mboost-dp1

Sidebars

apple rygter ar smart briller 2020 iphone 5g kamera 3d sensor arm baseret mac / Newz.dk

Unsplash

Apple flytter produktion til Indien

- Via The Verge -

Mere og mere produktion flytter ud af kina – Apple flytter også mere ud af kina.

Apple har allerede flyttet produktionen af bestemte enheder fra Kina til Taiwan – men nu flytter også konstruktionen af iPhone 11.

Angiveligt er det Foxconn der har bygget en fabrik i Indiske Chennai, hvor iPhone 11 skal samles.

Indien er verdens andet største mobil-marked, kun overgået af Kina – og ved at flytte produktionen til Indien, kan Apple spare import-afgiften.

Samtidig spreder det formentlig også risikoen, i tilfælde af en ny eller genopblusset pandemi.

Gå til bund
Gravatar #1 - T_A
29. jul. 2020 09:14
Kan godt nok ikke lide Trump men det er først under ham at der bliver slået tilbage mod Kinas økonomiske krig mod vesten.
Gravatar #2 - ToFFo
29. jul. 2020 10:00
#1 - Ja man kan sige meget om manden, men han får fandme tingene gjort.

At de ting som oftest er forkerte, er så en anden sag. Men der er også handling bag mange af ordrene :P
Gravatar #3 - atke
29. jul. 2020 11:14
Meeen, hvor stor betydning har det?. Et kinesisk firma åbner en fabrik i Indien for at komme udenom restriktionerne. Det bliver vel overvejende kinesiske medarbejdere på den indiske fabrik, og/eller de iPhone produceres fortsat 98% i Kina og sendes til Indien for de sidste 2% og et 'Made in India' klistermærke.

Ikke den store ændring for Kina. Et ekstra mellemstop for shipping, og mon ikke det er "China Shipping" der får den ordre, frem for Mærsk.

Der er allerede nu meget der får samlet de sidste dele i Vietnam, bare for at slippe for at være Made in China, og tilsvarende er der meget der laves i Mexico og samles til sidst i USA for at blive Made in USA.

Symbolpolitik, med meget lidt egentlig betydning.
Gravatar #4 - rauhe
29. jul. 2020 11:43
#3 Foxconn er taiwanesisk
Gravatar #5 - Codes
29. jul. 2020 12:01
nvmind
Gravatar #6 - arne_v
29. jul. 2020 13:00
#3

????

Elektronik-komponenterne er typisk produceret i Sydkorea eller Taiwan.

Det er et Taiwan firma som flytter samlingen af komponenterne fra Kina til Indien.

Og du kan godt regne med at det bliver indiske medarbejdere. Lavere timeløn samt indiske restriktioner på arbejskraft skal nok sørge for det.

Gravatar #7 - T_A
29. jul. 2020 13:31
#3 Tænkte også det samme, at Kina da ikke bare skulle kunne slippe udenom ved at flytte en ubetydelig del af produktionen til Indien.
Men ja Foxconn er taiwanesisk.

Man kan håbe de i samme ombæring forbedrer forholdene for medarbejderne.
Gravatar #8 - arne_v
29. jul. 2020 13:39
#7

FoxConn laver ikke delene. FoxConn samler delene. Og det er samlingen som flyttes fra Kina til Indien. Så det er 100% af FoxConn's del af iPhone produktionen der flyttes.

Delene kommer formentligt fra samme sted som idag. Batterierne skulle blive produceret i Kina.

Med hensyn til arbejdsforhold, så bliver de nok snarere værre end bedre med den flytning.
Gravatar #9 - Vanvittig
29. jul. 2020 21:45
Supermagtskrig og dillermåling for fuld skrue.
I sidste ende vil forbrugerne være taberne.

#1
Da de var kommunister var det et problem, og nu er deres kapitalistiske ekspansion det. Ingen bliver tilfredse med succes i Kina, udover kineserne. I skolegården kalder man det jalousi.

Selvfølgelig er USA frustrerede over, at Huawei og TikTok har fået succes. Det er jo ikke Apple og Google.
Jeg tror ikke det er usundt for forbrugerne, selv for os der primært bruger amerikansk teknologi, hvis Kina kommer lidt med, men det handler ikke om forbrugerne eller om os. Det handler om amerikansk magtdemonstration.

Kina er kommet ind på bare 0,1 procent af USAs totale dominans på det område, og så skal der straks kvitteres med øretæver og dummebøder fra storebror. Vi skal være lydige slaver af Facebook, Apple og Google - alle under amerikansk jurisdiktion - og intet andet.
Gravatar #10 - Claus Jørgensen
29. jul. 2020 22:02
#9

lol sino shill
Gravatar #11 - arne_v
30. jul. 2020 01:11
#1, #2 og #9

Det er vist undgået jeres opmærksomhed, men nyheden drejer sig om at et Taiwan firma flytter produktion fra Kina til Indien.

