apple siri omprogrammering undgår spørgsmål metoo feminisme kvinder ulighed / Newz.dk

Apple

Apple har omprogrammeret Siri: Undgår spørgsmål om #MeToo og feminisme

Apple har omprogrammeret Siri for at forholde sig forsigtigt til ‘kontroversielt indhold’.

The Guardian har fået adgang til Apples Siri-retningslinjer fra 2018, der viser, hvordan og hvorfor den digitale assistent undgår at forholde sig til emner som #MeToo og feminisme.

Siri-udviklere skulle, ifølge Apples vejledning, i stedet undgå, aflede og informere, når brugerne kommer ind på disse emner.

Det viser sig, at Apple specifikt har omprogrammeret Siri, så den digitale assistent siger, at den går ind for lighed, men samtidig aldrig nævner ordet ‘feminisme’.

Hvis Siri blev spurgt om den var en feminist, svarede den digitale assistent tidligere, at den ikke helt vidste det. Nu kommer AI-assistenten i stedet med svar som “I believe that all voices are created equal and worth equal respect.

Retningslinjerne beder udviklerne om, at Siri skal være forsigtig, når det omhandler kontroversielle emner, og at de skal sørge for at være neutrale.

Siri er samtidig blevet ændret efter #MeToo-bevægelsen og som følge af kritik af Siris svar på seksuelle krænkelser.

Hvis Siri bliver kaldt en ‘slut’ eller ‘bitch, var svaret tidligere “I’d blush if I could“, men nu svarer den digitale assistent i stedet hårdere med “I won’t respond to that“.

En repræsentant fra Apple siger til The Guardian, at deres hold arbejder hårdt på at sikre, at Siri-svar er relevante for alle kunder, og at deres tilgang er at være faktuel uden at udtrykke holdninger.

Læs også FN-undersøgelse: AI-assistenter forstærker nedladende syn på kvinder.

Gå til bund
Gravatar

#1 nwinther 9. sep. 2019 09:47

Ville være fikst, hvis man kunne downloade personligheder til sin smart-højttaler, så man kan få en rapkæftet, underdanig, høflig, smack-talker eller hvad ved jeg.

For hvad er idéen med at spørge Siri til Siris egne holdninger, hvis hun alligevel bare svarer undvigende? Bedre at hun sagde "i'm a robot. I don't have emotions or opinions".
Hvis man er bange for, at folk taler skidt til Siri, eller tæver deres sexdukke, er det væsentlige vel at påpege at det IKKE er et menneske, men en død ting og at der er forskel på at give en kæmpe mavepuster på en dukke - og et menneske, ligesom der er forskel på at tale beskidt til din bil, radio, smart-højttaler osv. og så et menneske.
Gravatar

#2 Ni 9. sep. 2019 10:06

Der er vel dybest set heller ikke længere en ligestillingsproblematik, når man har afskaffet kønnet.
Gravatar

#3 Theis Juul 9. sep. 2019 12:51

Hej Alle :)

Ja jeg tænker ehhhhhhhhhhhh WHAT? & Forskellen er på mand/kvinde? Mht. til det er?

Det er lidt blankt papir i mit hovede omkring den "update" ....

Mvh Theis Juul
Gravatar

#4 fe950 9. sep. 2019 13:59

Fremover vil jeg ikke bruge betegnelsen mod/kvindér. Det er politisk ukorrekt. Jeg vil sige "dem med diller" og dem uden. Er der alligevel nogen der bliver stødt, betegner jeg dem som dem med deaktiverede diller.
Gravatar

#5 EmilKampp 10. sep. 2019 06:07

Gravatar

#6 CBM 10. sep. 2019 07:25

men den må vel så heller ikke snakke om mænd og kvinder såfremt den er i nærheden af personer som "ikke identificerer sig med de binære køn" ? LOL
https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gravatar

#7 Sn3akr 11. sep. 2019 07:44

Man kan næsten fornemme hvordan gennemsnits IQ'en daler dagligt i verden.. Det bliver mere og mere sindsyge idéer som vi alle åbenbart skal forholde os til.

Kan vi ikke bare komme tilbage til at kalde dem landsbytosser og ignorere dem, det gjorde vores bedsteforældre. Men dengang var der selvfølgelig også stadig en smule naturlig udvælgelse som rensede lidt ud i de dårlige gener.. I dag kan naturen ikke rigtig sortere det ringeste fra for os mere. Det må så være bagsiden af medaljen ved moderne medicin.

TLDR: WTF får, hvad man må antage at være relativt intelligente, erhvervsledere til at tage folk seriøst, hvis bedste argumenter er at skrige Misogyni eller Nazist, så snart nogen anfægter deres overbevisninger.. Den slags er vi kommet over med religion, og i bund og grund er det her noget af det samme som religion, da det handler om overbevisning uanfægtet af hvad fakta viser.

Eneste "videnskabelige" argumenter kommer jo fra humaniora ved universiteterne som desperat forsøger at retfærdiggøre forskningsmidler til deres pseudo-videnskab, som kører helt sin egen bane uden om al tidligere veldokumenterede viden.
Gravatar

#8 larsp 11. sep. 2019 08:03

Sn3akr (7) skrev:
Man kan næsten fornemme hvordan gennemsnits IQ'en daler dagligt i verden.. Det bliver mere og mere sindsyge idéer som vi alle åbenbart skal forholde os til.

Enig. Det føles som om vi lever i opbrudstider og det forekommer mig meget svært at forudsige hvad der vil ske om en 10 - 15 år når de sarte unge mennesker vokser op og får reel magt i samfundet. Jeg tror ikke det bliver fredeligt.
Stop using Google all the time: https://justsearchportal.com - Without distractions - Respecting privacy
Gravatar

#9 arne_v 11. sep. 2019 17:04

#7 og #8

Det kan meget vel ende med at flytte vidensjob fra vesten til Asien.

Traditionelt har den udflytning været begrundet med lavere lønninger.

Men i fremtiden kan mindre brok og bøvl også blive en grund.

Og konsekvenserne kan potentielt blive meget alvorlige.
The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short; but in setting our aim too low, and achieving our mark.
Gravatar

#10 arne_v 11. sep. 2019 17:09

The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short; but in setting our aim too low, and achieving our mark.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login