Google

Google vil blokere irriterende reklamer med Chrome

Fra den 15. februar vil Googles Chrome-browser gøre brug af en form for indbygget adblocker, der blokerer bestemte typer reklamer.

Der er her tale om reklamer som automatisk afspillende videoer med lyd eller pop-up-reklamer, der tvinger en til at vente et bestemt antal sekunder før siden loader.

Google meldte sig i år ind i en sammenslutning af firmaer, der arbejder for bedre reklamer på internettet. Derfor vil Chrome blokere reklamer og dermed slukke for reklameindtægterne hos de hjemmesider, der bruger dårlige reklamer, indtil de ændrer deres reklamer. Dette gælder også for Googles egne reklamer på de pågældende hjemmesider.

Håbet for Google og de andre firmaer i sammenslutningen er, at Chrome-brugere fremover vil stoppe med at bruge tredjeparts adblockere, da de mest irriterende reklamer vil forsvinde.

Det vil fungere på den måde, at sammenslutningen har nogle regler for, hvilke slags reklamer man bør bruge, f.eks. at man ikke må have voldsomt blinkende reklamer på smartphone-versioner af hjemmesider.

Hvis ikke reglerne overholdes, kan man melde hjemmesiden, og hvis nok gør det, så vil Google tænde for blokeringen af hjemmesiden i Chrome.

Det lader ikke til, at den indbyggede adblocker bliver en del af en Chrome-opdatering, da Chrome 64 lanceres d. 23. januar, og Chrome 65 er planlagt til d. 6. marts.

Gå til bund
Gravatar

#1 Wiking 21. dec. 2017 07:17

Det lyder jo SUPER!
Jeg har prøvet flere gange, at en reklame med lyd er startet automatisk, og når man har et større sourround lyd system til at køre samtidigt:
"Blab blab blab køb tamponner i Netto, bla bla bla." med 500 watt = Brune underbukser.
Gravatar

#2 thomaxz 21. dec. 2017 07:45

"Der er her tale om reklamer som automatisk afspillende videoer med lyd eller pop-up-reklamer, der tvinger en til at vente et bestemt antal sekunder før siden loader."

Mon det også gælder youtube?
http://www.thomasc.tk - http://Danskestemmer.dk - http://ltagta.tk
Gravatar

#3 JønneTranumPaulsen 21. dec. 2017 08:56

Yes, så slipper vi måske for de irriterende videoer på youtube, som skal afspilles først i hvert fald 5 sekunder....

Er det ikke at skyde deres egen ide ned igen?
Gravatar

#4 one 21. dec. 2017 13:49

Håber den kan blokere reklamerne fra Newz.dk. De topper dog listen over mest irriterende reklamer online... når hele sitet rykker sig, fordi reklamen loader ind.

Admin please take notice....
Gravatar

#5 modgaard 21. dec. 2017 14:31

#4 Hoppet skulle ellers være fikset. Hvilket styresystem og browser er det på?
https://newz.dk
Gravatar

#6 LennyBoy 21. dec. 2017 15:28

Hvis man gerne vil slippe for reklamer på YouTube, kan man jo bare anskaffe sig YouTube Red :)
Det virker formiddabelt. Fjerner reklamer, ekstra indhold og en overraskende god musik tjeneste. Det hele virker i Danmark, kræver bare en VPN når man tilmelder sig. Der er en 3 måneders trial der virker fint med danske konti og man kan bruge den gratis udgave af TunnelBear.
Gravatar

#7 Ufomekaniker 22. dec. 2017 04:55

Hvordan hulen kan firmaerne så tjene de penge de plejer at få ind?

Jeg er osse selv imod irriterende reklamer, men jeg kan bare ikke lade være med at spekulere over hvordan de får forretningsmodellen drejet, så de ikke mister for meget indkomst. Nogle idéer?
Gravatar

#8 _tweak 22. dec. 2017 16:31

Hærmoriden (7) skrev:
Hvordan hulen kan firmaerne så tjene de penge de plejer at få ind?

Jeg er osse selv imod irriterende reklamer, men jeg kan bare ikke lade være med at spekulere over hvordan de får forretningsmodellen drejet, så de ikke mister for meget indkomst. Nogle idéer?


De tiltag Google laver, kommer kun til at virke i Chrome - men det er også en stor del af de besøgende. Men derudover så er "irriterende" reklamer ikke helt nok kriterie, det kræver at reklamerne fylder feks. mere end XX procent af siden - eller at de laver en popup der fylder hele skærmen - eller at de laver utilsigtede kliks (f.eks. fuldskærm klik-flade, uden man kan se dem) eller at de sender en et andet sted hen end man regner med. Det er f.eks. ikke, hvorvidt reklamerne hopper, eller man synes der er for mange af dem, fordel over en hel side.

Derudover er reklamemarkedet ikke længere (som for 5-10 år siden) en decideret guldgruppe, så hvis det ikke kørte rundt før, kører det ikke specielt meget mindre rundt nu, med Googles nye tiltag.

Men det siger (næsten) sig selv når over 60% af annoncekronerne forsvinder i Facebook og Google :)
https://newz.dk/
Gravatar

#9 zymes 24. dec. 2017 08:13

modgaard (5) skrev:
#4 Hoppet skulle ellers være fikset. Hvilket styresystem og browser er det på?

Opera 49, Win10 X64.
Det sker stadig her ihvertfald :P
Ja, jeg blev tabt på gulvet.
Gravatar

#10 Sugardad2 25. dec. 2017 09:24

Kunne de ikke fjerne de ALLERMEST irriterende reklamer, nemlig dem som åbner en ny side, loade en reklame på den originale side og overføre indholdet til pop-uppen. Det så skide irriterende, og man er mange gange hurtig til at lukke den nye side, men så lukker du den side du gerne vil ind på
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login