Det har ikke rigtigt noget med USA at gøre.
Gravatar #12 - T_A
30. jul. 2020 07:28
#9
Ja lad os da endelig blive ved med at samarbejde med et styre (CCP) som har brugt alle de værste midler i bogen.

1. Overtaget Tibet, gjort dem til en underklasse og udraderet deres kultur.
2. Fængsler, dræber og sælger organerne fra alle grupper, som de ikke kan lide.
3. Stjæler teknologi fra alle andre lande i et omfang aldrig set før.
4. Truer alle lande i området, da de mener de ejer hele det "Kinesiske hav" og dele af Indien.
5. Overholder ikke internationale love omkring grænser.
6. Truer tidligere Kinesiske borgere, som er flyttet til udlandet til at være deres spioner, ved at tage deres familie som gidsler.

CCP er en kræftknude i det Kinesiske samfund og vi bør i det mindste ikke støtte firmaer, som medvirker til at de kan beholde den.


Indien er lang fra perfekt, men slet ikke i samme klasse som Kina p.t.
Gravatar #13 - Vanvittig
30. jul. 2020 10:27
#12

Jeg går ud fra, at du giver 500 kroner for en liter benzin, nu hvor du nægter at samarbejde med Saud, OPEC og Putin, og dermed har givet afkald på 75 procent af verdens oliereserver.

Du må virkelig være i god form på den cykel. Hvor stammer aluminiumet og gummiet fra?

Du må købe en Ellert, hvis du skal langt. Desværre importerer vi strøm fra Tyskland og de handler gas med Putin, så du må nok have et indiskproduceret solcellepanel, der kan oplade den.

Dammmn... Indien er en af Ruslands største handelspartnere. Modi og Putin ser helt nyforelskede ud på de billeder der kommer frem, når jeg Googler deres møder, og det fremgår at Indien køber både deres kampfly og tanks af Putin. Hvad fanden gør du?

Hvis du virkelig vil boykotte Kina, så skal du tilbagebetale halvdelen af din boligsikring, for det er kinesiske turister, der hvert år dumper den her i landet, hvor de i gennemsnit bruger 2000 kroner i døgnet.
Gravatar #14 - T_A
30. jul. 2020 11:02
Vanvittig (13) skrev:
#12

Jeg går ud fra, at du giver 500 kroner for en liter benzin, nu hvor du nægter at samarbejde med Saud, OPEC og Putin, og dermed har givet afkald på 75 procent af verdens oliereserver.

Du må virkelig være i god form på den cykel. Hvor stammer aluminiumet og gummiet fra?

Du må købe en Ellert, hvis du skal langt. Desværre importerer vi strøm fra Tyskland og de handler gas med Putin, så du må nok have et indiskproduceret solcellepanel, der kan oplade den.

Dammmn... Indien er en af Ruslands største handelspartnere. Modi og Putin ser helt nyforelskede ud på de billeder der kommer frem, når jeg Googler deres møder, og det fremgår at Indien køber både deres kampfly og tanks af Putin. Hvad fanden gør du?

Hvis du virkelig vil boykotte Kina, så skal du tilbagebetale halvdelen af din boligsikring, for det er kinesiske turister, der hvert år dumper den her i landet, hvor de i gennemsnit bruger 2000 kroner i døgnet.


Dit argument med at vi ikke skal begynde den lange seje kamp for at afkoble vores økonomi fra CCP's Kina, bare fordi der også er andre dårlige lande i verden holder ikke.
Selv Rusland og Indien er bedre samarbejdspartnere, så længe CCP har magten i Kina.
Gravatar #15 - Vanvittig
30. jul. 2020 22:52
#14
Du er en hykler og intet andet.
Det er meget at du overhovedet må skrive indlæg på nettet, da det belaster klimaet og skaber vækst i Kinas kommunistparti. Har du fået lov af din profet Greta Turnberg?
Gravatar #17 - dugfrisk
31. jul. 2020 09:28
Håndvåben er fremtiden?

Gravatar #18 - T_A
31. jul. 2020 09:47
Vanvittig (15) skrev:
#14
Du er en hykler og intet andet.
Det er meget at du overhovedet må skrive indlæg på nettet, da det belaster klimaet og skaber vækst i Kinas kommunistparti. Har du fået lov af din profet Greta Turnberg?Wow utroligt...
Ikke meget andet at sige til et så absurd udsagn.
Gravatar #19 - Törleif Val Viking
31. jul. 2020 11:19
Yes! Politisk krig! Så joiner jeg samtalen!

Lad os starte med at feje for egen dør #12

Hvor er din kritik henne af vestens permanente krige? Afghanistan og Irak krigen blev begge startet uden beviser for de politiske påstande. Millioner af liv blevet ødelagt. Den første sorte præsident i USA tog sammen en flok europæiske lande ned og ødelagde Libyen, det rigeste land i Afrika, og genindførte bogstavelig talt slaveri!

