Google Inc.Californien vil tillade førerløse biler – uden personer i

Via Bloomberg -

I fremtiden skal selskaber, der ønsker at teste førerløse biler, have bedre forhold til netop dette på de californiske veje.

Delstaten er allerede et yndet mål for blandt andet Googles test-biler, og nu ønsker myndighederne at slække på reglerne, så der kan udføres forsøg med selvkørende biler uden mennesker siddende klar ved rattet – og forsøg helt uden rat og pedaler.

Google har tidligere været nødsaget til netop at tilføje rat til test-bilerne på grund af statens lovgivning.

Lovforslaget skal give mulighed for at teste bilerne i den tekniske forfatning, der er tiltænkt. Dette har delstaten Michigan åbnet op for i december sidste år. Californien har derfor også rent konkurrencemæssige grunde til at lempe reglerne.

Regelændringerne er nu i offentlig høring frem til 24 april, og derefter kan det tage noget tid, før eventuelle ændringer træder i kraft. Myndighederne regner dog med at kunne nå dette inden årets udgang.

Gå til bund
Gravatar

#1 kblood 13. mar. 2017 12:39

Ja, det kommer også snart til at ske i de fleste lande og stater. Når først man har set hvor effektivt og nyttigt det er i få lande, så skal det nok komme til at ske hurtigt.
Gravatar

#2 Sn3akr 14. mar. 2017 10:43

Og her er et godt eksempel på at det går tilbage for Danmark, vi var en gang et foregangsland, men nu skal politikerne lige se hvordan det går for alle andre inden de tør kaste sig ud i noget, eller også er der nok nogle taxa lobbyister, som skal overbevise amøberne på borgen om at det er en utrolig dårlig idé.
Gravatar

#3 kblood 14. mar. 2017 21:46

#2 Ja, det går ikke helt i den rigtige retning med vores regering. På den positive side synes jeg det virker til at mange flere begynder at gå ind i politik fordi de kan se det ikke er særligt godt som det er nu, og så burde der jo før eller siden komme nogen ind i systemet som kan få tingene på ret køl igen.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login