mboost-dp1

Shutterstock

Costa Rica erklærer national nødstilstand efter Conti-ransomwareangreb

- Via Bleeping Computer -

Costa Ricas præsident Rodrigo Chaves har erklæret national nødstilstand efter cyberangreb fra ransomware-gruppen Conti på flere af landets regeringsorganer.

Det rapporterer Bleeping Computer.

I den forbindelse har Conti lækket 97 procent af et 672 GB-datadump, som angiveligt indeholdt information tilhørende de costaricanske myndigheder.

Det offentlige organ, der først led skade af Contis cyberangreb, er finansministeriet, som endnu ikke fuldt ud har vurderet omfanget af sikkerhedshændelsen, eller i hvilket omfang skatteydernes oplysninger, betalinger og toldsystemer er blevet påvirket.

Hackergruppens lækageside viser i øjeblikket følgende regeringsorganer, der angiveligt er påvirket af angrebet, som set af Bleeping Computer: det costaricanske finansministerium (Ministerio de Hacienda), ministeriet for arbejde og social sikring (MTSS), fonden for social udvikling og familieydelser (FODESAF), interuniversitetets hovedkvarter i Alajuela (SIUA).

Conti krævede tidligere en løsesum på 10 millioner dollars, som den costaricanske regeringen afviste at betale.

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login