mboost-dp1

Shutterstock

Apple fjerner datingapp for anti-vaxxere fra App Store

- Via 9to5mac -

It-giganten Apple har valgt at fjerne appen “Unjected” fra App Store, eftersom appen har overtrådt retningslinjer ifm. COVID-19 og spredt misinformation.

Det skriver 9to5Mac via Bloomberg om appen, der markedsfører sig selv som “et mødested for ligesindede, der understøtter medicinsk autonomi og ytringsfrihed”.

Ifølge Bloomberg blev Unjected lanceret i maj med det formål, at brugere bl.a. kan oprette en profil, matche og sende beskeder til hinanden. Dette førte til, at Unjected fik tilnavnet “Tinder for anti-vaxxers”.

For nylig tilføjede appen også et socialt feed tilsvarende Facebook og Twitter, hvilket fik Google Play til at anmelde appen for ikke at kontrollere brugergenereret indhold, som bidrog til misinformation. I e-mails til Unjected markerede Google flere indlæg, der indeholdt påstande om, at vacciner anvendes som “eksperimentelle mRNA-genmodifikatorer” og “biovåben”, samt at vacciner indeholder “nanoteknologi-mikrochips”, som kan bruges til at forbinde mennesker til 5G-netværket.

D. 16. juli meddelte Google, at Unjected havde to uger til fjerne indlæggene, og hvis ikke, ville appen blive fjernet fra app-butikken. Unjected fjernede herefter det sociale feed for at komme i overensstemmelse med Google Play igen, men sideløbende sagde medstifter af appen, Shelby Thomson, at hun planlægger at gendanne feedet sammen med de markede indlæg i håb om at forblive under radaren.

I mellemtiden forblev Unjected tilgængelig som app i App Store indtil for nylig, hvor Bloomberg kontaktede Apple for at få en kommentar om appens tilgængelighed i App Store. Herefter fjernede Apple appen fra App Store, fordi den “henviser uhensigtsmæssigt til COVID-19-pandemien i sit koncept eller tema”.

Apple havde oprindeligt nægtet Unjected adgang under den indledende gennemgangsproces og efterfølgende godkendt appen, fordi den havde foretaget ændringer for at overholde COVID-19-politikkerne, lyder det fra en talsmand fra Apple.

Siden da har udvikleren bag Unjected fremsat eksterne erklæringer til sine brugere samt tilføjet opdateringer, der igen bringer appen ud af overensstemmelse, siger Apple og tilføjer, at Unjected opfordrede sine brugere til at undgå at bruge bestemte ord for at flyve under radaren.

“Hvis du forsøger at snyde systemet, vil dine apps blive fjernet fra butikken.”

Ifølge Apples retningslinjer skal alle apps, som er relateret til COVID-19, komme fra sundhedsfokuserede institutioner.

Gå til bund
Gravatar #1 - Vanvittig
4. aug. 2021 01:16
Misinformation. Et ubehageligt ord. Modsætningen er Pravda (russisk for "sandheden"), der var kommunistpartiets avis i Sovjetunionen.
Gravatar #2 - iCBM
4. aug. 2021 07:49
fornuftig valg af apple
Gravatar #3 - brostenen
5. aug. 2021 08:29
Vanvittig (1) skrev:
Misinformation. Et ubehageligt ord. Modsætningen er Pravda (russisk for "sandheden"), der var kommunistpartiets avis i Sovjetunionen.


Hvor lang tid kan du overhovedet holde ud at gå, uden at gøre noget politisk eller ideologisk?
Gravatar #4 - brostenen
5. aug. 2021 08:30
Godt gået Apple. Når der gøres noget godt, så skal du også have et klap på skulderen.
Gravatar #5 - larsp
5. aug. 2021 09:58
God fornøjelse med at dette whack-a-mole spil.

Mon der findes en tinder for Trump supportere?

Seriøst, det er bekymrende med denne stigende segmentering der finder sted. Der er meget mere "dem og os" mentalitet end der plejer at være (i USA), og det på mange forskellige planer: politisk, race, køn, holdning til covid, mm. Det er ikke et sundt tegn og tilsyneladende graves der bare dybere og dybere grøfter mellem lejrene.
Gravatar #6 - Claus Jørgensen
5. aug. 2021 12:09
#5

segmentering mellem folk der bevist lyver, er racister, til skade for samfundet, etc; og folk der ikke er?

Det kan jeg ikke se et problem med. Du må være i den første kategori hvis du har
Gravatar #7 - arne_v
5. aug. 2021 14:02
#6

Segmentering er vel til skade uanset hvordan den sker.

Men din opdeling virker lidt mystisk.

De fleste politikere lyver nok uanset hvilken side af det politisk spektrum de tilhører.

Racister er normalt noget der forbindes med hvide.

Manglende vaccination er i USA i høj grad et problem blandt sorte og latinoer.

Gravatar #8 - DrHouseDK
6. aug. 2021 10:54
arne_v (7) skrev:
Racister er normalt noget der forbindes med hvide.

Hvilket i sig selv er tragikomisk når man så bliver kaldt et "racistisk kartoffelsvin" fordi man tillader sig at være en blegfed dansker der går på gaden og passer sig selv.
Gravatar #9 - arne_v
6. aug. 2021 14:58
#8

Udfra en eller anden logisk betragtning må racisme være at behandle eller betragte nogen anderledes p.g.a. deres hudfarve - uanset hvilken hudfarve.

Men i praksis er ordet blevet noget som kun bruges i tilfælde af hvide behandler eller betragter ikke-hvide anderledes.

Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login