mboost-dp1

Roskilde Festival

Beskidte festival-gængere skal teste system til badevands-genbrug

- Via Ingeniøren -

Beskidte gæster på Roskilde Festival skal teste Flow Loop – et system til badevands-genbrug.

Flow Loop recirkulerer badevandet, der ifølge stifteren kan spare 85 procent vand og 75 procent energi sammenlignet med et almindeligt brusebad. Det kan spare en almindelig husholdning for 5.000 kr. årligt.

Flow Loop testes på Roskilde for at teste spidsbelastning i forhold til beskidthed, men virksomheden har allerede testet systemet med bakteriekulturer, shampoo og tandspasta på DTU – og indtil videre har systemet fungeret, som det skal.

Systemet kobles relativt nemt på vandrørene og kræver ikke, at hele badeværelset designes til systemet – dog kræver systemet en bruseniche.

Det kan give et flow på 12 l/min, hvilket er mere end en almindelig brusers 8-9 l/min, hvor ti liter af det flow er recirkuleret vand.

En kombination af forfilter, selvrensende mikrofilter i rustfrit stål, ultralyd og UV-lys renser vandet til badevandskvalitet – men altså ikke drikkevandskvalitet.





Gå til bund
Gravatar #1 - mrtb
6. jul. 2018 13:57
Ganske god idé, men jeg er ikke helt sikker på at jeg ville have lyst til at teste det et sted som Roskilde festivalen.
Gravatar #2 - Molgaard
7. jul. 2018 09:53
På Ingenørens hjemmeside står der at genbrugsvandet bliver ikke brugt til at gøre dig ren.

Det bliver blot ledt væk, hvor man måler om det er rent nok til at det KAN bruges.

----

Personligt kan jeg godt finde et sted/en begivenhed hvor systemet kommer til sin fulde ret. :-)

Jeg deltager hvert fjerde år i en international spejderlejr. For en hel del år siden lånte vi Det Danske Spejderkorps lejrplads ved Stævninghus i Sønderjylland.

Når DDS holder blå sommer dernede, er de 40.000 personer, men deres kloarksystem kan godt håndtere at 40.000 spejdere er jævnligt i bad.

Til gengæld da mit korps brugte stedet, var vi 3.000 spejdere og der kunne kloarksystemet ikke følge med - primært på grund af, at vi havde 1.000 spejdere fra England...

De gik i bad morgen, middag, eftermiddag, aften og nat og HVER GANG var de inde i bruseren i 20-30 minutter af gangen...
Gravatar #3 - nwinther
9. jul. 2018 08:09
Idéen er god.

I Australien har de et "graywater"-system, hvor de opsamler regnvand som bruges til bl.a. tøjvask. Nogen har så yderligere filtre på, så det omdannes til drikkevand også.

Hvis klimaforandringerne kommer til at give de problemer, eksperterne siger, får/har vi til opgave at lave en række mekaniske løsninger.

Herunder er en meget vigtig del, opsamling af (regn)vand samt en vandinfrastruktur, så f.eks. marker mv. kan overrisles med det opsamlede vand, når der er tørke.

Der er ikke noget i vejen for, at man i stedet for at lede kloakvand ud i åløb efter rensning, ledte det i kæmpestore reservoirer, til anvendelse i tørkeperioder.

Derudover privat vandopsamling. F.eks. gøre det lovpligtigt, at der ved parcelbyggerier, graves en 50 eller 100 kubikmeter tank ned i haven, til opsamling af regnvand, som så anvendes til f.eks. tøjvask mv. og til havevanding o.lig. når tørken så sætter ind.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login