ErhvervsstyrelsenBig data skal forudsige konkurser

Via Alexandra Instituttet -

Big data-udpegning af virksomheder i risiko for konkurs

Danish Center for Big Data Analytics (DABAI) har udviklet et analyseværktøj til at forudsige, hvilke brancher og selskaber, der står overfor et stort vækstpotentiale, og hvilke er er på vej mod fald og konkurs. Dette er gjort i samarbejde med Erhvervsstyrelsen.

Dataanalyseværktøjet leder efter mønstre i ting som en virksomheds startdato, brancheskift, revisorskift, direktørskift eller nye bestyrelsesmedlemmer.

Her kan særlige forløb indikere, om en virksomhed for eksempel er på vej mod konkurs eller har potentiale for vækst. Al dataen stammer fra virksomhedernes indberetninger til CVR.

Forskere fra Institut for Datalogi på Aarhus Universitet arbejder i DABAI-regi med denne opgave. Indtil videre er værktøjet demonstreret for Erhvervsstyrelsen men er endnu ikke implementeret.

Gå til bund
Gravatar

#1 arne_v 6. okt. 2017 18:33

Interessant.

Men jeg kan intet finde om de værktøjer de bruger.

Man kunne få den ide at de egenudviklede????
The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short; but in setting our aim too low, and achieving our mark.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login