apple iphone 5 opdatering ios gps fejl internet funtktioner mail går i sort / Newz.dk

Apple

Apples tidligere guldkalv mister momentum

Via mobil.nu -

Siden Apple i annoncerede den første iPhone i 2007, har den for over 60% af Apples indtægt, men denne andel er nu faldet markant, ned til senest rapporterede 48.29% i tredje kvartal af 2019.

Dog lader det til at Apples salg af wearables, som Apple Watch og Airpods samt tjenester, herunder Cloud, Arcade, og nystartede Apple TV+ (åbner i dag 1. november), har en større andel af Apples overskud.

Apple forventer selv at 5G telefonen der står til at udkomme næste år, endnu engang vil forøge iPhones andel af indtægterne ved Apple – men samtidig rygtes det at Apples arbejder hårdt på nye wearables, som f.eks. Apple Glasses.

Gå til bund
Gravatar

#1 LaFall 1. nov. 2019 12:47

Vel ikke så underligt eftersom udviklingen er gået meget langsommere på området de senere år, så er der vel en naturlig tendens til at holde længere tid på den enhed man har. Tvivler også på 5G skulle være en dealbreaker men der kan jeg selvfølgelig tage fejl, det bliver spændene at se om 5G kan tilføje noget nyt brugbart udover højere hastigheder.
Gravatar

#2 CBM 1. nov. 2019 13:04

#1 for en gangs skyld betyder det ikke så meget at Apple (som altid) er langsom til at tilbyde ny teknologi i deres enheder, da der reelt ikke er et behov for 5G ;-)
https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gravatar

#3 LaFall 1. nov. 2019 14:50

#2 Bortset fra porte, protokoller, 64 bit systemer, Quadcore processer i bærbar, og en helveds masse andre ting vil jeg da gerne give dig ret i der også er ting de er mere tilbageholdene med.
Men det klart du fornægter det faktum at de faktisk også ofte er de første, for det ødelægger dit verdensbillede og den holdning til dem, det er efterhånden gået op for mig. Behøver jeg at sige AirPod Pro her som der endnu ikke er et alternativ 1:1 til?
Gravatar

#4 larsp 1. nov. 2019 15:20

#3 #2 rent a room :P

LaFall (1) skrev:
Vel ikke så underligt eftersom udviklingen er gået meget langsommere på området de senere år, så er der vel en naturlig tendens til at holde længere tid på den enhed man har.

Nemlig, det gir' god mening. At købe en ny high end smartphone i dag er exceptionelt dyrt og med begrænsede fordele i forhold til 2, 3, 4 år gamle topmodeller. Jeg har sågar svært ved at finde en ny model der matcher de features jeg godt kan li' ved min gamle fon, som kompakt størrelse, minijack og wireless charging. Jeg har ikke rigtig brug for en hurtigere GPU og CPU, det eneste jeg kunne lokkes til at investere i er et endnu bedre kamera. Og der må man faktisk give Apple at de har lavet et homerun med de nye iphones (på bekostning af design).
Stop using Google all the time: https://justsearchportal.com - Without distractions - Respecting privacy
Gravatar

#5 Anders Lund 2. nov. 2019 07:27

LaFall (3) skrev:
#2 Behøver jeg at sige AirPod Pro her som der endnu ikke er et alternativ 1:1 til?


Apple er da bestemt ikke først med funktionaliteten i AirPod Pro. Jo, de har nogle detaljer som gør dem anderledes (og du derfor teknisk set kan sige at de ikke bliver matchet 1:1), men hvis man kigger på hovedfunktionaliteterne i produktet (trådløs, ANC, tale), så er der alternativer fra Sony, Bose og sikkert andre.

