mboost-dp1

CIA

CIA planlægger cyber-krigsførelse mod Rusland

- , indsendt af _tweak

Efter russiske hackere blandt andet er blevet beskyldt for at planlægge angreb på det amerikanske valgsystem, er CIA nu ved at gøre klar til modangreb. Det amerikanske valg i november skal beskyttes, er meldingen.

Der er ikke givet grønt lys fra præsident Obama til at indlede et egentligt ‘cyberangreb’ mod russiske hackere, men efter angreb på det amerikanske vælgersystem og Demokraternes Kongresgruppe er planen for et eventuelt modangreb i hvert fald lagt, skriver NBC News.

Kilder tæt på planerne melder, at CIA er blevet bedt om at levere forskellige valgmuligheder til præsidenten, der så skal tage stilling til, om nogle af mulighederne skal føres ud i livet.

I udarbejdelsen af disse valgmuligheder er der udvalgt mål for angrebene, og man har undersøgt, hvor sikkerheden er lav eller direkte hullet.

Vicepræsident Joe Biden udtaler, at angrebet vil finde sted, ‘når vi selv vælger at sætte det i gang, og under omstændigheder, der vil have den størst mulige indvirkning’.

Ruslands censur af internettet og Putins transaktioner ud af landet er nævnt som mulige mål.

Gå til bund
Gravatar #1 - milosgame
19. okt. 2016 09:34
"Det bedste forsvar er et angreb"? Men det beskytter jo ikke deres egne systemer?
Hvad nu hvis den næste angriber er "land X", "land Y" eller "land Z"? Vil man forsøge at hacke alle lande?

Umiddelbart ville det vel give mere mening, hvis man forsøgte at sikre de systemer, som nu skal bestemme landets fremtid (valget). Sådan en opgave skal opprioriteres og budgettet skal match vigtigheden af disse kritiske systemer.
Gravatar #2 - Kimbahir
19. okt. 2016 10:07
Det er for så vidt rigtigt, at det naturligvis giver mening at sikre sine systemer. Der er dog et paradigme vi har lænet os op omkring i mange år, omkring Mutually Assured Destruction (MAD) hvor du bliver stoppet i at atombombe mig (eller bruge noget andet ikke-konventionelt snavs), fordi du ved at jeg kan ødelægge dig med noget tilsvarende. Det kan teoretisk set være billigere, end at forsøge at sikre sig imod dit potentielle angreb.

Der er en masse andre problemer i forslaget (samt at det sikkert bare er en udmelding - kan ikke forestille mig at de ikke allerede er igang), men det er dog sikkert, at russerne vil have mindre interesse i at blande sig, hvis man ved der bliver slået igen.
Gravatar #3 - milosgame
19. okt. 2016 10:24
Det løser ikke problemet, med at en eller teknisk person kan sidde med en bærbar på en café, og hacke servere i andre lande.
Derfor giver det ikke mening at hacke russiske servere. Måske var det ikke engang russere der stod bag, men bare nogen der brugte en russiske maskine, enten direkte i landet eller hacket fra et andet land, for at give russerne skylden.

Hvis det var en tredje part, der stod bag et oprindelig hack, så sidder vedkommende nu med en skål popcorn og hygger sig :-)
Der er naturligvis en katte-video der best beskriver scenariet - jeg skal se om jeg kan finde den :-)
Gravatar #4 - milosgame
19. okt. 2016 10:41
milosgame (3) skrev:
Der er naturligvis en katte-video der best beskriver scenariet - jeg skal se om jeg kan finde den :-)


Det var denne her jeg kom i tanke om (tid: 5:39 - 5:49):
Gravatar #5 - Chucara
19. okt. 2016 12:59
#1: Ja, eller lod være med at lave ting, der ikke tåler dagens lys. Eller alternativt, lader være med at skrive dem ned / sende dem i en mail.
Gravatar #6 - Sugardad2
20. okt. 2016 03:33
#5 Amerikanerne er så pisse hykleriske, det er til at brække sig over.... Russiske hackere har hacket den amerikanske regering... IKKE DEN RUSSISKE REGERING, men sådan bliver det set.... Når amerikanske hackere hacker andre lande så bliver de ikke sidestillet med den amerikanske regering. Der bliver stillet helt specielle regler så snart det har noget med Rusland at gøre... Hvad så med alt den her ulovlige overvågning USA laver? Burde vi i Europa så ikke gøre det samme? Jo... Havde Rusland overvåget Angela Merkel så havde tonen fået en HELT ANDEN lyd end hvis det var de idioter ovre på den anden side...

Man kan fandme godt forstå at tiltroen til USA er i frit fald rundt omkring i verden, for de gør jo alt for at starte en 3. verdenskrig
Gravatar #7 - kblood
20. okt. 2016 20:38
milosgame (1) skrev:
"Det bedste forsvar er et angreb"? Men det beskytter jo ikke deres egne systemer?
Hvad nu hvis den næste angriber er "land X", "land Y" eller "land Z"? Vil man forsøge at hacke alle lande?

Umiddelbart ville det vel give mere mening, hvis man forsøgte at sikre de systemer, som nu skal bestemme landets fremtid (valget). Sådan en opgave skal opprioriteres og budgettet skal match vigtigheden af disse kritiske systemer.


Idéen med dette er at ødelægge fjendes mulighed for at angribe, or dermed gøre det til det bedste forsvar. Man kan måske sammenligne det lidt som at bekæmpe kræft ved at prøve at undgå at få kræft i det hele taget med kost tilskud... og en flammekaster. Hvad kan gå galt?
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login