mboost-dp1

Flickr - tao_zhyn

Berlingske indfører mikrobetaling til efteråret

- Via Journalisten - , redigeret af Net_Srak , indsendt af chandler75

Hos Berlingske Media meldte de tidligere på året ud, at de vil indføre mikrobetaling for en del af deres online-indhold senest i starten af 2010. Koncernchef Lisbeth Knudsen kan nu oplyse, at de vil starte op allerede til september.

På sigt vil der blive indført mikrobetaling på en række forskellige områder, men i starten kun på få, og det bliver ikke alt, som kommer til at koste.

Lisbeth Knudsen til Journalisten.dk skrev:
Det er alene unikt indhold produceret til nettet – eller unikt indhold fra eksempelvis Berlingske Nyhedsmagasin, vi ikke længere vil lægge ud gratis.

Et af områderne, der vil blive omfattet af mikrobetaling, er InfoShop.

Det er endnu ikke bestemt, hvor meget det skal koste at læse det unikke indhold, men Knudsen er sikker på, at danskerne gerne vil betale, hvis indholdet er godt nok.

Lisbeth Knudsen til Journalisten.dk skrev:
Jeg tror, det er et spørgsmål om at lave noget, der har tilstrækkelig stor nytteværdi for folk. Man kan jo se, at den næste generation af internetbrugere og mobilbrugere sagtens kan finde ud af at betale for alt muligt allerede nu – fra ringetoner til musik.

Gå til bund
Gravatar #1 - Lars.dk
8. jul. 2009 09:35
Det er vel på sin vis fair nok de tager lidt penge for deres arbejde.
Gravatar #2 - BeLLe
8. jul. 2009 09:41
hvis de så bare dropper de blinkende og larmende reklamer er det ok. jeg vil ikke betale for at se på reklamer
Gravatar #3 - Banko-Jim
8. jul. 2009 09:49
Farvel, Berlingske. Hyggeligt at kende jer. Information wants to be free!
Gravatar #4 - SimonBob
8. jul. 2009 09:59
#3

God journalistik, god research og gode reportager er ikke gratis.

Hyg dig med urban, metro-express, eb.dk ol.
Gravatar #5 - Izaaq
8. jul. 2009 10:02
Jeg vil gerne betale for god kvalitet. Men så skal de også love mig bedre kvalitet. Lige pt synes jeg der findes 4 slags presse:
1: Ritzau&Reuters, copy & paste
- Her har vi Urban, Metro Express, Nyhedsavisen og etc indholdsløse bundter papir.
2: Medløberpressen, hvor man ikke stiller intelligente spørgsmål, men bare holder en mikrofon i fjæset på den interviewede og så krydrer det hele med en masse fantasifulde tillægsord bagefter.
- Den almindelige presse (sad but true), hvor man nøje udvælger hvem, man vil interviewe efter partifarve, og så bare ranter løs uden at give den modsatte fløj chance for at forvirre folk med lidt fakta.
3: Fantast-pressen, hvor alt falder i 3 kategorier:
a: "Bare det var mig!"-misundelsesartikler
b: "Det skal vi forarges over"-ondt-i-røven-journalistik eller 'Det er for galt'
c: "Godt det ikke er mig!"-tvær de kendte ud i sølet.
I denne kategori finder vi f.eks. EkstraBladet, BT etc blade som har erstattet indhold med farvelade på forsiden. I denne kategori er procenter noget med drikker og ikke noget man benytter matematisk. (Bemærkede I, at EB skrev, at koncertbilletterne til Brittney Spears var sat 'flere tusinde procent ned!'?)
4: I sidste kategori findes den almindeligt oplysende presse. Man kan så diskutere, hvem der falder i denne kategori, men faktum er, at de fleste bevæger sig langsomt til kategori 2, og som læserne flygter, ryger de i kategori 1 og til sidst i kategori 3 for at overleve.

Jeg vil gerne betale for en alment oplysende avis, som er fri for ekstrem favorisering af den ene eller anden politiske fløj. Men det får jeg nok ikke...
Gravatar #6 - supra2800
8. jul. 2009 10:08
Super indlæg #5, godt skrevet.
Gravatar #7 - kg
8. jul. 2009 11:23
#5 den eneste avis jeg egentlig betaler for er information... det er en af de få aviser, jeg føler stadig ligger i kategori 4.

man får ikke meget avis for pengene, men den er heller ikke plastret til med reklamer

edit: indirekte betaler jeg også for ingeniøren og den mener jeg så også ligger i denne kategori.
Gravatar #8 - Cloud02
8. jul. 2009 12:17
#5
Nyhedsavisen gjorde rent faktisk en dyd ud af at bringe egenjournalistik og ikke blot viderebringning af telegrammerne. Det var en skam den gik ned.
Gravatar #9 - briancaos
8. jul. 2009 12:27
Det er ikke nemt at tjene penge på nyheder, når alle andre leverer dem gratis.
Alle dem der har prøvet har tabt markedsandele på forsøget.
Så held og lykke til dem.
Gravatar #10 - Casperin
8. jul. 2009 12:28
Det bliver interessant at se hvordan de har tænkt sig at skaffe nye kunder til betalingsdelen.

