprog også.

Nu var det hele altså bare ment som lidt oplysende informationer og ikke et forsøg på at starte en religionskrig. C/C++ er skam også fine sprog.
Gravatar #15 - arne_v
7. feb. 2007 19:19
#12

Jeg troede at Wirth stadig levede !?!?

Pascal døde i 1662 og ville næppe have nogen mening om det sprog
som bærer hans navn hvis han genopstod.

:-)

PS: Pascal har stolte traditioner i uddannelses sektoren og jeg
synes at det er helt OK at man fortsætter med det.
Gravatar #16 - Nokk
7. feb. 2007 21:01
Ville nu gerne have set VB.net, men kan da godt se at det er problematisk så længe kildekoden bliver testet på en linux æske.

En skam vi kun lærte at bruge VB.net i vores datalogi timer :-)
Gravatar #17 - ZOPTIKEREN
7. feb. 2007 21:18
#13 Mit bedste gæt ville være at aldersgrænsen har noget med at gøre de sender de bedste videre til den internationale konkurrence og derfor er nødt til at følge deres regler. Det kan måske være lidt svært, at definere hvad en ungdomsuddannelse er på tværs af landegrænser, og så er det alligevel noget lettere bare at sætte en aldersgrænse flertallet ryger ind under. Her tager man så åbenbart ikke højde for folk som er to år "bagefter" (læs: langsommere end hvad regeringen ønsker) i det danske skolesystem som fx #8.
Gravatar #18 - utdiscant
7. feb. 2007 22:33
Hey Anders, jeg var med sidste aar og har da ogsaa tilmeldt mig igen i aar. Regner med at klare den indledende runde, men det kommer selvfoelgelig an paa hvem der tilmelder sig.

Mvh David Wind
Gravatar #19 - kasperd
9. feb. 2007 20:30
Til dem som beklager sig over reglerne så som valg af sprog og aldersgrænsen, vil jeg da lige gøre opmærksom på, at DDD fungerer som udtagelse til en international konkurrence. Der er ikke så meget pointe i at have folk med, som er for gamle eller som kun kan kode sprog, der ikke er tilladt til IOI.

Der er sikkert nogen som synes det her lyder interessant, men ikke kan deltage fordi de er for gamle og nu læser på universitetet. Men så kan jeg da oplyse, at ACM afholder en lidt lignende konkurrence for universitetsstuderende.

De to konkurrencer adskiller sig ved, at DDD og IOI er en individuel konkurrence. ACM ICPC er en holdkonkurrence, hvor man deltager i hold på tre personer. (Dengang jeg deltog i ACM ICPC foregik udtagelsen som en individuel konkurrence).

ACM ICPC er struktureret, så man skal gennemtænke sin løsning før man sætter sig ved computeren. Et hold på tre personer får papir og blyanter ad libitum, men kun en computer til at taste løsningerne ind på.

Hvad angår IOI, så har konkurrencen da udviklet sig lidt, selvom de tilgængelige sprog lyder til at være de samme som dengang for ti år siden hvor jeg selv deltog. Faktisk var det jeg selv meget overrasket over opgaverne i 1997, de lignede på ingen måde de mange gamle opgaver jeg havde set under udtagelsen og træningen. I 1997 blev der stillet opgaver, hvor det var langt sværere (måske umuligt) at give en eksakt løsning. Til gengæld blev der givet point efter hvor tæt man kom på, så gode heuristikker var vejen til en topplacering det år. Hvad der er sket siden 1997 kan jeg af gode grunde ikke udtale mig om, men jeg kan da se, at DDD stadig har de samme arrangører som dengang. Er der i øvrigt nogen danskere, som har overgået min placering fra 1997?
Gravatar #20 - owrflow
10. feb. 2007 20:21
Kan ikke tage lortet seriøst når der ikke står direkte at det skal kodes til en windows platform. I den slags konkurancer burte det ikke være en selvfølge.
Gravatar #21 - arne_v
10. feb. 2007 20:39
#20

Hvad ævler du om ?

#11 forklarer at programmerne testes på Debian !
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login