mboost-dp1

Shutterstock

Apple udgiver hasteopdatering for at løse kritisk spyware-sårbarhed

- Via CNN Business - , indsendt af AppleSheep

Apple har været nødt til at udgive en hasteopdatering til iPhones for at håndtere en sårbarhed, som ifølge forskere er blevet udnyttet af en berygtet overvågningssoftware til at spionere på journalister og aktivister.

Det skriver CNN Business.

Mere konkret siger en række forskere fra Citizen Lab ved University of Toronto, at iPhone-softwaren har været under udnyttelse siden februar, hvor den har været brugt til at implementere Pegasus, spyware udviklet af israelske NSO Group, som angiveligt har brugt spywaren til at overvåge journalister og menneskerettighedskæmpere i flere lande.

Læs også: Israelsk spyware brugt mod journalister, embedsmænd og menneskerettighedsaktivister.

Den presserende opdatering, som Apple frigav i mandags, lukker hullet i softwaren, der ifølge Citizen Lab gjorde det muligt for hackere at infiltrere en brugers telefon, uden at brugeren klikkede på links eller lignende.

Apple krediterede Citizen Lab-forskerne for at have opsporet sårbarheden.

“Angreb som disse er meget sofistikerede, koster millioner af dollar at udvikle, har ofte en kort holdbarhed og bruges til at målrette bestemte personer,” sagde Ivan Krstić, chef for Apple Security Engineering and Architecture, i en udmelding til CNN Business.

Ifølge Krstić løste Apple hurtigt problemet med en softwareopdatering, og at sårbarheden “ikke er en trussel mod det overvældende flertal af vores brugere.”

På hjemmefronten har dansk politi tilsyneladende købt en spionsoftware, Remote Control System, der svarer til Pegasus, for fire millioner kroner. Spionprogrammet “sniger sig ind i målpersonernes mobiltelefon og herefter skaffer sig adgang til alt, hvad telefonen rummer af e-mails, beskeder, også de krypterede, kontakter, billeder, dokumenter og videoer,” skriver Politiken. “Ejeren af systemet kan desuden tænde mikrofon og kamera og derved aflytte målet i realtid.”

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login