mboost-dp1

Shutterstock

Apple indgår kompromis om App Store-afgifter

- Via DR -

I kølvandet på heftig kritik af Apples strenge regler om App Store-afgifter offentliggjorde techgiganten i sidste uge et forlig, som giver app-udviklere mere frihed.

Det skriver DR om forliget, som bl.a. indebærer, at udviklerne nu må fortælle kunder, hvordan de undgår at betale gebyrer til Apple. Noget, som førhen har været forbudt.

Hver gang en udvikler sælger noget gennem App Store, tager Apple et gebyr, og indtil nu har de strenge regler sikret Apple op mod 30 % i gebyr. Et begyr, som har ført til flere retssager, hvilket har ført til, at en mindre gruppe udviklere er blevet enige med Apple om et forlig.

Hvis forliget godkendes af en dommer, må app-udviklerne henlede kunderne til andre betalingsmetoder end gennem App Store. Derudover lyder forliget, at Apple opretter en fond på 100 millioner dollar (ca. 629 millioner kroner) til det formål at støtte mindre app-udviklere i USA.

Ifølge DR’s tech-korrespondent, Henrik Moltke, er Apple sluppet billigt med forliget. “Som jeg læser det, er Apple indstillet på at flytte målstolperne præcis nok til at undgå mytteri blandt dem, der laver de 1.8 millioner apps, der findes i App Store. Men ikke så meget, at det betyder noget for Apples årsregnskab,” siger han.

Flere af de store techselskaber har ligeledes kritiseret Apple-gebyret, herunder Spotify, der har klaget til EU-Kommissionen. Selskabet mener, at Apple har et de facto monopol med App Store og samtidig tilbyder en konkurrende musiktjeneste i form af Apple Music, som ikke står til at skulle betale gebyr.

Tilsvarende har verdens største spilfirma, Epic Games, der står bag bl.a. Fortnite, i øjeblikket også en retssag kørende mod Apple om netop dette.

Gå til bund
Gravatar #1 - AppleSheep
31. aug. 2021 12:45
Det bliver spændende at se hvad det bliver til. Jeg hilser ethvert tiltag af en mere åben App Store velkommen, selvom det i sidste ende nok ikke kommer til at betyde so meget for os som forbrugere, end det gør for softwarehusene rundt omkring.
Gravatar #2 - Ni
31. aug. 2021 13:18
Det kunne være rart og lad os håbe, at det på laaaang sigt giver mulighed for at implementere en betalingsmetode direkte i app'en.

Det er helt vildt, at EU's og USA's konkurrencemyndigheder ikke har slagtet 30% gebyret for længe siden. Men det vidner om, at politikerne er styret af penge og ikke vælgere/demokrati.
Gravatar #3 - AppleSheep
31. aug. 2021 13:23
Jeg tror lidt at det har at gøre med, at får konkurrencemyndighederne skovlen under Apple og gøre deres service gratis, så skal de også til at have gang i Microsoft og Google.
Gravatar #4 - arne_v
31. aug. 2021 14:52
#3

Ikke nødvendigvis.

Problemet med Apple er jo at det har været "brug vores app store eller du kommer ikke på vores telefoner".

Situationen er lidt anderledes på Android. I teorien kan en app udvikler vælge mellem:
- Google Play
- Samsung
- Amazon
- Huawei
- etc.
- egen web site
til at distribuere deres app og vælge den kombination af funktionalitet og pris de bedst kan lide.

I virklighedens verden er Google Play noget favoriseret.
Gravatar #5 - AppleSheep
31. aug. 2021 16:29
#4

Ja, ok. Så kan jeg godt se logikken i det.
Gravatar #6 - brostenen
1. sep. 2021 22:21
Hvis Apple tillod sideload af app's, ville 30 procent gebyr være fint. Men da Apple ikke tillader det, syntes jeg at 30 procent er svinsk.
Gravatar #7 - brostenen
1. sep. 2021 22:27
AppleSheep (3) skrev:
Jeg tror lidt at det har at gøre med, at får konkurrencemyndighederne skovlen under Apple og gøre deres service gratis, så skal de også til at have gang i Microsoft og Google.


Man kan sideloade apps i Android, modsat Apple som har låst det 100 procent. Så der er en forskel. At det så kan give nogle issues med eventuelle virus og andet skidt, er en helt anden snak, og noget man personligt skal overveje om man vil. Så jeg kan godt forstå at folk er ude med riven i forhold til Apple. Man er jo tvunget til at betale, for ellers kan man ikke udgive noget. Så det er en pest eller kolera situation på iOS men også på Android, bare på hver sin måde. Forskellen er så at man faktisk kan udgive en App til Android og komme udenom den type betaling der opkræves ved Apple.
Gravatar #8 - EmmaBrown
2. sep. 2021 12:08
[Indlæg er markeret som spam]
Gravatar #9 - AppleSheep
4. sep. 2021 10:14
#7 Jeg hilser den slags tiltag velkommen :-)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login