Og det er ikke fordi jeg ikke er interesseret i AirPod Pro, men jeg fortsætter med mine nuværende løsninger (Jabra 65t + Bose 700). Det Jabra og Bose giver mig, som jeg mangler i andre produkter jeg har prøvet (måske Apple også kan?), er to samtidige aktive forbindelser, så jeg kan have to enheder (telefon og laptop) koblet på samme headset, på samme tid.
Gravatar

#6 LaFall 2. nov. 2019 12:00

#5 Jeg mener nu stadig at de er først når ingen andre har formået og pakke det ned i den størrelse som de har her. Det er det første true wireless inears med aktiv støjdæmpning og medhør, noget jeg før kun har haft i mine kæmpe store Peltor høreværn. Har heller ikke set andre headset der kan bedømme øreproppernes pasform, at det muligvis er en gimmick kan selvfølgelig diskuteres.

Er der ikke mange produkter der kan kobler op til flere enheder samtidig? eller er det lyden du her kan høre fra begge enheder samtidig?
Gravatar

#7 kblood 2. nov. 2019 18:47

Har virkeligt ikke kunne se ideen med in ear høretelefoner. Det eneste jeg kunne se med det er at.... de kommer godt nok nemt til at blive væk. Støj-dæmpnings featuren er da sikkert fin, men synes det er rigeligt at skulle oplade selve telefonen hele tiden. At ens headset... eller in ear speakers, så også skal oplades... nej tak.

Jeg er enig med #4... der er ikke så meget at komme efter i nye modeller disse dage. Nye features er at kameraer er en smule bedre, men de er allerede virkeligt gode til at begynde med. Fingeraftryks-læser i skærmen som en del af touch displayed, at et kamera sidder i en notch... (hvorfor dog?)... det er generelt svært at se disse features som specielt nødvendige eller banebrydende. Nå ja... skærme der kan "foldes"... kan sikkert være smart, men indtil videre ser det ud til at være meget begrænset hvor smart det egentlig er.

Så ja.. 5G. Der kommer til at være en del der. Måske indbyggede AI chips til at hjælpe med AR. Der fokusere Apple vidst en del nu, og det kan måske komme til at betyde noget... men det bliver sikkert bare til nogle camera filters så man kan ligne gamle mennesker og sådan.
Gravatar

#8 LaFall 2. nov. 2019 19:27

#7 Kan sagtens følge dig, vil til enhver tid fortrække over ears. Men på cykel (jeg køre med hjelm), motorcykel (det giver sig selv), i bilen (super nemt man kan smide den ene i og tage et opkald) og så laver jeg meget håndværk da jeg elsker at bygge samt at tage på shelter ture rundt om i landet. I de tilfælde finder jeg over ears super upraktiske.

Ellers er jeg temmelig enig med dig.
Gravatar

#9 kblood 3. nov. 2019 04:19

Det er ikke at jeg foretrækker over ears... det er at jeg på en cykel eller motorcykel ikke ville kunne acceptere in-ears uden ledning. Og ja, så kan man få nogen som er trådløse og har ledning... men hvad er idéen så når det kommer dertil?

Men at tabe dem... jeg ville godt nok føle mig dum. For ikke nok med at jeg så ville tænke "hvorfor tænkte jeg ikke at det ville ske" så tænker jeg netop at det vil ske. Jeg har endnu ikke haft in-ears som ikke falder ud når jeg cykler, og så gør en ledning at det er rimeligt nemt at hive den op og få den tilbage i øret.

Jeg synes netop også at det er rigeligt at telefonen kan løbe tør for strøm når jeg er i en bus, på cykel osv. At selve disse in ear tænk så også kan løbe tør for strøm... jeg ser det som lige så ikke bare unødvendig en ting, men direkte spild af ressourcer at have den slags. Ligesom med trådløse opladere. Hvorfor? Vi spilder da vidst rigeligt med strøm i forvejen... men nej, lad os da forringe opladnings effektiviteten til under det halve og lade det meste af strømmen forsvinde ud i ingenting.

