mboost-dp1

Shutterstock

Danmark skal lægge jord til Natos nye center for kvanteteknologi

- Via DR -

Forsvarsalliancen Nato har valgt at placere et helt nyt center til udvikling af kvanteteknologi i København, skriver DR.

Et center, der både skal teste og udvikle ny teknologi på området og undervise i teknologien.

Kvanteteknologi kan blandt andet bruges til at lave computere, der er langt kraftigere end normale computere, og de kan i så fald løse problemer, som vi hidtil har anset for umulige at løse. Blandt andet militærteknologiske problemer som kryptering og kodebrydning.

“Vi kan være med til at revolutionere vores forsvar mod cyberangreb og styrke vores cybersikkerhed,” sagde forsvarsminister Morten Bødskov (S).

Men det er ikke kun militæret, der vil kunne få gavn af teknologien – den vil også få en stor indvirkning på den grønne omstilling, navigation og forskning.

Centret kommer til at ligge på Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet (KU). Men også Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Aarhus Universitet (AU) og Danmarks Nationale Metrologiinstitut (DFM) kommer til at bidrage til centret.

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login