mboost-dp1

Bitcoin
- Forside
- ⟨
- Forum
- ⟨
- Nyheder
snesman (50) skrev:Jeg ser ikke hvor i artiklen at det fremgår at de intet aner om bitcoins.
Du glemmer at på internettet blandt teenagere er det ligegyldigt om der er noget belæg for en påstand - det vigtige er at den skal fremsættes overbevisende og give indtryk af at forfatteren er cool.
:-)
- De har selv meldt ud, at der er en fastsat mængde Bitcoins til rådighed, men hvem har fastsat det? Og kan man tro på, at de ikke bare laver flere Bitcoins i morgen?, siger Ib Fredslund fra Jyske Bank.
Teknisk set er der vel et loft, så de kan vel ikke bare lave flere, forskelligt fra en centralbanksløsning? Så lige på det punkt, så modsiger de sig selv?
snesman (50) skrev:Jeg ser ikke hvor i artiklen at det fremgår at de intet aner om bitcoins.
Det de ikke forstår er at man ikke bare kan bytte danske kroner ud med bitcoins - det har aldrig været idéen.
Bitcoins KAN ses som en løsning til at digitalisere allerede eksisterende økonomier.
I forhold til danske kroner, kreditkort oplysninger, netbanker og tulipanløg, så kan bitcoins sendes digitalt - lynhurtigt - og med væsentlig mindre risiko for at dine penge "forsvinder" på mystisk vist (og det sker når man sender penge via postdk, eller hvis du betaler med dine kreditkort oplysninger og den udbyder du bruger er blevet hacket).
Bitcoin har den reel værdi at du hurtigt, sikkert og billigt kan flytte dem overalt på jorden. Det kan du ikke gøre med paypal [eller indsæt andet firma] da de blokkere hele befolkningen i mange lande verden over. Plus paypal forbeholder sig retten til at "fryse" dine penge i (tror det er) 6 måneder uden at give dig en grund. Bitcoin har ikke disse begrænsninger, og dét er en af de ting der gør bitcoins brugbart.
Jyske Banks seniorstrateg, Ib Fredslund, tror heller ikke på, at Bitcoins kommer til at slå igennem som normal valuta, fordi hverken forbrugere eller sælgere kan følge med, når kursen stiger og falder så hurtigt. [...] hvis butikkerne accepterer Bitcoins, skal de justere deres priser hele tiden, siger Ib Fredslund.Nu findes der flere firmaer som fx Bitpay der garantere at "låse" prisen til en bestemt kurs, så hverken sælger eller køber bliver snydt (skulle kursen ændres imens der købes, så dækker Bitpay). Og der er *ingen* som manuelt sidder og retter prisen hele tiden, det kræver 2 linjer kode at hente den nuværende kurs og indsætte så beløbet permanent svare til fx $5.
Alle eksperterne er enige om, at de virtuelle penges største problem er, at der ikke er nogen centralbank eller regering bag dem, og dermed ikke nogen til at føre tilsyn med valutaen og for eksempel bestemme, hvor mange mønter, der laves.Der KAN IKKE LAVES flere end 21M bitcoins. Bum slut. Du kan sagtens tage kildekoden til bitcoins og ændre den 21M grænse, men så er det ikke bitcoin længere, så er det en "altcoin" og dem findes der hundredevis af. Ligesom jeg kan tage en halvtredser og klippe hjørnet af den og sige "nu er den 1000 kr" værd, men jeg vil kun kunne betale med den i mit eget lille univers.
De har selv meldt ud, at der er en fastsat mængde Bitcoins til rådighed, men hvem har fastsat det? Og kan man tro på, at de ikke bare laver flere Bitcoins i morgen?, siger Ib Fredslund fra Jyske Bank.Nu er der ikke nogen "De". Hele bitcoin systemet bygger på et sæt regler (og en software klient som overholder reglerne). Hvis man ændre reglerne eller klienten (hvilket man sagtens kan, og som sker i stor stil: altcoins), så er det ikke længere bitcoins. Det er derfor noget fis at skrive, og tydeligvis et bevis på at man ikke har brugt fem flade minutter på at google "bitcoin".
Med det sagt, behøver jeg vist ikke sige hvorfor følgende citat også er dumt, vel?
Henrik Drusebjerg, seniorstrateg i Nordea, som tilføjer:
- Hvilken lovgivning vil man tage fat i, hvis de nu gør noget, de ikke må?
Og han fortsætter:
Bitcoins er fuldstændig uden for regulering af nogen som helst art eller form, og det betyder, at vi under ingen omstændigheder kan anbefale nogen at betale med dem eller investere i dem.Men send hellere dine kreditkort oplysninger når du skal betale på nettet, så du kan blive en af de millioner af mennesker som har fået stjålet deres penge og identitet? Fantastisk råd.
Hvis sikkerheden blev bedre, så ville jeg ikke afvise, at den bliver gangbar.Og hvad er det helt præcis for en sikkerhed han snakker om? Det er umuligt at indføre en centralbank, fordi så ændre du så meget på systemet at det endnu engang bare bliver en "altcoin". Og hvis man kigger rent teknisk eller design mæssigt så er bitcoin meget mere sikkert end netbanker verden over.
Og hvis identiteten var kendt havde du skrevet: "For mig lider tilliden bare et knæk når Hans Hansen er skaberen og potentielt har bagdør/for meget magt/xyz..."snesman (53) skrev:Hvis man stoler på Bitcoin-systemet så ja. For mig lider tilliden bare et knæk når ingen tilsyneladende kender identiteten på skaberen af valutaen.
