mboost-dp1

Sidebars

apple macos catalina opdatering nye funktioner tilføjelse feature ipad apps / Newz.dk

Apple

Apple udruller macOS Catalina: Her er de nye funktioner

- Via The Verge -

Apple har udgivet den næste store opdatering til macOS – blandt andet med understøttelse af iPad-apps. 

macOS 10.15 Catalina er nu ude på Apples Mac-computere, og med denne store opdatering kommer der en række nye funktioner.

En af de største tilføjelser er understøttelsen af iPad-apps i macOS. Dette er muligt via det, som Apple kalder Project Catalyst, og det betyder, at Apple-computere fremover kan få adgang til en masse ny software. 

En anden ændring i den nye opdatering er, at iTunes opdeles i tre nye, strømlinede apps – nemlig Apple Music, Podcasts og Apple TV.

Den såkaldte Sidecar-funktion er også en del af Catalina. Det betyder, at man kan bruge ens iPad som en sekundær skærm sammen med ens Mac-computer. Sidecar understøtter desuden Apple Pencil, så man kan bruge Mac-versioner af programmer som Photoshop, men stadig bruge denne touch-pen.

Screen Time er også kommet til macOS sammen med ny privacy-beskyttelse, der blandt andet betyder, at apps nu skal spørge om tilladelse til at få adgang til ens desktop, dokumenter, iCloud Drive eller ekstern lagerenhed.

Activation Lock er også en ny tilføjelse. Med denne funktion kan alle Macs med den såkaldte T2-sikkerhedschip ikke blive slettet og geninstalleret uden ens Apple ID – altså kan tyve ikke bruge ens computer, selvom de reinstallerer macOS.

Læs også iOS 13 og macOS Catalina tester iCloud-login med Face ID og Touch ID.

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login