Det som så genere mig mest ved at Apple har gjort disse ting er at man så kan være sikker på at mindst 3 andre mobil fabrikanter følger trop... ligesom med det at gøre batterier i telefoner og bærbare indbyggede og umulige at fjerne eller udskifte uden special værktøj og en guide.
Gravatar

#10 LaFall 3. nov. 2019 06:31

#9 Det jo helt sikkert legitime præferencer du har i forhold til ledning, jeg vil for alt i verden af med ledningen i de scenarier, da jeg sætter min telefon i en holder på styret både når jeg cykler og køre motorcykel. Som håndværker kommer ledning tit i vejen, og fører du den under tøjet finder jeg det irriterende at benytte telefonen fordi ledning så ofte skal ud eller begrænser hvor langt op telefonen kan komme op til hovedet.
Hvis det er over ears der kan begge dele og du kan fjerne ledningen kan jeg faktisk godt se fordelen i at have begge dele.

Jeg har personligt ikke tabt nogen og der er sporingsmuligheder og så passer jeg generalt godt på mit udstyr. Men jo for nogle vil det være et problem, de helt sikkert. Pasform er helt individuel, de “gamle” Airpods” sidder som støbt i mit øre og har aldrig været tæt på at falde ud, men for min kammerat jeg købte dem af var historien en helt anden. Men før jeg fik dem trådløse var ledningen næsten altid årsagen hvis de faldt ud, da det var det der trak i dem.

Men det jo præferencer, jeg forstår udemærket trådløse ikke er for alle. Jeg gik selv med et sæt med ledning i lommen i starten bare for sikkerheds skyld. Det er jeg dog stoppet med fordi jeg aldrig løb tør.

Det kan jeg godt følge dig i, men det jo ikke Apple der bedre deres konkurrenter følge trop, sp det kan vel næppe være deres problem? Jeg så også gerne at batteriet let kunne udskiftes og at ram og disk ikke var loddet fast til printet.
Gravatar

#11 Anders Lund 3. nov. 2019 07:40

LaFall (6) skrev:
#5 Det er det første true wireless inears med aktiv støjdæmpning og medhør.

Er der ikke mange produkter der kan kobler op til flere enheder samtidig? eller er det lyden du her kan høre fra begge enheder samtidig?


Jeg tog vist fejl med Bose - de har ikke true ANC i true wireless, men Sony har:
https://www.sony.com/electronics/headphones/t/trul...

Mht. BT og flere enheder, så er det netop at man kan få lyden fra 2 enheder på samme tid. Eller, jeg har faktisk ikke testet lyd på samme tid, men enhederne er forbundet på samme tid og kan afspille lyd når de vil. Headsettet kan så også bruges til at styre begge enheder (det styre den seneste kilde der har haft styring, hvis det giver mening) hvilket virker ret godt og har endnu ikke givet problemer.
Andre produkter husker flere enheder, men er ikke forbundet til dem på samme tid.
Gravatar

#12 LaFall 3. nov. 2019 08:05

#11 De ser også spændene ud, men de mangler medhørs funktion.

Vil du teste det for mig for jeg har ledt efter en højtaler der kan afspiller fra 2 enheder samtidig længe. Det du ellers beskriver hvor man kan have flere enheder forbundet samtidig er standart i mange højtaler idag og har været det længe. Headset ved jeg dog ikke det har jeg ikke undersøgt.
Gravatar

#13 Anders Lund 3. nov. 2019 13:04

LaFall (12) skrev:
#11 De ser også spændene ud, men de mangler medhørs funktion.

Vil du teste det for mig for jeg har ledt efter en højtaler der kan afspiller fra 2 enheder samtidig længe. Det du ellers beskriver hvor man kan have flere enheder forbundet samtidig er standart i mange højtaler idag og har været det længe. Headset ved jeg dog ikke det har jeg ikke undersøgt.


Medhørfunktionen (det som Apple kalder “Transparent lyd”?) har jeg i mine Jabra og hos Sony hedder det Quick Attention”.