Koden har siden dag ét været åben og "skaberen" har dokumenteret alt, agrumenteret for alt, lavet flere års arbejde med at implementere alt, sørget for at skabe et community som kan holde systemet ved lige, og da alt det var på plads smuttede han sin vej.
Hvad skulle han ellers havde gjort? Sagt "dette er min system(TM)"? I så fald hvad hvis hans regering var kommet med et krav om "xyz"? Han kan ikke fryse penge eller lukke en "konto" i bitcoin systemet da ingen har mulighed til det. Alt efter hvor han kommer fra, ville han nok ryge i fængsel pga hans opfindelse.
Nicolai1993 (54) skrev:
I forhold til danske kroner, kreditkort oplysninger, netbanker og tulipanløg, så kan bitcoins sendes digitalt - lynhurtigt - og med væsentlig mindre risiko for at dine penge "forsvinder" på mystisk vist (og det sker når man sender penge via postdk, eller hvis du betaler med dine kreditkort oplysninger og den udbyder du bruger er blevet hacket).
Nicolai1993 (54) skrev:Men send hellere dine kreditkort oplysninger når du skal betale på nettet, så du kan blive en af de millioner af mennesker som har fået stjålet deres penge og identitet? Fantastisk råd.
Nicolai1993 (54) skrev:Og hvad er det helt præcis for en sikkerhed han snakker om?
????
Hvis du fulgte lidt med omkring bitcoin f.eks. her på newz.dk, så ville du vide at der har været nogle sager både i Danmark og i udlandet, hvor et service som opbevarede bitcoins for nem brug på nettet blev hacket og tømt for bitcoins og ejerne af bitcoins bare har mistet pengene - de er bare forsvundet.
Hvis man deponerer penge i en bank for at betale med et credit card på nettet og bankens computer system bliver hacket og alle pengene bliver stjålet, så hæfter banken. Og hvis banken ingen penge har så dækker staten (op til 100000 Euro).
Og så er der et fænomen som endnu ikke har været oppe. Hvis man f.eks. køber en iPad over nettet og betaler og får tilsendt en mursten.
Har man betalt med bitcoin, så kan betaling ikke tilbageføres og man er nødt til at gå rettens vej, hvilket i praksis ofte vil være håbløst.
Hvis man har betalt med dankort eller credit card, så kan man gøre indsigelse overfor sin bank. Banken giver en pengene tilbage og det er så bankens problem at forsøge at kradse pengene ind igen fra svindleren.
Plastic kort stiller forbrugeren langt bedre end bitcoins. Bitcoins er ligesom kontanter og Western Union overførsler.
Der er faktisk ganske god mening i deres råd, hvis man kigger på forbrugernes tarv.
Bitcoins er derimod helt klart mere sikker for diverse tvivlssomme forretningsfolk.
Nicolai1993 (54) skrev:Der KAN IKKE LAVES flere end 21M bitcoins. Bum slut. Du kan sagtens tage kildekoden til bitcoins og ændre den 21M grænse, men så er det ikke bitcoin længere, så er det en "altcoin" og dem findes der hundredevis af.
Nicolai1993 (54) skrev:Hvis man ændre reglerne eller klienten (hvilket man sagtens kan, og som sker i stor stil: altcoins), så er det ikke længere bitcoins. Det er derfor noget fis at skrive, og tydeligvis et bevis på at man ikke har brugt fem flade minutter på at google "bitcoin".
Nicolai1993 (54) skrev:Det er umuligt at indføre en centralbank, fordi så ændre du så meget på systemet at det endnu engang bare bliver en "altcoin".
Hvorvidt bitcoin ved en ændring stadig er bitcoin eller noget andet er jo mest en definitions sag.
Men jeg vil være tilbøjelig til at følge bitcoin's egen definition.
Den officielle bitcoin FAQ:
http://bitcoin.org/en/faq
Siger:
The Bitcoin protocol itself cannot be modified without the cooperation of nearly all its users, who choose what software they use. Attempting to assign special rights to a local authority in the rules of the global Bitcoin network is not a practical possibility. Any rich organization could choose to invest in mining hardware to control half of the computing power of the network and become able to block or reverse recent transactions. However, there is no guarantee that they could retain this power since this requires to invest as much than all other miners in the world.
It is not possible to change the Bitcoin protocol that easily. Any Bitcoin client that doesn't comply with the same rules cannot enforce their own rules on other users. As per the current specification, double spending is not possible on the same block chain, and neither is spending bitcoins without a valid signature. Therefore, It is not possible to generate uncontrolled amounts of bitcoins out of thin air, spend other users' funds, corrupt the network, or anything similar.
However, a majority of miners could arbitrarily choose to block or reverse recent transactions. A majority of users can also put pressure for some changes to be adopted. Because Bitcoin only works correctly with a complete consensus between all users, changing the protocol can be very difficult and requires an overwhelming majority of users to adopt the changes in such a way that remaining users have nearly no choice but to follow. As a general rule, it is hard to imagine why any Bitcoin user would choose to adopt any change that could compromise their own money.
Så ifølge bitcoin's officielle FAQ, så kan man ændre på bitcoin og stadig kalde det bitcoin.
Det kan derfor absolut ikke udelukkes at de citerede personer har brugt 5 minutter på at google bitcoin.
Vi kan nok udelukke at du har.
Opret dig som bruger i dag
Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.
Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.