mboost-dp1

Pixabay

Apple, Google og Microsoft vil snart implementere login uden adgangskode på alle større platforme

- Via The Verge -

Den 5. maj – “World Password Day” – kom vi måske et skridt tættere på en tilværelse, hvor adgangskoder hører fortiden til, skriver The Verge.

I en fælles indsats annoncerede teknologigiganterne Apple, Google og Microsoft torsdag morgen, at de har forpligtet sig til at opbygge support til adgangskodefri login på tværs af alle de mobil-, desktop- og browserplatforme, som de kontrollerer i det kommende år.

Det betyder, at autentificering uden adgangskode vil komme til alle større enhedsplatforme i en ikke alt for fjern fremtid: Android- og iOS-mobiloperativsystemer; Chrome-, Edge- og Safari-browsere; og skrivebordsmiljøerne Windows og macOS.

“Ligesom vi designer vores produkter til at være intuitive og dygtige, designer vi dem også til at være private og sikre,” sagde Kurt Knight, senior director for platform product marketing hos Apple. “At arbejde med industrien om at etablere nye, mere sikre login-metoder, der tilbyder bedre beskyttelse og eliminerer sårbarhederne ved adgangskoder er centralt for vores forpligtelse til at bygge produkter, der tilbyder maksimal sikkerhed og en gennemsigtig brugeroplevelse – alt sammen med det mål at fastholde brugernes personlige oplysninger sikre.”

En adgangskodefri loginproces vil lade brugerne vælge deres smartphones som den primære godkendelsesenhed for apps, websteder og andre digitale tjenester, som Google forklarede i et blogindlæg offentliggjort torsdag. Uden en adgangskode vil der heller ikke være nogen forpligtelse til at huske loginoplysninger på tværs af tjenester eller kompromittere sikkerheden ved at genbruge den samme adgangskode flere steder.

Funktionaliteten på tværs af platforme er muliggjort af en standard kaldet FIDO, der gør brug af de samme principper som offentlig nøglekryptering til at muliggøre adgangskodefri godkendelse og multifaktorautentificering i en række sammenhænge. En brugers smartphone kan gemme en unik FIDO-kompatibel adgangsnøgle og vil kun dele den med et websted til godkendelse, når telefonen er låst op.

Gå til bund
Gravatar #1 - AliFC
9. maj 2022 14:39
Eller man kunne skifte til 100% privat SSO uden privatlivsrisici:

login.xyz

Web3 buldrer derudaf.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login