Jeg har testet både QC35 II og Jabra 65T Active og ingen af dem afspiller to lyde samtidig - i hver fald ikke en YouTube video på PC og Spotify på telefonen. Men de to opfører sig forskelligt:
(I alle tilfælde er det Spotify på telefon og Windows 10, Firefox, YouTube video)
QC35: starter musik på telefon, starter video på PC. Lyden bliver på telefonen og videoen kører videre uden lyd. Stopper jeg musikken på telefonen, skiftes der til videoen på PC. Det samme gør sig gældende hvis jeg starter videoen på PC først og så starter musikken på telefonen. Det er altså første/aktive enhed som får lov.
65T: starter musik på telefon, starter video på PC. Lige som før bliver musikken ved, men videoen bliver automatisk sat på pause. Dette sker første gang man forsøger på at starte videoen. Næste gang får videoen lov til at spille uden lyd. Stopper man så musikken på telefonen, hører man så videoen i stedet. Det samme gør sig gældende, hvis videoen spiller og musikken startes, så stoppes musikken også første gang og andet forsøg på at afspille vil lade musikken spille, men det er stadig videoen man hører.
Jeg har ikke testet intens med opkald, men telefonopkald eller Skype/Teams opkald afbryder alt andet og skifter til samtale.
Gravatar

#14 LaFall 3. nov. 2019 14:10

#13 Dine Jabra lyder faktisk som et helt spændene alternativ til AirPods. Dem må jeg få prøvet af, hvad syntes du om lyden i dem?
Det enste minus jeg lige kan se er batteri tiden er noget kortere i etuiet, ellers den samme, og så jeg lidt ked af det kun er højre prop der kan bruges alene til opkald (Jeg er venstre håndet, så jeg finder det mere naturligt at bruge venstre prop alene). Til gengæld er prisen ikke tosset.

Øv jeg havde håbet, men tak for testen, det lyder som om det fungere ligesom den UE wonderboom og Libratone højtaler jeg selv har, tror heller ikke udfaldet bliver anderledes selvom du testet videre desværre. Gad vide om der bare ligger en eller anden begrænsning i bluetooth der ikke muliggøre lyd fra 2 kilder samtidig.
Gravatar

#15 Anders Lund 5. nov. 2019 11:54

LaFall (14) skrev:
#13 Dine Jabra lyder faktisk som et helt spændene alternativ til AirPods. Dem må jeg få prøvet af, hvad syntes du om lyden i dem?


Husk at der ikke er ANC i 65T, hvis det er et must for dig.

Jeg bruger dem mest til podcasts når jeg cykler, så jeg har ikke de store krav til lyden. Men stemmer er fine. Jeg har dog været nødsaget til at at ty til mine Jabra på jobbet i disse dage, da jeg endnu ikke har fået mine Bose 700 (skulle være kommet i fredags og tog mine QC35 hjem torsdag), så her er mit mini review af dem som musikafspilning (selv om jeg bestemt ikke er den bedste at spørge om lydkvalitet):
Lyden er generelt god og dækker alle områder (høje, mellem og lave toner). Bassen er ikke så kraftig (ikke at jeg elsker meget kraft bas).

Måske du skal undersøge nogle andres review a lyden, for jeg aner ikke hvad jeg taler om. Men de lyder godt :)
Gravatar

#16 LaFall 5. nov. 2019 18:07

#15 Øv det er det desværre.
Kan dog se at AirPods heller ikke helt kan det jeg håbede på. Der findes høreværn hvor man kan have medhør på og stadig udelukke de "farlige lyde" det var lidt det jeg håbede AirPods kunne noget hen af. Det dog enten eller som jeg kan se. Lyddæmpningen er selvfølgelig passiv i høreværn så det kan være ANC og medhør bare ikke er teknisk muligt samtidigt endnu.

Det jeg vil prøver, men tak for mini review alligevel :)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login