Google Inc.Chrome 57 stopper faner i baggrunden

Via engadget -

Den seneste version af Googles Chrome-browser gør et forsøg på at bruge mindre strøm ved at stoppe faner, der ikke er synlige på skærmen.

WebSockets og WebRTC-forbindelser vil fortsat være aktive, ligesom afspilning af lyd heller ikke omfattes. Chromes ‘Page visibility API’ tjekker hver fane, når de har været i baggrunden i 10 sekunder, og udviklerne regner med, at ændringerne vil betyde 25 procent færre aktive baggrunds-faner.

Chrome 57 kan downloades nu.

Gå til bund
Gravatar

#1 antimate 15. mar. 2017 12:10

Os på tide x'D crome er et af de få programmer der findes som er vanvittig RAM sulten xD 5 tabs? Jo! Bliver knap 3 gb RAM xD

Oh well. Måske man skulle opgradere fra 16-32 gb ram? Hmm
Gravatar

#2 LupusGrey 15. mar. 2017 13:02

antimate (1) skrev:
Os på tide x'D crome er et af de få programmer der findes som er vanvittig RAM sulten xD 5 tabs? Jo! Bliver knap 3 gb RAM xD

Oh well. Måske man skulle opgradere fra 16-32 gb ram? Hmm


Øhm... dette vil da ikke ændre på Chrome's ram-forbrug, kun dens CPU-forbrug. Ikke at jeg personligt har følt noget til Chrome skulle være specielt RAM sulten.
Gravatar

#3 Hærmoriden 15. mar. 2017 16:04

Jeg har læst inde på HOL.dk at nogle har haft problemer med at Chrome bruger rigtig meget RAM. Men jeg kunne så osse se, at folk opfatter vidt forskelligt hvad der anses for for meget RAM. Så de begyndte at sammenligne og fandt ud af at Chrome oftes brugte lidt RAM, men så osse at nogle brugte den gerne op imod 1 GB for en hjemmeside. Det er jo meget. De fandt så envidere ud af at størrelsen på nogle hjemmesider støt og roligt voksede, selvom Chrome (og pc) ikke blev brugt. Så hvordan man finder frem til en reel ram forbrug syntes at være svær.

Godt at de finder ud af at gøre Chrome strømbesparende :)
Gravatar

#4 atke 15. mar. 2017 16:21

Den feature skal jeg nok hurtigt blive træt at. Ved langsomme sider har jeg ofte bare ladet dem blive færdige i baggrunden mens jeg lavede noget andet. Hvis de bare fryser i baggrunden, er det jo ikke meget værd mere. Men med 10 sekunders levetid, går det måske nok.

Jeg er også godt træt at at de fandt på at flushe gamle tabs der ikke a vist længe, så siden skal reloade når man går ind på den tab igen. Møg-irriterende. Jeg gider ikke spare strøm og RAM, på bekostning af mere ventetid.
Gravatar

#5 fjols 15. mar. 2017 17:29

#4: Er det denne feature du snakker om?

Automatic tab discarding Mac, Windows
If enabled, tabs get automatically discarded from memory when the system memory is low. Discarded tabs are still visible on the tab strip and get reloaded when clicked on. Info about discarded tabs can be found at chrome://discards.


Så kan den slåes fra ved at gå ind i chrome://flags/#automatic-tab-discarding
Der kan man generelt slå mange irriterende ting fra.
Gravatar

#6 E j v i n d 15. mar. 2017 17:48

fjols (5) skrev:

Så kan den slåes fra ved at gå ind i chrome://flags/#automatic-tab-discarding
Der kan man generelt slå mange irriterende ting fra.


Mange tak, jeg synes nemlig det var træls så var glad for at få en måde at slå den fra på. tak :D
Gravatar

#7 LupusGrey 16. mar. 2017 06:30

#3

Jeg har selv forsøgt at finde ud af hvorfor kalder Chrome så RAM-sulten og fandt også en anden detalje der gør det svært egentlig at måle hvor sulten den er. Problemet er caching.
Caching hjælper med gøre browsingen hurtigere ved at bruger overskydende RAM til at huske ting med. Men bid mærke i at det er overskydende. Altså er det ikke påkrævet for at browseren virker og hvis man ikke har mere hukommelse tilgængelig så bruger den det ikke.
Efter min mening tæller caching ikke med i Chrome's reele forbrug når det ikke er påkrævet og det er da smart at hvis der er flere ressourcer tilgængelig at det så bruges til at forbedre performance.
Gravatar

#8 Ravensholt 16. mar. 2017 12:22

I smell bullshit...

Chrome bruger ikke mere RAM end Firefox eller for den sags skyld Internet Explorer (med samme mængde tabs åbne).

Problemet opstår, når folk har en masse plugins/extensions enabled.
Jeg har pt 10 faner åbne, og 5-6 plugins kørende. Til sammen sluger Chrome og alle dens processer 670MB RAM.

Det smarte ved Chrome, kontraandre browsere er, at hvert enkelt plugin har sin egen process - det er i øvrigt også mere sikkert, da hvert enkelt plugin reelt set kører i sin egen lille sandkasse.
Desværre kan hvert enkelt plugin nu også sluge 2-3GB RAM stykket, skulle de ønske dét.

Desuden swapper OS'et data fra RAM til disken, hvis data ikke er blevet tilgået fornyligt (hvor lang tid der går, er lidt forskelligt.).
Så hvis folk har en gammel harddisk (ikke Hybrid eller SSD), så vil dette muligvis være med til, at foringe oplevelsen.... og hvis det er tilfældet, bør man nok overveje, at opgradere sin hardware.

Et lille kig, afslører, at jeg pt. bruger 6.5GB RAM ud af de 16 jeg har tilgængelig... heraf ligger de 2.8GB i cachen på disken (SWAP).

Jeg har Visual Studio 2015 kørende, SQL Server 2014, Chrome, Outlook m.m

Chrome er ikke problemet - men derimod den person som sidder 40CM fra skærmen (ca.).
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login