mboost-dp1

Shutterstock

Californien går forrest med lov, der skal beskytte børns privatliv online

- Via Tech Xplore -

Californien bliver den første stat i USA, der ved hjælp af lov vil forhindre virksomheder i at profilere børn eller bruge personlige oplysninger på måder, der kan skade børn fysisk eller mentalt.

Det sagde guvernør Gavin Newsom i sidste uge ifølge Tech Xplore.

“Vi tager aggressive foranstaltninger i brug i Californien for at beskytte vores børns sundhed og velvære,” sagde Newsom i en erklæring, hvor han meddelte, at han havde underskrevet lovforslaget. Han bemærkede, at som far til fire “er jeg bekendt med de reelle problemer, vores børn oplever online.”

Lovforslaget kræver, at teknologivirksomheder, der leverer onlinetjenester, som er attraktive for børn, skal følge alderssvarende designkodeprincipper, der har til formål at holde børn sikre. Virksomheder vil i sidste ende skulle indsende en “databeskyttelses-konsekvensvurdering” til statens statsadvokat, før de tilbyder nye onlinetjenester, produkter eller funktioner, der kan være attraktive for børn.

Lovforslaget er udformet efter en lignende foranstaltning i Storbritannien. Siden loven trådte i kraft, er nogle af USA’s største teknologivirksomheder begyndt at redesigne deres produkter til børns bedste, lyder det fra medstifter af loven Buffy Wicks.

“Nu kan vi sikre, at de gør det samme for unge i Californien – og forhåbentlig unge mennesker over hele landet,” sagde Wicks.

Gå til bund
Gravatar #1 - Provsten
19. sep. 2022 19:59
Uh oh - Jeg ser for mig 7-800 europæiske politikere der stormer deres spin-doktorer for GYS: Det kan da ikke være rigtig at en amerikansk stat er foran??? Og så er den jo lige til højrebenet: "Børn" - Der er behov for nogle restriktioner og begrænsninger :-D
Jaja, vi kender jo efterhånden rumlen: Et hav af jurister bliver lidt rigere, børn (i f.eks. Helsingør) bliver lidt digitalt dårligere stillet, og journalister og politikere kan sole sig lidt i: "Jamen vi gjorde det!" :D
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login