At sætte en paywall op omkring indhold har indtil videre slået fejl hos så godt som alle aviser rundt om i verden (også den billige slags).

Tidligere erfaring har netop vist at aviserne har været alt for optimistiske i forhold til hvor mange der vil betale for indhold, og der skal MANGE til.

Lisbeth Knudsen skriver at det alene er unikt materiale de vil lukke inde, men er deres indhold virkeligt så unikt? Nyheder i sig selv er aldrig unikke, og hvad får hende til at tro at jeg som nyhedsinteresseret hellere vil betale penge for en analyse skrevet af én af deres "specialister på området", end én skrevet af en professor et-eller-andet som har smidt den op på sin personlige blog fordi han virkeligt mener at informationen skal ud og at ingen gør et ordenligt job med at beskrive situationen? -- Det bliver helt sikkert professorens blogindlæg der kommer til at flyde rundt på nettet, det har Berlingske selv slået helt fast.

Og hvad med IT folkene bag? Hvis jeg betaler 50 øre for at se en artikel og det så ikke virker... hvad så? Så griber jeg knoglen og bruger en halv time i supporten hos én der arbejder for 110 kr i timen. Og journalisterne selv? Ingen er interesseret i at deres artikler bliver lukket inde. Der kommer til at være meget intern modstand imod det.


Jeg tror ikke to sekunder på at forsøget bliver en vinder.
Gravatar #11 - spectual
8. jul. 2009 12:54
#2 skrev:
jeg vil ikke betale for at se på reklamer


Fint. Det er for at læse artiklen du betaler :o)

#topic

Jeg vil gerne betale for at få kvalitet. Om det så er nyheder, er nok tvivlsomt, når der er så mange andre måder at få dem på.

Jeg tror på de nok skal ramme en bestemt målgruppe og få nogle trofaste kunder hvis de formår at gøre det let tilgængeligt nok.
Gravatar #12 - kg
8. jul. 2009 13:32
#9 det er blandt andet derfor at de har prøvet at overtale JP/politikens hus til at indføre det samme.... hvis flere danske nyhedsmedier begynder på det nogenlunde samtidig, så bliver det sværere og sværere at finde gratis steder.

ikke at jeg tror det virker, men lad dem dog prøve. Virker det, så virker det. virker det ikke, så må de prøve noget andet.

edit:
en anden kilde jeg har set, nævnte at de havde taget kontakt til JP/politikens hus, men denne siger de ikke har.

Under alle omstændigheder vil det være en ide at få konkurrenter med

edit 2:
link til udtalelse fra konkurrent der ikke afviser samarbejde
Gravatar #13 - kg
8. jul. 2009 13:48
jeg må indrømme at det jeg hader mest ved mikrobetalingsideen er, at der vil gå EB i overskrifterne, netop for at lokke folk til de artikler der skal betales for.

EB plejer dog at holde det til forsiden... man kan jo forestille sig hvordan hver enkel overskrift bliver, når denne i sig selv skal lokke.
Gravatar #14 - Nize
8. jul. 2009 14:31
Hvis bare det så *bliver* mikro-betalinger... tag prisen på en avis, træk udgifter for at trykke den, distribuere den, avance på de ting, osv, og så er du nede på et par kroner - for alt indhold i avisen. Så skal det være antal artikler divideret med restomkostningen; så en artikel f.eks. koster 10-20 øre; ikke 2-5 kr pr. artikel.

Det skal være mikrobetaling hvis de kalder det det, ikke bare betaling. Det må ikke koste nær det samme at læse alle artikler en dag som at købe avisen i kiosken; så er det "snyd".

Gravatar #15 - Nize
8. jul. 2009 14:32
- og mikrobetaling virker kun i store mængder; i små mængder går det ikke op. Se f.eks. Amazon S3 og andre cloud services.
Gravatar #16 - HolM
8. jul. 2009 18:23
Så var ehandel-guruen Mr. Thorborg´s opråb ikke helt forgæves... :)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login