Apple Inc.

Apple vil gøre det valgfrit med langsomme iPhones

Efter kritik, indrømmelser og undskyldninger meddeler Apple nu, at i næste opdatering til iOS 11 vil det være op til forbrugeren, om deres iPhones med gamle batterier skal gøres langsommere.

Med opdateringen vil det således være muligt at slå det til og fra, om telefonens CPU skal gøres langsommere.

Apples administrerende direktør, Tim Cook, anbefaler dog ikke, at man slår det fra, da funktionen blev lavet for at spare på gamle batterier og for at forhindre pludselige shutdowns på telefoner med slidte batterier.

Tim Cook lover også, at man vil kunne følge bedre med i batteriets helbred på sin telefon.

Opdateringen bliver sendt ud til udviklere i næste måned og skulle være klar til forbrugerne i marts.

Apple blev i slutningen af 2017 kritiseret for at gøre iPhones med gamle batterier langsommere uden at fortælle forbrugerne om det.

Kritikken førte til en undskyldning, et tilbud om billig batteriudskiftning i 2018 og et løfte om mere gennemsigtighed i fremtiden.

Gå til bund
Gravatar

#1 Ni 19. jan. 2018 08:01

Snedig indenoms overhaling
Gravatar

#2 Staeren Revived 19. jan. 2018 08:32

Hvis Apple for 1 år siden annoncerede, at man fremover i iOS kunne tilkoble et system, som på bekostning af enhedens ydelse forbedrede dens stabilitet ved ældre batterier, var de blevet hyldet som visionærer og priset for deres understøttelse af ældre enheder.

I stedet kom de til at vise deres hånd som deres slibrige, nederdrægtige forretningspraksis og totale foragt for deres loyale kunder.
Gravatar

#3 Lasse O 19. jan. 2018 09:09

Jeg forudser dette:

Folk fjerner begrænsningen, INGEN iPhones slukker pludseligt pga dårligt batteri... fordi, dårligt batteri betyder mindre kapacitet, IKKE mindre output.
Gravatar

#4 ToFFo 19. jan. 2018 09:36

#3 - Jeg tænker i samme baner men med en mindre modifikation.

Folk fjerner begrænsningen, ingen iPhones slukker pludseligt pga. dårligt batteri.
Apple udsender derfor en update mere, så iPhones pludseligt slukker hvis begrænsningen er fjernet.

De skal nok få folk til at købe nye telefoner. They will find a way!
Der findes ikke pingviner på nordpolen. Who gives a shit??
Gravatar

#5 Skak2000 19. jan. 2018 09:59

Er der nogen der kan forklar mig hvorfor en enhed bliver ustabil når batteriet et slidt/har nedsat kapacitet?

Jeg forstår ikke den udmelding, at det nedsætter processor hastighed, for at gør telefonen mere stabil.

Hvad jeg udleder af, at nedsætte processor hastighed er. Det gør batteriet holder længere. Da der ikke bruges nær så meget energi på processor og grafik.

Kan dog ikke se hvorfor, at køre med fuld power på processoren har andre konsekvenser end batterier bliver drænet hurtigere. Virker mere som en dårlig undskyldning...

Nogen der har oplevet en ustabil mobil pga. dårligt batteri? (Android)
Gravatar

#6 x-site 19. jan. 2018 10:21

Jeg har i denne uge skiftet batteri i min telefon pga. den frøs eller tilfældig genstart når den blev presset. (Og det løste problemet)

Er ikke 100% sikker men mener at et slidt batteri har problemer med at lever samme output som et nyt, med andre ord når CPU vil have 25W (Tænkt værdi) i fx 10sek kan et nyt batteri klare det uden problemer men et slidt batteri kan kun opretholde de 25W i 2sek, dette powerdrop kan forsage at CPU laver fejl begregninger..

Beklager hvis mit eksempel ikke er helt korrekt, det er længe siden jeg arbejdet med elektronik og batterier.
Gravatar

#7 Lasse O 19. jan. 2018 12:18

Det lyder for mig urealistisk at en så lidt strømslugende enhed som en smartphone skal kunne ramme en barriere for hvad batteriet kan levere UANSET stand. Kapacitet er noget andet.

Det her er et klassisk eksempel på Apple der bedrager folk helt åbenlyst.
Gravatar

#8 Skak2000 19. jan. 2018 13:41

#6
Ja, det kunne være en mulighed. Men burde andre mobil producenter så ikke have samme problem?

Så ideen bygger på, at hvis processoren ikke får den strøm den skal bruge. Så giver processerne fejl/bliver ustabil eller stopper med at funger helt.

Undre mig så over andre producenter ikke har samme problem... Det kunne dog skyldes de ikke bruger den samme processor....
Gravatar

#9 x-site 19. jan. 2018 14:36

#8 mit eksempel er et meget simplificeret et af slagsen, og dette påvirker alt elektronik. Er din PSU ikke kraftig nok til at klare spis belastningerne vil din PC også crashe.

Alle producenter har samme problem, hvordan de arbejder rundt problemet er forskelligt. (tror ikke på at det kun er apple som throttler CPU, når batteriet bliver slidt.)

#7 Smartphones er nogle strømslugende sataner når de virkelig bruges, det er bare idle forbrug som ikke benytter så meget strøm.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login