Du mener at Kina truer alle lande omkring sig? Har du set hvordan amerikanerne har truet alt omkring sig siden 2. Verdenskrig?

Lad os snakke om at tage land fra andre. Jugoslaviens borgerkrig startede bogstaveligt talt med den amerikanske Foreign operations appropriations act 101-513 fra 1991. Slut resultatet kender vi godt. Hvorfor bringer jeg Kosovo op? Fordi hvis Kosovo kan erklære sig uafhængig så kan Krim også og her opstår der et problem. Hvis vi siger at russerne skal aflevere Krim tilbage skal Kosovo også tilbage til Serbien. Vi kan ikke blive sure på russerne uden at skade vores egen interesse i Balkan.

Kina stjæler teknologi, men de grådige fabriksejere sender dem selv alle tegningerne? Hvad med alle de informationer som amerikanerne og englænderne stjæler med deres kommunikations centre? Snowden viste os hvad der foregik og nu er han i eksil i Rusland.

De seneste år har vidst ret tydeligt at vestlige lande kun overholder internationale love når det er til deres fordel. Syrien er det seneste eksempel, russerne er det eneste land der legitimt er i Syrien, inviteret af landets præsident Assad.

Angående ytringsfrihed. Assange sidder stadig i fængsel efter at han viste verden at vestlige lande bryder deres egne konventionener ved at begå krigsforbrydelser. Hvad der er endnu bedre er at Sverige genåbnede en tabt voldtægts sag 3 gange i håbet om at briterne kunne nå at få fat på ham inden han blev frifundet. (Det skete da de fik ny præsident i Ecuador). Selv en FN ekspert i totur kalder sagen politisk og fortæller om hvordan Assange bliver udsat for psykologisk totur, igen mod vores egne konventionener.

Så er der selvfølgelig ironien i at Saudi Arabien blev sat som ordfører inden for kvinderettigheder og menneskerettigheder.

For ikke at nævne at de slagtede en system kritisk journalist for et års tid siden.

Og så er der selvfølgelig Marshall Islands som USA overtog fra Japanerne efter 2. Verdenskrig. Øgruppen blev lavet om til et levende radioaktivt eksperiment hvor amerikanerne testede effekterne fra atombomberne på befolkningen uden deres samtykke. (Der blev detoneret det der svare til 1 Hiroshima bombe hver dag i 12 år)
De lokale har et ord for en type nyfødte. Ordet er "vandmand baby", nu om dage dør de fleste stadig af kræft, du kan endda få målt din radioaktivt gratis af de gavmilde amerikanere.


Og hvad med politivold? Jeg har sjældent set politiet banke folk så voldsomt som de gør i USA, Spanien og Frankrig.


Pointen med denne lange historie er at alle lande har dobbelt moral. Du kan sagtens tillade dig at fokusere på de negative sider ved Kina, så længe at du husker at vi ikke er bedre i vesten. Hvis du tror at det kun er kineserne og russerne der bliver bombarderet med propaganda kan du godt tro om igen.

Indtil en dansk politiker offentligt vil fordømme behandlingen af Julian Assange, Snowdens spion afsløringer, vores egen deltagelse i krige uden beviser, vores allieredes brug af totur er det en lydløs godkendelse af vores egne brud på alt hvad vi står for! (Læs hykleri)
Gravatar #20 - T_A
31. jul. 2020 15:22
#19
Du fremhæver mange ting fra historien som udentvivl har været overgreb.
Men du samler Vesten under en fane.
Er Kina også skyldig i ting som Indonesien eller Nordkorea gør, selvfølgelig ikke.
Præcis som vi ikke er skyldig I hvad USA gjorde eller gør.

Verdens kortet er ikke sort/hvidt, det er gråt i forskellige nuancer.

Kan du med hånden på hjertet udpege et enkelt land, som lige nu overgår CCP's Kina i størrelsen af overgreb på menneskehenden, så er jeg med på vi går efter dem i stedet.
Men det kan du næppe.
Gravatar #22 - CBM
14. aug. 2020 15:30
T_A (20) skrev:
#19
Du fremhæver mange ting fra historien som udentvivl har været overgreb.
Men du samler Vesten under en fane.
Er Kina også skyldig i ting som Indonesien eller Nordkorea gør, selvfølgelig ikke.
Præcis som vi ikke er skyldig I hvad USA gjorde eller gør.

Verdens kortet er ikke sort/hvidt, det er gråt i forskellige nuancer.

Kan du med hånden på hjertet udpege et enkelt land, som lige nu overgår CCP's Kina i størrelsen af overgreb på menneskehenden, så er jeg med på vi går efter dem i stedet.
Men det kan du næppe.

ikke destro mindre har han en pointe, jeg vil mene at USA er mindst lige så slemme som kina. Guantanamo tortur basen er muligvis efter sigende lukket men mon ikke de har en del flere vi ikke kender endnu?
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login